داروین
معنی کلمه داروین در لغت نامه دهخدا

داروین

معنی کلمه داروین در لغت نامه دهخدا

داروین. [ دارْ ] ( اِخ ) چارلز روبرت. طبیعی دان انگلیسی ، نویسنده کتاب معروف «اصل انواع » ، روز دوازدهم فوریه 1809 م. در شهر «شریوسباری » متولد شد. او فرزند روبرت وارینگ و نوه دکتر اراسمومس داروین ، و مادرش که در 1817 م. درگذشت ، دختر «جوسیا وج وود» بود. چارلز چنین می انگاشت که کامیابی او در زندگی بستگی به این دارد که دلباخته علم باشد و در تحقیق هر امر ثبات و شکیبایی پیوسته داشته باشد. داروین ابتدا در مدرسه شریوسباری زیر نظر دکتر باتلر تحصیل کرد و در سال 1825 م. بمنظور تحصیل پزشکی که هرگز با طبیعت او جور نمی آمد، به ادینبورگ سفر کرد. در 1828 م. پدرش برای اینکه او یک مرد روحانی شود، او را به دانشسرای مسیحی دانشگاه کمبریج فرستاد. چارلز در 1831 م. این رشته را تمام کرد. او چه در ادینبورگ و چه در کمبریج موفق شد توجه دانشمندان بزرگی مانند روبرت ادموندگراند ویلیام ماک گیلیوراری ، جان استونس هنسلو ، و آدام سجویک ، را بخود جلب کند.از دسامبر 1831 تا اکتبر 1836 م. داروین در بیگل بعنوان عضو طبیعی دان هیأت اعزامی بررسی کار میکرد. این هیأت در علوم طبیعی تحقیق می کرد و راه جزایر و اقیانوسها را در پیش گرفته بود و پس از مطالعه جزایر اقیانوس اطلس بسواحل آمریکای جنوبی رهسپار شد و سپس ازآنجا بسوی تاهیتی ، نیوزلاند، استرالیا، گیلینگ آیلند،سنت هلن و برزیل رفت و پس از یک سفر طولانی بانگلستان بازگشت. در پایان این سفر، داروین مجموعه ای در چند جلد بعنوان «یادداشتهای طبیعی دان » انتشار داد. این سفر راه زندگی او را پیش پایش گذاشت. مطالعه او درباره شباهت حیوانات مناطق واعصار مختلف او را به توصیف «انواع » کشانید. از 1838 تا 1841 م. دبیر انجمن ژئولوژی بود و در این مدت از وجود سر چارلز لیل بسیار سود برد و چاپ دوم ژورنال خود را به او تقدیم کرد. در ژانویه سال 1839 با دختردایی خود «اما وج وود» ازدواج کرد و تا 1842 در لندن با یکدیگر زیستند و درآن سال به داون که داروین سالهای دیگر زندگی را در آن گذراند رهسپار شدند.
از 1837 که بگردآوری یادداشت های خود پرداخت در اندیشه دریافتن چگونگی زاد ونژاد گیاهان و جانوران اهلی بود و بزودی دریافت که اگر بخواهد در این کار توفیق حاصل کند باید از حیوانات مناطق و اعصار مختلف نمونه هایی گردآورد و بوسیله ٔاین نمونه ها سازمان موجود در طبیعت انواع را دریابد. در نوامبر 1859 او به تشویق سر چارلز لیل و هوکر کتاب بزرگ خود را درباره اصل انواع منتشر کرد. و در آن بحث تنازع بقا را پیش کشید. نسخه های این کتاب بزودی نایاب شد و بر سر آن همه جا در جهان دانش گفتگو درگرفت. تقریباً ده سال پس از انتشار «اصل انواع » اثر دیگر داروین - که شاید از نظر اهمیت دومین کتاب او شمره شود - بنام «گوناگونی جانوران و گیاهان اهلی » از چاپ خارج شد. این کتاب صورت کامل تری از موضوع فصل اول کتاب «اصل انواع » بود. کتابهای دیگر او نیز هر یک بحث های شیرین و تازه ای دربر دارد و از نظر دانش نوین بشری درخور توجه و اهمیت است. درگذشت چارلزروبرت داروین روز نوزدهم آوریل 1882 اتفاق افتاد و روز بیست و ششم آوریل در دیر «وست می نستر» به خاک سپرده شد. ( از دایرةالمعارف بریتانیا ).

