درخت توت

درخت توت

معنی کلمه درخت توت در لغت نامه دهخدا

درخت توت. [ دِ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان طبس مسینا بخش درمیان شهرستان بیرجند، واقع در 64هزارگزی جنوب خاوری درمیان و 31هزارگزی شمال درح ، با 270 تن سکنه. آب آن از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
درخت توت. [ دِ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان پیوه ژن بخش فریمان شهرستان مشهد، واقع در 62هزارگزی شمال باختری فریمان و 2هزارگزی خاور راه شوسه قدیمی تهران به مشهد. آب آن از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
درخت توت. [ دِ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان صالح آباد بخش جنت آباد شهرستان مشهد، واقعدر 6هزارگزی شمال خاوری صالح آباد. آب آن از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه درخت توت در دانشنامه عمومی

درخت توت (سربیشه). درخت توت یک روستا در ایران است که در دهستان لانو بخش درح واقع شده است. درخت توت ۳۰۰ نفر جمعیت دارد.
این روستا با شهرستان تغاب در افغانستان فاصله ۶۰ کیلومتری دارد.

معنی کلمه درخت توت در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] توت درخت معروفی هست و از آن به مناسبت در باب تجارت و مساقات سخن رفته است.
واژه توت هم بر میوه درخت اطلاق می شود و هم بر خود درخت. مراد در این جا درخت آن می باشد.
حکم برگ درخت در داد و ستد
در داد و ستد درخت، برگ درخت تابع درخت است؛ از این رو درختی که فروخته می شود برگ آن نیز ملک خریدار می گردد بر خلاف میوه که تابع درخت نیست و داخل در معامله خود درخت نمی شود. در برگ درختانی همچون توت نر و حنا اختلاف شده که آیا حکم میوه را دارد یا حکم برگ را؟ برخی گفته اند در فرضی که برگ درخت توت به عنوان ثمره مورد توجه باشد و عرف نیز آن را تابع درخت نداند، همچون میوه داخل در معامله نخواهد بود.
حکم مساقات بر درختان برگ دار
در صحّت مساقات بر درختانی که میوه دار نیستند لیکن برگهایشان قابل استفاده است و به منزله میوه آنها محسوب می گردد، مانند توت نر و حنا اختلاف است. مساقات بر درخت توت ماده به لحاظ آنکه ثمره دارد صحیح است.

جملاتی از کاربرد کلمه درخت توت

وی همچنین با اشاره به وجود چند درخت توت و چنار با بیش از یک قرن عمر در این روستا، ادامه می‎‎دهد: جاذبه‎‎های طبیعی این روستا، وجود دو چشمه جوشان طبیعی آب، آب و هوای معتدل در ایام تابستان و انواع درختان میوه از جمله زردآلو، بادام و گردو در این روستا، گردشگران و طبیعت‏‏ گردان زیادی را به خود جذب کرده است.
قدمت روستای باغ فیض با توجه به درخت توت که در حرم واقع شده‌است و اهالی قدیم باغ فیض آن را به نام درخت ابوالفضل می‌شناسند بالغ بر ١٢۵٠ سال تخمین زده می‌شود. قبل از انقلاب اسلامی درایران روستای باغ فیض حدود ۲۷۰ خانوار جمعیت داشت و اکنون جزو یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران محسوب می‌شود.