ظفار

معنی کلمه ظفار در لغت نامه دهخدا

ظفار. [ ظَ ] ( ع اِ ) اظفار. و آن نوعی از بوی خوش است بر شکل ناخن برکنده و در حدیث است : و علیها عقد من جزع ظفار و ارید به العطر المذکور کأنّه یثقب و یجعل فی العقد و القلادة.
ظفار. [ ظَ ] ( اِخ ) شهری است به یمن نزدیک صنعاء که عود و جزع یمانی بدانجا منسوب است و مسکن ملوک حِمْیَر آنجا بود و «ملک یمن در عهد منوچهر، شمسو بن الاملوک بود بر طاعت او و پسر همچنین و مدینه ظفار نهاد به یمن اندر». ( مجمل التواریخ و القصص ). برخی ظفار را همان صنعاء دانسته اند. اصمعی گوید: مردی از عرب بر ملکی از ملوک حِمْیَر درآمد و او بر سطحی مشرف نشسته بود، عرب را گفت «ثِب ْ» و ثِب ْ به لغت حمیر به معنای اُقعد باشد. آن مرد لغت ایشان نمیدانست ، از آنجای بجهید و بیفتاد و اعضایش بشکست. ملک گفت پیش ما عربیت نیست و «من دخل ظَفارِ حَمّرَ»، و این گفته مثل شد. نام این شهر در قدیم ریدان بوده است.
ظفار. [ ظَ ] ( اِخ ) شهری است از اعمال شحر نزدیک مرباط که قسط را به وی منسوب کنند بدان جهت که از هند اول آنجا برند. این شهر در ساحل دریای هند واقع و بین آن و مرباط پنج فرسنگ است.

معنی کلمه ظفار در فرهنگ فارسی

شهری بود به یمن نزدیک صنعائ که عود و جزع یمانی بدانجا منسوبست و آن مقر ملوک حمیر بود.
شهریست از اعمال شحر نزدیک مرباط که قسط را بوی منسوب کنند بدانجهت که از هند اول آنجا برند .

معنی کلمه ظفار در دانشنامه آزاد فارسی

ظُفار
فرمانداری کوهستانی در جنوب غربی عُمان، هم مرز با یمن، با ۱۸۹,۱۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۳). مرکز اداری آن سَلاله است. در دهۀ ۱۹۷۰، یمن جنوبی از فعالیت چریکی جناح چپ علیه دولت عمان در این منطقه حمایت کرد.

جملاتی از کاربرد کلمه ظفار

ال-مزیوناه یک منطقهٔ مسکونی در عمان است که در استان ظفار واقع شده‌است.
امنات یک منطقهٔ مسکونی در عمان است که در استان ظفار واقع شده‌است.
شهر صلاله مرکز استان ظفار شهری است بندری که از دو منطقه خشک کوهستانی در شمال، و جنگلی و ساحلی در جنوب تشکیل گردیده‌است. صحرای پهناور «جدةالحراسیس»، ظفار را از لحاظ جغرافیائی از دیگر نقاط کشور جدا ساخته‌است.
پایتخت ظفار شهر صلاله است که در کنار دریا واقع شده‌است.
در ظفار چهارمین جنگ عمانی‌ها برپا شد این جنگ از سال ۱۹۶۵ میلادی شروع و در سال ۱۹۷۵ میلادی پایان یافت.
بسیاری از تجهیزات اضافه و قطعات یدک خریداری شده در آمریکا نگهداری می‌شده‌اند. خلبانان ایرانی این جنگنده در آمریکا و پاکستان دوره‌های آموزشی را طی کرده بودند. نیروی هوایی شاهنشاهی ایران از این جنگنده در جنگ ظفار و کمک به سرکوب شورشیان عمان و همچنین پاسداری از مرزهای شمالی و غربی ایران در برابر تجاوزات هوایی پراکنده شوروی و عراق استفاده نموده‌است.
امروزه استان ظفار یکی از زیباترین استان‌های سلطنت عمان است، و در حوزه بازاریابی و گردشگری و معرفی خود به عنوان مهم‌ترین جاذبه گردشگری کشورهای شبه جزیره عربستان موفق بوده‌است.
منبع دیگر اولین فیلم وی را پهلوان مفرد ذکر کرده. در سال ۱۳۵۵ ساخت فیلمی در توجیه حضور ارتش ایران را در ظفار به نام تپه ۳۰۳ آغاز کرد که فیلمبرداری آن به پایان رسید ولی انقلاب سبب شد که فیلم به نمایش در نیاید.
خاستگاه اولیه ارتش مدرن عمان به پادگان مسقط در ۱۹۰۷ بازمی‌گردد که با گسترش پادگان در سال ۱۹۲۱ به پیاده‌نظام مسقط تبدیل شد. این نیرو در دهه ۷۰ میلادی قرن بیستم درگیر شورش ظفار شد و با کمک ارتش‌های بریتانیا و ایران شورشیان را شکست داد. ارتش در سال ۱۹۷۶ یک واحد مستقل با نام نیروی زمینی سلطان عمان شد و در سال ۱۹۹۰ سلطان قابوس نام این شاخه از نیروهای مسلح عمان را به ارتش سلطنتی عمان تغییر داد.