[ویکی فقه] خط بریل خط ویژه نابینایان است. از این عنوان به مناسبت در مسائل مستحدثه نام برده شده است. خطّ بریل از حروفی به صورت نقطههای برجسته تشکیل شده و نابینایان با لمس کردن، آن را میخوانند. احکام خطّ بریل آیا قرآنی که با خطّ بریل نوشته شده حکم خطّ قرآن را دارد ومسّ آن بدون طهارت جایز نیست؟ مسئله میان معاصران اختلافی است. برخی تصریح کردهاند: آیهای که با خطّ بریل نوشته شده حکم خطّ قرآن را دارد و مسّ آن بدون طهارت جایز نیست. برخی دیگر حکم خطّ قرآن را بر آن جاری ندانسته و مسّ آن را بدون طهارت جایز دانستهاند.
جملاتی از کاربرد کلمه خط بریل
ایران سپید یک روزنامهٔ ویژهٔ نابینایان به زبان فارسی و به خط بریل است که در تهران چاپ میشود. این روزنامه متعلق به مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران است. مؤسس این روزنامه که نخستین شماره آن در ۲۸ آبان ۱۳۷۵ منتشر شد، فریدون وردینژاد (مدیرعامل وقت خبرگزاری ایرنا) است. ایران سپید «اولین روزنامه بریل در جهان» محسوب میشود.
الفبای بریل فارسی یک الفبای بریل ویژه زبان فارسی است که به طور گستردهای با خط بریل عربی، که ممکن است (در شکل بیقاعده) درون متنهای بریل فارسی یافت شود. تعداد کمی حروف اضافه وجود دارد.
وانگا، تسلط کمی به خواندن زبان بلغاری داشت و صرفاً میتوانست، مقداری زبان صربی را با خط بریل بخواند. کتابهای باطنگرایانه متعددی در مورد زندگی وانگا و پیشبینیهای ادعایی او نوشته شده است. در دهه ۱۹۶۰، وظیفه اصلی مؤسسه تازه تأسیس پیشنهادشناسی که او را استخدام کرده بود، مطالعه تواناییهای ادعایی او بود. به گفته جف یتس، ستوننویس سابق ژورنال مترو، هیچ سابقه مکتوبی از پیشبینیهای ادعایی او وجود ندارد، اما پیروانش اغلب پیشبینیهایی را به او نسبت میدهند. بسیاری از افراد نزدیک به او، اظهار داشتهاند که وی، هرگز برخی از پیشبینیهای منتسب به خودش را انجام نداده است.