داوود. [ وو ] ( اِخ ) ( ملک... ) رجوع به داود پیغمبر شود. ( الکامل ج 1 ص 94 ). داوود. ( اِخ ) رجوع به داود شود. داوود. ( اِخ ) ( لوئی نیکلا ) دوک درستد و پرنس اکموهل و مارشال فرانسه. متولد 1770 و متوفی به سال 1823 م. وی یکی از بهترین سرداران ناپلئون بود.
معنی کلمه داوود در فرهنگ فارسی
دوک درستد و پرنس اکموهل و مارشال فرانسه .
معنی کلمه داوود در فرهنگ اسم ها
اسم: داوود (پسر) (عبری) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: dāvud) (فارسی: داوود) (انگلیسی: davud) معنی: محبوب، نام یکی از پیامبران، ( اَعلام ) شاه عبرانیان [حدود پیش از میلاد ـ حدود پیش از میلاد] که شاعر و پیغمبر بود و در جوانی به شبانی پرداخت، به خاطر آواز خوش و نواختن بربط مورد توجه شائول قرار گرفت، پس از کشته شدن او به سلطنت رسید و پایتخت را به اورشلیم برد، کتاب مزامیر که مشحون از الهامات غنایی است از او به جا مانده است، ( در اعلام ) پادشاه اسرائیل در روزگار قدیم که شاعر و پیغمبر بود و کتاب مزامیر که مشحون از الهامات غنایی است از او به جا مانده است، نام یکی از پیامبران بنی اسرائیل که به سبب صدای خوب و نواختن بربط شهرت دارد
معنی کلمه داوود در دانشنامه عمومی
داوود (مجارستان). داوود ( به مجاری: Dávod ) یک منطقهٔ مسکونی در مجارستان است که در ناحیه بایا واقع شده است. داوود ۶۹٫۲۱ کیلومتر مربع مساحت و ۲٬۰۰۳ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه داوود در دانشنامه اسلامی
[ویکی شیعه] داوود (پیامبر). حضرت داوود از انبیاء مهم بنی اسرائیل که به پادشاهی نیز رسید. حضرت داوود دارای صدای بسیار زیبایی بود و خداوند قدرت زره سازی را به او عطا کرد. مقام قضاوت نیز در اختیار داوود بود. کتاب زبور بر او نازل شد. حضرت داوود اورشلیم را برای بنی اسرائیل فتح کرد. حضرت داوود در نزد یهودیان از مقام بسیار بالایی برخوردار است؛ با این حال در تورات تهمت هایی به او نسبت داده شده است. داوود بن ایشا از نسل یهودا فرزند یعقوب بود. حضرت داوود را فردی کوتاه قد، سبزه رو و کم مو دانسته اند که ختنه شده به دنیا آمد. حضرت سلیمان فرزند حضرت داوود بود و جانشین او نیز شد.
جملاتی از کاربرد کلمه داوود
کتاب من شهد صفین مع علیّ من الأنصار از کلبی، باب مناقب الأنصار در صحیح بخاری، کتاب نسب الانصار از عبدالله بن محمد انصاری مشهور به ابن القداح، کتاب فضائل الانصار از ابی داوود صاحب سنن، کتاب فضائل الانصار از قاضی ابوالبختری، الاستبصار فی نسب الأنصار از ابن قدامه مقدسی، نزهة الابصار بفضائل الانصار از ابی الحسن بکری، جلاء الافکار فی مناقب الانصار از دباغ، مسارح الانظار فی انساب الانصار از سید جعفر اعرجی، و تحفة الاخیار فی فضائل الانصار از نورالدین انصاری .
همصحبتان در وجد و ما از ثقل برجا ماندهایم ما کاهلان را جنبشی از نغمه داوود نه
روابط انسانی میان داوود و مهناز از جنوبیترین نقطه شهر و روابط انسانی دکتر و همسرش از شمالیترین نقطه شهر...
از او کرده داوود (ع) آهنگری وزو دست جم برده انگشتری
آهن از داوود مومی میشود موم در دستت چو آهن میبود
رودخانهٔ امامزاده داوود رودی در استان تهران است. این رودخانه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی تهران، سرچشمهٔ اصلی رودخانه کن است. نام این رودخانه از نام امامزاده داوود گرفته شدهاست. فاضلاب امامزاده داوود به این رودخانه میریزد و در نتیجهٔ آن آب این رود بسیار آلوده شدهاست.
