خوله. [ خ َ ل ِ ] ( اِ ) تیردان که سپاهیان از گردن آویزند. ( برهان قاطع ) ( ناظم الاطباء ).تیردانی بود که غازیان دارند. ( لغت فرس اسدی ص 465 ). || قندیل. ( برهان قاطع ) ( ناظم الاطباء ). خوله. [ ل ِ ] ( ص ) خالی. ضد پر. ( ناظم الاطباء ). نقیض پر. ( از برهان قاطع ) : سیکی ده بخانه وام شده ست پنج از آن خوله پنج از آن ماله.سوزنی ( ازانجمن آرای ناصری ).
معنی کلمه خوله در فرهنگ فارسی
بنت هذیل از بنی الحارث بقولی از ازواج رسول بود و پیغامبر او را طلاق گفت .
معنی کلمه خوله در دانشنامه اسلامی
[ویکی الکتاب] معنی خَوَّلَهُ: به او بخشید معنی یَدْعُواْ: می خوانَد - دعوت می کند - طلب می کند (" کَانَ یَدْعُواْ ":می خواند -طلب می کرد عبارت "ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِّنْهُ نَسِیَ مَا کَانَ یَدْعُواْ إِلَیْهِ مِن قَبْلُ "یعنی وقتی گرفتاریش را خداوند برطرف می کرد آن گرفتاریی که خدا را به سوی آن میخ... ریشه کلمه: خول (۸ بار)ه (۳۵۷۶ بار) «خول» (بر وزن عمل) به معنای خدمتگزار است. [ویکی شیعه] خوله (ابهام زدایی). خوله ممکن است به یکی از اشخاص زیر اشاره داشته باشد:
جملاتی از کاربرد کلمه خوله
گویی در خانه ما چه حادث شده که جبرئیل نمیآید و از ما وامانده؟ خوله در جست و جوی ایستاد تا آن جرو مرده را از زیر سریر بیرون آورد و بیفگند. پس جبرئیل فرو آمد و رسول عتاب میکند او را در آن تأخیر که رفت و جبریل میگوید: «یا خولة اما علمت انا لا ندخل بیتا فیه کلب او صورة. و در حدیث خوله است: فجاء نبی اللَّه (ص) یرعد و کان ذلک علامة الوحی.
و لم یقل ان شاء اللَّه گفت: آری خبر کنم شما را فردا و نگفت ان شاء اللَّه باین سبب چند روز وحی منقطع گشت و کافران آن سخن گفتند. پس ربّ العالمین مصطفی (ص) را فرمود که: «وَ لا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فاعِلٌ ذلِکَ غَداً إِلَّا أَنْ یَشاءَ اللَّهُ». و شرح این در سوره الکهف مستوفی رفت. قومی گفتند: سبب احتباس وحی آن بود که سگ بچهای در خانه رسول (ص) شد و در زیر سریر گریخت و آنجا بماند تا بمرد و رسول را (ص) از آن هیچ خبر نه. پس رسول (ص) خوله را گفت: «یا خولة ما حدث فی بیتی لا یأتینی جبرئیل»