دانشگاه امام صادق

معنی کلمه دانشگاه امام صادق در دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه امام صادق (ع)
دانشگاهی با هدف تحقق عملی پیوند حوزه و دانشگاه. این دانشگاه، در ۱۳۶۱ش به همت آیت الله مهدوی کنی و با امتیاز رسمی ستاد انقلاب فرهنگی، در سه رشتۀ معارف اسلامی و تبلیغ (الهیات)، معارف اسلامی و علوم سیاسی، معارف اسلامی و اقتصاد، در مقطع کارشناسی ارشد آغاز به کار کرد. در حال حاضر، شش دانشکده در این دانشگاه فعالیت می کنند و علاوه بر سه رشتۀ یادشده، رشته های معارف اسلامی و مدیریت، معارف اسلامی و حقوق، معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات نیز به آن افزوده شده است. در ۱۳۷۱، دوره های مقطع دکتری در چهار رشتۀ الهیات، علوم سیاسی، علوم اقتصادی و فرهنگ و ارتباطات تأسیس گردید. در مورد اهداف، روش ها و برنامه های این دانشگاه، نکاتی قابل توجه است: این دانشگاه دارا بودن صلاحیت های اخلاقی و اعتقادی را مقدم بر صلاحیت های علمی محض می داند و ارزش های دینی و معنوی در کنار استعداد بالای تحصیلی، اصلی ترین شرط پذیرش دانشجو در این مرکز است. این دانشگاه بدون استفاده از بودجۀ دولتی و اخذ شهریه از دانشجو، و فقط با حمایت مالی مؤسسۀ «جامعة الامام صادق علیه السلام» اداره می شود. دانشگاه امام صادق، همه ساله، یک اردوی پیش دانشگاهی جهت انتخاب آگاهانۀ پذیرفته شدگان برگزار می کند که در این اردو، دانشجویان ضمن گفت وگو با مسئولان و استادان دانشگاه، از نزدیک با شرایط و نحوۀ تحصیل در این دانشگاه آشنا می شوند. مرکز تحقیقات دانشگاه، در زمینه های گوناگون علوم انسانی، فعالیت های قابل توجهی دارد و زمینه های مساعدی برای تحقیق و پژوهش دانشجویان فراهم می سازد. تعدادی دانشجوی غیر ایرانی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل اند.

معنی کلمه دانشگاه امام صادق در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] دانشگاه امام صادق (ع). این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
دانشگاه امام صادق علیه السلام در بهمن ۱۳۶۱ با هدف تحقق عملی پیوند حوزه، دانشگاه و تربیت دانشجویانی متعهد و متخصص در علوم دانشگاهی و حوزوی تأسیس گردید. هیئت مؤسس آن شخصیت هایی چون: حضرت آیت الله خامنه ای «دام ظله العالی»، حضرات آیات: مشکینی، مهدوی کنی، امینی، امامی کاشانی و... بودند. (خاطرات آیت الله مهدوی کنی، ۳۹۶)
این دانشگاه ابتدا در سه رشته ی:
دانشگاه امام صادق علیه السلام به دنبال گسترش رشته های تحصیلی و بالا بردن کیفیت و کمیت آموزشی خود، در سال ۱۳۶۹ دو رشته ی دیگر:
همچنین در سال ۱۳۷۱ دوره های مقطع دکتری در این دانشگاه در چهار رشته ی:
ایجاد دکترای مدیریت و دکتری حقوق از برنامه های آینده ی دانشگاه است. در سال ۱۳۸۲ رشته ی معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، به مجموعه ی دانشگاه اضافه گردید.
در اساسنامه ی این دانشگاه و در تعریف این دانشگاه آمده است: «دانشگاه امام صادق علیه السلام به عنوان یک دانشگاه اسلامی غیردولتی، در مجموعه ی آموزش عالی کشور برای آموزش و توسعه ی دانش بشری مبتنی بر غایت گرایی آفرینش، آموزه های وحیانی و معارف و علوم اسلامی پایه گذاری شده و بر این باور است که در تعالیم اسلام و مکتب امام صادق علیه السلام که تبلور ناب آن می باشد، ظرفیت و جامعیتی نهفته است که با کشف، تبیین و کاربردی کردن آن می توان در علوم و فنون بشری به ویژه علوم انسانی ـ اجتماعی تحولی عظیم پدید آورد و در پرتو آن، عالمان شایسته و فرهیخته تربیت کرد.
این دانشگاه دور ماندن حوزه های علمیه و دانشگاه ها را از معارف یکدیگر، خسارت جبران ناپذیری برای جامعه ی اسلامی می داند و به عنوان یکی از جلوه های عینی پیوند حوزه و دانشگاه، بر آن است تا با بهره مندی از دستاوردها و همکاری نخبگان این دو مرکز علمی، دانش آموختگانی دین محور، آگاه به زمان و متعهد به آرمان ها و ارزش های اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم تربیت کند و در راستای تعلیم و تبلیغ معارف اسلام و اهل بیت علیهم السلام، الگویی نوین ارائه داده و در نظام آموزش عالی و اداره ی امور جامعه ی اسلامی تحولی اساسی ایجاد کند».