معنی کلمه داروین در فرهنگ فارسی

۱ - اراسموس پزشک وشاعر انگلیسی ( و.الستون هال ۱۷۳۱ - ف. ۱۸٠۲ م . ) مصنف منظومه(( باغ نباتات ) ) .یا چارلز رابرت طبیعی دان و عالم وظایف الاعضای انگلیسی نواده داروین مذکور ( و. شروسبری ۱۸٠۹ - ف. ۱۸۸۲ م. ) نظرهای اساسیی که وی در کتاب معروفش بنام (( اصل انواع از راه انتخاب طبیعی ) ) ( ۱۸۵۹ م . ) و در کتب دیگر در باب تغییر انواع داده موجب تاسیس مکتبی بنام داروینیسم گردیده است . آثار عمده دیگر او از این قرار است : تغییر حیوانات و نباتات تحت تاثیر اهلی شدن. نزول انسان . بنابر رای داروین - یعنی طبق قانون تبدل انواع - باید فرض کرد که موجودات همه در آغاز خلقت چنانکه امروزه هستند خلق نشده اند . نخستین جاندار نوع واحد بوده و در مرتبه بسیار پست و ساده چنانکه نمونه آن امروزه در دستست قرارداشته آنگاه طبق قوانین طبیعی در ظرف چندین کرور سال تنوع دست داده و انواع بمقتضای همان قوانین همواره رو بکمال رفته در طی این تکامل دو رشته شده : یک رشته گیاه و درخت و رشته دیگر جانور گردیده و جانور هم از مرتبه پست نخستین مراحلی چند از قبیل صدف و اسفنج و مرجان که بگیاه بیشتر شباهت دارند پیموده است . سپس از مراتب هوام و حشرات گذشته و استخوان دار شده و بصورت امثالی ماهی و مار و سوسمار و پرندگان در آمده و سر انجام پستاندار گردیده و انواع چهار پایان ظهور کرده و بمرتبه سگ و فیل و خرس و بوزینه رسیده و حیوان دو پا که حکماحیوان ناطق خوانده و خود را اشرف مخلوقات میداند.در سر همه قرار گرفته و عرصه جهانرا بر همه موجودات تنگ کرده است .

معنی کلمه داروین در فرهنگ اسم ها

اسم: داروین (پسر) (لاتین) (تلفظ: darwin) (فارسی: داروین) (انگلیسی: darwin)
معنی: نام زیست شناس انگلیسی

