حارث بن عمرو

معنی کلمه حارث بن عمرو در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حارث بن عمرو (قرآن). حارث (حرث، وارث) بن عمرو بن حارثه محاربی از تیره بنی مازن بود.
حارث (حرث، وارث) بن عمرو بن حارثه محاربی از تیره بنی مازن بود. می گویند: در پی پرسشهای این عرب بادیه نشین از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم درباره زمان برپایی قیامت، آیه ۳۴ لقمان نازل شد.
علت نزول آیه
در تفسیر "در المنثور" نقل شده که مردی به نام "وراث" از طائفه "بنی مازن" خدمت پیامبر ص آمد گفت: ای محمد! کی قیامت بر پا می شود؟ بعلاوه شهرهای ما در خشکسالی فرو رفته، کی فراوانی نعمت می شود؟ و نیز هنگامی که آمدم همسرم باردار بود کی فرزند می آورد؟ و نیز من می دانم امروز چه کرده ام فردا چه خواهم کرد؟ و بالآخره من می دانم در کجا متولد شده ام بگو ببینم در کدام سرزمین می میرم؟! آیه فوق نازل شد و گفت علم همه این امور نزد خدا است.

جملاتی از کاربرد کلمه حارث بن عمرو

نعمان یکم شاه لخمی در روزگار یزدگرد یکم می‌زیسته‌است. ساخت کاخ خورنق را از او می‌دانند. او مسیحی نبود ولی با مسیحیان به پیروی از یزدگرد به نرمی رفتار می‌کرده‌است. پسر او نعمان از پشتیبانان بهرام گور در رسیدن به شاهی بود. او که پادشاهی نیرومند بود در جنگ‌های میان ایران و روم نیز به سود ایرانیان بسیار کوشید. منذر سوم دیگر شاه لخمی نیز پادشاهی شکوهمندی داشته و هم روزگار با قباد بوده‌است اما چون او دین مزدک را نپذیرفت، قباد، حارث بن عمرو کندی را که آیین مزدک را پذیرفته بود به پادشاهی حیره رسانید. او به پشتیبانی شاهنشاه ایران تا نجد عربستان پیش‌روی کرد و هر یک از پسرانش را به سالاری طایفه‌ای از عرب رساند. ولی در روزگار انوشیروان دوباره طایفه لخمی بر سر کار حیره نشانده شدند.