جملاتی از کاربرد کلمه دانشگاه امام صادق

عضویت در این انجمن به صورت‌های دانشجویی- افتخاری و پیوسته می‌باشد. دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه سمنان، دانشگاه شیراز، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه و … و دانشگاه آزاد اسلامی عضو این انجمن بوده و دارای تفاهم نامه همکاری می‌باشند.
همچنین علیرضا زاکانی، نمایندهٔ اصول‌گرای مجلس، از حامیان محمود احمدی‌نژاد و یکی از اعضای کمیتهٔ شش نفره مجلس برای رسیدگی به حوادث پس از انتخابات، در جریان سخنرانی خود در تاریخ ۱ آذر ۱۳۸۸ در دانشگاه امام صادق با وجود انتقاد شدید از میرحسین موسوی در نپذیرفتن نتایج انتخابات، تصریح کرد که نظرسنجی‌های وزارت اطلاعات و وزارت کشور و نیز جمع‌بندی شورای عالی امنیت ملی حاکی از آن بود که انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود. که اظهارات او از سوی هیچ‌یک از این سه نهاد تکذیب نشد.
حسام‌الدین آشنا (زادهٔ ۱۳۴۳ در تهران) سیاستمدار اعتدالگرای ایرانی است که در دولت دوازدهم سمت رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک را برعهده داشت. او در دولت یازدهم به‌عنوان مشاور رئیس‌جمهور ایران در امور فرهنگی فعّالیت می‌کرد. وی دانشیار گروه سیاست‌گذاری دانشگاه امام صادق است.
او دانش‌آموختهٔ کارشناسی ارشد معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق و دکترای اقتصاد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است.
صادق اردشیر لاریجانی (زادهٔ ۲۱ اسفند ۱۳۳۹ نجف) معروف به صادق آملی لاریجانی، سیاستمدار و روحانی شیعه ایرانی است که بعنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می‌کند. وی همچنین رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق است.
وی در زمستان ۱۳۵۷ در مشهد متولد شد. فارغ‌التحصیل رشته مدیریت صنعتی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت رسانه در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است. وی اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قیامدشت است و با درجه استادیاری تدریس د ارد.
این اثر توسط سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد تمام روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی، رضا توکلی و امیرحسین عرب‌پور اعضای کارشناس اندیشکده دیپلماسی اقتصادی تألیف شده است. انتشار مشترک این اثر از سوی شورای راهبردی روابط خارجی و دانشگاه امام صادق با حضور سید کمال خرازی، سید عباس عراقچی، سید مهدی مصطفوی و نویسندگان رونمایی شد. پس از آن نیز منوچهر متکی در مراسم رونمایی دیگری به تمجید از این اثر دانشگاهی پرداخت.