شاخصه
معنی کلمه شاخصه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه شاخصه در فرهنگستان زبان و ادب
{attribute , entity attribute} [مهندسی مخابرات] ویژگی ای که یک سامانه را از سامانۀ دیگر متمایز می کند
معنی کلمه شاخصه در دانشنامه اسلامی
ریشه کلمه:
شخص (۲ بار)
«شاخِصَه» از مادّه «شخوص» (بر وزن خلوص) در اصل، به معنای خارج شدن از منزل، یا خارج شدن از شهری به شهر دیگر است، و از آنجا که به هنگام تعجب و خیره شدن چشم، گویی می خواهد چشم انسان از حدقه بیرون بیاید، به این حالت نیز، شخوص گفته شده است; این حالتی است که در محشر به گنه کاران دست می دهد، آن چنان خیره می شوند که گویی چشم هایشان می خواهد از حدقه بیرون بیاید.
شخوص چشم، خیره شدن آن است. و آن این است که چشم گشاده بماند و بر هم نیاید . آنهارا برای روزیکه چشمها خیره میشود به تأخیر میاندازد و آن کنایه است از هول و شدّت آن روز . شخوص به معنی رفتن و اشخاص به معنی فرستادن نیز آمده است.
جملاتی از کاربرد کلمه شاخصه
عسل سبلان نیز از دیگر محصولات این خطه است که بیشتر آن را به نام سوغاتی اردبیل میشناسند. شاخصه اصلی عسل لاهرود شفافیت منحصربهفرد آن به دلیل به عمل آمدن این محصول در دامنههای پر گل سبلان و عاری از گلهای همچون گل پنبه است. چرا که گلهایی مانند گل پنبه موجب عدم شفافیت عسل میشود.
پازولینی در درجه اول خود را شاعر و سپس فیلمساز میدید. همین نکته عظمت فیلمی مانند انجیل به روایت متی را بیشتر مشخص مینماید. فیلم عاری از جلوهها و حقههای سینمایی است. در فیلم بهجز صحنه قدم زدن مسیح بر روی آب جلوه سینمایی دیگری به کار نرفتهاست. خدا از آسمان به سادگی و بدون هیچ تکلفی صحبت میکند و شخصیتهای فیلم نیز سرشان را به سمت آسمان برمیگردانند و گوش میدهند. شاخصه کلی فیلم نماهای طولانی و بدون قطع و کلوزآپهای زیاد و تأکید بر روی حالات چهره است.
از دو کلمه ازدار و تپه تشکیل شده است. ازدار محلی درخت آزاد میباشد نام درختی است که در تمام جنگلهای شمال از آستارا تا گلی داغ وجود دارد. تپه منظور از تپه غرب روستا که از قدمت تاریخی برخوردار بوده که شاخصه بارز روستا برای شناسایی محسوب شده است که جذابیت تپه در زمینه رویش انبوه و چشمگیر درختان ازدار منجر به نامگذاری روستا گردیده است.
در موضوع بهداشت عمومی و امنیت غذایی پایداری مطلوب در سه دهه ۱۳۵۰، ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ مشاهده شدهاست. بهخصوص وضعیت پایداری بهداشت عمومی در دو دهه ۱۳۵۰ و ۱۳۸۰ در مقایسه با دهههای پیش از آن از بهبود قابل توجهی برخوردار بودهاست که از دلایل اصلی این بهبود افزایش سرانه مصرف لبنیات و گوشت، کاهش مرگ و میر کودکان و افزایش امید به زندگی، افزایش سرانه مراقبتهای بهداشتی اولیه و افزایش سرانه مخارج بهداشتی است. همچنین وضعیت نامطلوب این شاخصه در دهه ۱۳۶۰ با توجه به شرایط جنگی در کشور با انتظارات هماهنگی دارد.[۱۲۴]
کلاس۴: یک اندیکاتور چند شاخصه که حداقل به ۲ پارامتر حساس باشد.