گر شود این آهنت چون موم نرم تو شوی در عشق چون داوود گرم
به هر چشم جوشن زخون رود –باد زغم مویه گر جان داوود باد
روی انّ اوّل ما کتب اللَّه فی اللّوح المحفوظ انا اللَّه الّذی لا اله الّا انا من لم یستسلم بقضایی و لم یصبر علی بلائی و لم یشکر نعمایی فلیطلب ربّا سوائی، و روی انّ داوود (ع) ناجی ربّه فقال الهی من شرّ النّاس؟ فقال عزّ من قائل من استخارنی فی امر فاذا خرت له اتّهمنی و لم یرض بحکمی.
احمد عطایی، موسس و بنیانگذار انتشارات عطایی است. او در سال ۱۳۱۵ خورشیدی انتشارات عطایی را تأسیس کرد. داوود رمضانشیرازی از مدیران اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران احمد عطایی را در عرصه نشر همردیف عبدالرحیم جعفری مؤسس انتشارات امیرکبیر میداند.
در ژانویه سال ۱۹۳۹، گروهی از مهاجران یهودی که هر یکشنبه در راشکاترز بی فوتبال بازی میکردند، گرد هم آمدند تا درباره تشکیل یک باشگاه فوتبال صحبت کنند. آن جلسه منجر به تولد باشگاه فوتبال سیدنی هاکوآ شد. این تیم با پیراهنهای راهراه آبی و سفید متمایز با نشان داوود بازی میکرد.
با باده نشین، که مُلْکِ محمود این است، وَزْ چنگ شنو، که لحنِ داوود این است؛
این روستا در دهستان حیات داوود قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ آمار رسمی جمعیت آن ۵۱نفر (۲۰خانوار) میباشد. اهالی این منطقه لُرتبار بوده و به زبان لری صحبت میکنند.
باد و توفان یا کوهپایه یا جنگلکاران، نام یکی از سرودهای انقلابی ایران است که در دوران انقلاب ۵۷ در آلبومی بنام «شرارههای آفتاب» توسط سازمان چریکهای فدایی خلق ایران منتشر و از معروفیت فراوانی برخوردار شد. متن این ترانه توسط سعید سلطانپور سروده شده و با صدای داوود شرارهها خوانده شدهاست. موسیقی این ترانه را مهرداد بران ساخته و تنظیم کردهاست. صدای خواننده را گروه کر دانشجویان واشینگتن همراهی میکند.
وی اولین بار در سال ۱۳۶۱، زمانی که تنها ۱۴ سال داشت، با تشویق برادر بزرگتر خود داوود بنینصرت، پا به میدان کشتی گذاشت و توانست پس از ۳ سال، در مسابقات قهرمانی کشور در ردهٔ جوانان، مقام چهارم را کسب کند.
ناید از خود عجبم زان که به آواز و به روی داری از یوسف و داوود پیمبر نسبی
سعید بن مبیر گوید که فتنه داوود (ع) از چشم بود و داوود با پسر خویش گفت، «روا باشد که پس شیر و اژدرها فرا شوی، ولیکن باید که از پی زنان فرا نشوی». و یحیی بن زکریا (ع) را پرسیدند که ابتدای زنان از کجا خیزد؟» گفت، «از چشم و شهوت». و رسول (ص) می گوید که نگریستن تیری است از تیرهای ابلیس به زهر آب داده و هرکه از بیم حق تعالی چشم نگاه دارد وی را ایمانی دهند که حلاوت آن در دل بیابد. و رسول (ص) گفت که پس از وفات خویش هیچ فتنه نگذاشتم امت خویش را چون زنان. و گفت، «چشم زنا کند همچنان که فرج و زنای چشم نگریستن است». پس هرکه چشم نگاه نتواند داشت بر وی واجب بود که شهوت را ریاضت دهد و علاج این شهوت روزه داشتن است، اگر نتواند نکاح کردن و اگر چشم از کودکان نیکو روی نگاه نتواند داشت این آفت عظیم تر که این خود حلال نتوان کرد.
امامزاده داوود با یازده پشت به دومین امام شیعیان میرسد.
روستای جمشید آباد، امین آباد، داوود آباد و منطقه عزتآباد در جنوب خاوری وابسته به این شهر هستند.