صافی گلپایگانی
جملاتی از کاربرد کلمه صافی گلپایگانی
لطفالله صافی گلپایگانی (۳۰ بهمن ۱۲۹۷ – ۱۲ بهمن ۱۴۰۰) فقیه و مجتهد سنتگرای ایرانی و از مراجع تقلید شیعه دوازده امامی بود. او نزد سید حسین طباطبایی بروجردی تحصیل کرد. وی در قم اقامت داشت و در حوزه علمیه این شهر تدریس میکرد.
گودرز افتخار جهرمی، اگرچه در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی دستی نداشت، اما در محافظت از آن ۲۰ سال از زندگی خود را گذاشت. در دوره اول و سوم شورای نگهبان قانون اساسی عضو بودهاست و خود میگوید در آن دورهها از محضر بزرگانی چون مهدوی کنی، یوسف صانعی و صافی گلپایگانی که به عنوان فقیه عضو شورای نگهبان بودند استفادههای فراوان نمودهاست.
یارسان از فرقههای اسلامی نیست. از دیدگاه برخی مراجع شیعه مانند بهجت پیروان آیین یارسان کافر و نجس میباشند. از دیدگاه برخی دیگر از مراجع مانند سیستانی و صافی گلپایگانی این فرقه در هر حال «ضاله» هستند. برخی دیگر نیز مانند مکارم شیرازی آنان را در صورتی پاک میداند که به شهادتین و نبوت باور داشته باشند.
علی صافی گلپایگانی (زادهٔ دی ۱۲۹۲ در گلپایگان – درگذشتهٔ ۱۴ دی ۱۳۸۸ در گلپایگان) از مجتهدان و مراجع تقلید معاصر شیعه بود. لطفالله صافی گلپایگانی (متولد ۱۲۹۷ – درگذشته ۱۲ بهمن ۱۴۰۰) برادر کوچک علی صافی گلپایگانی نیز از مراجع تقلید شیعه بود.
در بین فقهای معاصر در مورد مشروعیت این عمل اختلاف نظر وجود دارد. در استفتائاتی که پیش از تصویب قانون از مراجع تقلید شیعه انجام شده بود، یوسف صانعی، عبدالکریم موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از مهمترین فقهای موافق و حسینعلی منتظری، فاضل لنکرانی و جواد تبریزی از فقهایی بودهاند که در این مورد نظر مخالف دارند.