خان باغی

خان باغی

معنی کلمه خان باغی در لغت نامه دهخدا

خان باغی. ( اِخ ) دهی است جزء دهستان گرمادوز بخش کلیبر.واقع در 41 هزارگزی شمال خاوری کلیبر و 41 هزارگزی شوسه اهر کلیبر. ناحیه ای است کوهستانی و معتدل مایل بگرمی و مالاریائی. سکنه آنجا 177 تن که شیعه مذهب وترک زبانند. آب آنجا از رودخانه سلین چای و چشمه و محصول آنجا غلات است ، شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی گلیم بافی است. راه مالرو و این محل ییلاق ایل چلیپانلو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
خان باغی. ( اِخ ) دهی است از دهستان گاوباره شهرستان بیجار. واقع در 28 هزارگزی جنوب باختری پیرتاج و 2 هزارگزی خاور شوسه بیجار همدان. ناحیه ای است تپه ماهوری و سردسیر و مالاریایی. دارای 680 تن سکنه که مذهبشان شیعه و بزبان ترکی و کردی و فارسی تکلم می کنند. آب آنجا از چشمه و محصولش غلات و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. صنایع دستی زنان قالیچه و جاجیم و گلیم بافی و راه مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

معنی کلمه خان باغی در فرهنگ فارسی

دهی است جزئ دهستان گرمادوز بخش کلیبر .

معنی کلمه خان باغی در دانشنامه عمومی

این روستا از دو طایفه جعفرخان و جمشیدی تشکیلی شده است . اهالی ساکن این روستا از این دوطایفه قدیمی هستند.
مذهب این روستا مسلمان شیعه میباشد.
ساکنان این روستا اغلب به کارهای کشاورزی ، دام پروری ، و مشاغل دیگر میپردازند.
امکانات موجود این روستا میتوان به  :
آب شرب خانگی ، گاز ، برق اشاره کرد
با وجود گذشتن راه اصلی از وسط روستا ، روستا به دوبخش پایین محله و بالا محله تقسیم شده است.
از فضاهای قابل دیدن میتوان به برج تاریخی خانباغی اشاره کرد .
نوشته شده توسط میلاد صفریان.

جملاتی از کاربرد کلمه خان باغی

باغ خان باغی مربوط به دوره قاجار شامل باغ خان بالا و پایین است و در شوشتر، در کناره کانال تاریخی گرگر، یکی از میراث جهانی یونسکو، قرار دارد. این باغ در انتهای خیابان امام شرقی واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۰۵۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این باغ تحت مالکیت خصوصی خانواده مرعشی است و وجه تسميه باغ نیز به دلیل تعلـق آن به محمد زمان خان مرعشی، از خان‌های محله‌ کهواز شوشتر در دوره قاجار بوده است. کانالهای آبرسانی این باغ را که از مجموعه آبشارها و آسیاب‌های آبی شوشتر جدا می‌شوند می‌توان از آثار دوره ساسانی دانست.