معنی کلمه داروین در دانشنامه عمومی

داروین (استرالیا). بندر داروین ( به انگلیسی: Darwin ) مرکز قلمرو شمالی در کشور استرالیاست.
داروین در کناره خلیج بیگل و دریای تیمور بنا شده و ۱۶۶۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. جمعیت داروین در سال ۲۰۰۵ برابر ۱۱۱۳۰۰ نفر برآورد شده است. این شهر از نظر نظامی اهمیت دارد و پایگاه های نظامی زیادی در آن هست. همچنین پرورشگاه های آبزیانی چون کروکدیل و ماهیان از صنایع مهم آن به شمار می رود. اطراف داروین پارکهای حفاظت شده زیادی دارد که به دلیل داشتن تمساح های خطرناک شهرت دارند. «دانشگاه چارلز داروین» مهم ترین مرکز آموزش عالی آن است.
منطقه داروین هزاران سال زیستگاه بومیان استرالیا بوده است که اینان به دلیل نزدیکی این این منطقه به آسیای جنوبی، به داد و ستد با مناطقی در آسیا می پرداخته اند. نخستین بار در قرن هفدهم توسط دریانوردان هلندی مشاهده و بخش هایی از آن نامگذاری شد. در سال ۱۸۳۹ دریانوردان بریتانیایی این منطقه را مشاهده و نام آن را داروین گذاشتند که به افتخار دانشمند معروف چارلز داروین است.
نخستین بار در سال ۱۸۶۹ گروهی بالغ بر ۱۳۵ نفر از سپیدپوستان برای زندگی در بندر داروین به این ناحیه اعزام شدند. بعدها با استقلال سرزمین شمالی از استرالیای جنوبی، داروین به عنوان مرکز این قلمرو انتخاب شد. در سال ۱۹۴۲ و به هنگام جنگ جهانی دوم، بیش از یکصد و هشتاد هواپیمای ژاپنی در خلال جنگی که به جنگ پاسیفیک مشهور شد طی یک روز این شهر را در دو نوبت به شدت بمباران کردند و بیش ۲۴۳ کشته و هزاران زخمی برجای نهادند. داروین در این حمله به شدت ویران شد در سال ۱۹۷۴ نیز طوفان شدیدی این شهر را درنوردید که بیشتر آن را ویران ساخت.
داروین دارای آب و هوای استوایی است و در فصلهایی از سال، بارندگی های شدید دارد. در مجموع دارای دو فصل مرطوب و خشک است. میزان بارندگی سالانه در آن بیش از ۱۷۰۰ میلی متر است. داروین عمدتاً دارای هوایی مرطوب و بسیار گرم است.
• دانشگاه چارلز داروین
• یادمان استوارت
• موزه تلگراف
• معبد چینی
• باغهای گیاهی جرج براون
• پارک جنگلی ملّی چارلز داروین
• غارهای کوتا کوتا
• پارک جنگلی ملّی کاکادو
داروین (سیستم عامل). سیستم عامل داروین ( به انگلیسی: Darwin ) یک سیستم عامل کد باز پازیکس است که در سال ۲۰۰۰ بوسیلهٔ شرکت شرکت اپل منتشر شد. این سیستم عامل از کدهای توسعه یافته بوسیلهٔ اپل، کدهای مشتق شده از NeXTSTEP و بی اس دی و سایر نرم افزارهای آزاد تشکیل شده است. داروین مجموعهٔ اصلی اجزایی را که مک اواس ده و آی اواس بر روی آن ها پایه گذاری شده اند، تشکیل می دهد.
شجره نامهٔ داروین با انتشار سیستم عامل نکست استپ شرکت نکست ( که بعدها با نام اوپن استپ شناخته شد ) ، در سال ۱۹۸۹ آغاز شد. پس از اینکه اپل، نکست را در سال ۱۹۹۷ خریداری کرد، عنوان کرد که سیستم عامل های آیندهٔ خود را بر اساس اوپن استپ خواهد نوشت. نتیجهٔ این کار انتشار سیستم عامل راسپدی در سال ۱۹۹۷ و پس از آن انتشار سیستم عامل «مک او اس ده سرور 1. 0»، در سال ۱۹۹۹ بر پایهٔ راسپودی بود. در سال ۲۰۰۰، راسپودی به داروین منشعب شد.
داروین از نسخهٔ ۹ به بعد، تنها به صورت کد منبع موجود است، به جز برای ARM که به هیچ شکلی به جز iOS منتشر نمی شود. با این حال کد باینری نسخه های قدیمی تر این سیستم عامل، همچنان موجود هستند.
داروین از XNU، یک هسته ترکیبی شامل ریزهسته Mach، عناصر مختلفی از بی اس دی ( شامل مدل پروسس ها، پشته شبکه، فایل سیستم مجازی ) و یک رابط برنامه نویسی نرم افزار شی گرا برای راه اندازها که I/O Kit نامیده می شود تشکیل شده است. کرنل ترکیبی انعطاف پذیری ریزهسته ها و کارایی هسته های یکپارچه را در یکجا جمع کرده است.
در ژوئیه سال ۲۰۰۳ اپل داروین را تحت نسخه ۲ از مجوز منبع عمومی اپل که بنیاد نرم افزار آزاد به عنوان یک نرم افزار آزاد پذیرفته است منتشر کرد. نسخه های قبلی بر اساس نسخه قبل مجوز منبع عمومی اپل بود که بر اساس تعریف بنیاد نرم افزار آزاد یک نرم افزار آزاد نبود اما بنا به تعریف نرم افزار متن باز بود.
توسعه دهندگان داروین در سال ۲۰۰۰ تصمیم گرفتند یک شگون نما یا سمبل خوش شانسی برای داروین انتخاب کنند. و از بین گزینه هایی مانند Aqua Darwin fish و Dogcow و نهنگ قاتل در نهایت هِکسلی ( به انگلیسی: Hexley ) نوک اردکی را به عنوان نماد خوش شانسی داروین انتخاب کردند. هِکسلی یک نوک اردکی کارتونی است که معمولاً یک کلاه شبیه شاخ شیطان به سر دارد. یک چنگال شبیه شیطان بی اس دی در دست دارد. هِکسلی بوسیله جان هوپر طراحی شده است. اپل هِکسلی را به عنوان لوگو داروین نپذیرفته است.
معنی کلمه داروین در فرهنگ فارسی
معنی کلمه داروین در فرهنگ اسم ها
معنی کلمه داروین در دانشنامه عمومی
معنی کلمه داروین در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه داروین

