خنیزی

خنیزی

معنی کلمه خنیزی در دانشنامه عمومی

خنیزی نام گونه ای از خرما در جنوب ایران است. رنگ آن قرمز، کمی کشیده، هسته اش سیاه و کوچک است. شیره اش فراوان و بسیار شیرین است و نسبت به گونه دیگری از خرما به نام خرمای خاصوئی شیره بیشتری دارد. خرمای خنیزی در مرحله خارک و رطب به عنوان میوه نوبرانه طرفداران زیادی دارد. خارک و رطب خنیزی به رنگ قرمز می باشد و خرمای کاملاً رسیده آن رنگی بین مشکی و قرمز رنگ می باشد. میزان شیرینی و قند خرمای خنیزی بسیار بالا می باشد. خرمای خنیزی طبعی گرم دارد و برای تمامی مزاج ها سازگار نمی باشد.
خرمای خنیزی در کشورهای حوزهٔ خلیج فارس مخصوصاً در امارات خیلی مشهور است.
خرمای خنیزی بافتی نرم و مرطوب دارد و از نمونه ارقام خرمای نوع تر به شمار می آید و در صورتی که در شرایط مناسبی نگهداری نشود به سرعت دچار ترش شدگی یا کپک زدگی می شود. برای حمل ونقل و جابه جایی خرمای خنیزی معمولاً از کانتینرهای یخچال دار استفاده می شود و بهترین شرایط برای نگهداری این رقم خرما در دمای منفی ۵ - درجه سانتی گراد می باشد.

معنی کلمه خنیزی در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] خنیزی (ابهام زدایی). خنیزی ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:

جملاتی از کاربرد کلمه خنیزی

خرمای خواصوئی و خنیزی باغات ایلود در نوع خود در محل بی‌نظیر است.