معنی کلمه داروین در دانشنامه آزاد فارسی

دارْوین (Darwin)
بندر و مرکز اداری سرزمین شمالی، در استرالیا، با ۷۰,۲۵۱ نفر جمعیت (۱۹۹۶). در مرکز ساحل شمالی استرالیا و شمال غربی آرنم لند قرار دارد و شمالی ترین شهرِ استرالیا است.

جملاتی از کاربرد کلمه داروین

فسیل‌های انتقالی نیز پیوندهای پذیرفتنی میان چندین گروه متفاوت از جانداران برقرار می‌کند؛ مانند آرکائوپتِریکس که پرنده‌ها را با دایناسورها پیوند می‌دهد؛ یا تیکتالیت که ماهی‌ها را با دوزیست‌های اندام‌دار پیوند می‌دهد. خلقت‌گرایان این مثال‌ها را رد می‌کنند؛ با این اظهار که فسیل‌ها شوخیِ فریب‌آمیزند یا اینکه فسیل‌ها منحصراً به یک گروه یا گروه دیگری تعلق دارند، و نیز با این اظهار که از گونه‌های انتقالی شواهد فراوان‌تری باید وجود داشته باشد. خود داروین نیز تعداد اندکِ گونه‌های انتقالی را یکی از بزرگ‌ترین ضعف‌های نظریه‌اش عنوان کرد.
اکسین‌ها اولین هورمون گیاهی کشف شده بودند. چارلز داروین از اولین دانشمندان در تحقیق هورمون گیاهی بود. حاصل مشاهدات او در کتاب «نیروی حرکت در گیاهان» در سال ۱۸۸۰ منتشر شد.
این انزیم یکی از بزرگترین ایرادات وارد بر نظریه داروین است چرا که نمونه های اولیه ان هرگز کشف نشد و دانشمندان احتمال میدهند به دلیل سرعت بسیار بالای سنتز کردن ای تی پی هرگز موفق به یافتن موارد اولیه ای که بر تکامل این انزیم دلالت کند یافته نخواهد شد
ولی نداشت، جهان پاس خدمت داروین
داروین مجذوب کلکسیون محدود آن زمان، مدت زمان به‌غایت زیاد دخیل، و نرخ و سرعت تغییر متفاوت در برخی گونه‌های زنده شده بود که از فسیل‌های دوران سیلوریَن تفاوت بسیار کمی پیدا کرده بودند. در ویرایش‌های بعدی (در کتابش) او اضافه کرد: «مدت زمانی که طی آن گونه‌ها متحمل تغییر و تبدیل می‌شده‌اند، گرچه به سال بسیار طولانی شمرده می‌شوند، احتمالاً در مقایسه با مدت زمانی که طی آن همین گونه‌ها بدون هیچ تغییر و تبدیلی باقی ماندند، کوتاه است». تعداد فسیل‌های انتقالی واضح (و تمیز) نسبت به روزگار داروین افزایش بسیار زیادی داشته و این مشکل تا حد زیادی با ظهور نظریهٔ تعادل نقطه‌ای برطرف شده.
تأثیرات روی شکل‌گیری مغز انسان در دوران بلوغ مستقیماً با تغییرات هورمونی مرتبط است. عدم تطابق بین بلوغ بیولوژیکی و سن بلوغ اجتماعی در جامعه غربی، انتظارات روانشناختی از کودکان به وجود آورده. در بلوغ، مردان به‌طور کلی موهای بیشتری نسبت به زنان به‌دست می‌آورند. داروین بر این عقیده بود که بی مویی با اگزینش جنسی مرتبط است. با این حال، چندین توضیح دیگر برای توضیح بی مویی انسان ارائه شده‌است. یکی از مهم‌ترین موارد این است که ریزش موهای بدن باعث تسهیل تعریق می‌شود. این ایده ارتباط نزدیکی با نیاز پیشنهادی برای افزایش محافظت از نور خورشید دارد و بخشی از متداول‌ترین توضیحات امروزین علمی برای تکامل صفات رنگدانه‌ای در انسان است.
دنت می‌گوید پیش از داروین یک نگاه «ذهن-نخست» به جهان در میان اندیشمندان پذیرفته شده بود؛ یک خدای هوشمند را به عنوان منبع نهایی کل طرح و پاسخ نهایی بر هر زنجیره‌ای از پرسش‌های «چرا؟» می‌دانستند. حتی دیوید هیوم که با زبردستی توانست مسائل حل‌ناپذیر این نگاه را آشکار کند و نیم نگاهی به نگاه دیگرگونه داروین داشت هم نمی‌دانست چگونه می‌شود این نگاه داروینی را جدی گرفت.
یافتهٔ دوبوا در ۱۹۸۱، نخستین فسیل کشف‌شدۀ متعلق به انسان سرده (و سایر انسان‌تبارها) بود که به طور مستقیم در نتیجهٔ یک جستجوی اکتشافی هدفمند پیدا شد. جستجویی الهام‌گرفته از نظریهٔ تکامل داروین (مبنی بر اینکه انسان نیز مانند سایر جانداران از تکامل گونه‌های اولیه به وجود آمده‌است - به فرگشت انسان مراجعه شود)
شکاکیون ایده‌های داروین را در مورد گزینش جنسی در دوره معاصر وی رصد می‌نمودند و تا دهه ۱۹۳۰ که زیست شناسان تصمیم به اضافه کردن گزینش جنسی در نوعی از انتخاب طبیعی کردند، حائز اهمیت نبود. تنها در قرن بیست و یکم در زیست‌شناسی از اهمیت بیشتری برخوردار شدند.
و گر گفتارهای لیل و داروین چنان باشد که تو گویی همانا
به عنوان یک نویسندهٔ طبیعت‌گرا زولا به شدت به علم و به ویژه علم وراثت و تکامل علاقه‌مند بود، او بیشتر نوشته‌های پروسپر لوکاس، کلود برنارد و چارلز داروین را می‌خواند و در قسمت‌هایی نیز حتی به آن‌ها اشاره می‌کرد، به عنوان مرجع برای این کار خودش معتقد بود که مردم به شدت تحت وراثت و محیط زیست اطرافیان خود قرار دارند، زولا برای اثبات این فرضیه دو فاکتور مهم را نشان می‌دهد که می‌تواند اعضای یک خانواده را تحت تأثیر مستقیم قرار دهد، در سال ۱۸۷۱ در مقدمهٔ کتاب ثروت روگن‌ها یا دارایی خانوادهٔ روگن به خوبی این موضوع را توضیح داد. اندیشه زولا در توارث از پروسپر لوکاس. دوست امیل شکل می‌گیرد که در جوانی توجهش را به داروین و فرضیه وی جلب می‌کند.