ذرات معلق
معنی کلمه ذرات معلق در فرهنگستان زبان و ادب

ذرات معلق

معنی کلمه ذرات معلق در فرهنگستان زبان و ادب

[مهندسی محیط زیست و انرژی] ← ذرات معلق در هوا

معنی کلمه ذرات معلق در دانشنامه عمومی

ذرات معلق به تمامی اجزاء ریز مایع یا جامدی ( به جز آب خالص ) گفته می شود که در جو زمین پراکنده هستند و اندازه میکروسکوپی یا ریز میکروسکوپی اما بزرگ تر از ابعاد مولکولی دارند. ذرات معلق در اثر فرایندهای مختلف طبیعی یا انسانی ایجاد می شوند. منابع مصنوعی ذرات معلق در مناطق شهری شامل صنایع مختلف از قبیل سیمان، زغال سنگ، ذوب آهن، کارخانجات گچ پزی و کارگاه های بزرگ تراشکاری است.
ذرات معلق از مرگبارترین انواع آلودگی هوا محسوب می شوند. به ویژه ذرات کوچکتر که کمتر از ۱۰ میکرومتر قطر دارند، خطرناکتر هستند چراکه به ریه ها نفوذ کرده و برخی از آنها حتی وارد جریان خون می شوند و می توانند به حمله قلبی، کاهش عملکرد ریه، ضربان نامنظم قلب، تشدید آسم و مرگ ناگهانی در بیماران قلبی و تنفسی منجر شوند.
این ذرات از طریق باد مسافت های طولانی را طی کرده و موجب آلودگی خاک و آب نیز می شوند. آنها آب دریاچه ها و رودها را اسیدی کرده و تعادل غذایی در محیط های آبی را بر هم می زنند. باعث تهی شدن خاک از منابع غذایی شده و به جنگل ها و محصولات کشاورزی آسیب می رسانند و حتی سنگ ها و بناها نیز بر اثر آلودگی ذرات معلق آسیب می بینند. همچنین ذرات معلق ریزتر از ۲. ۵ میکرومتر از مهم ترین عوامل تاری هوا و کاهش دید محسوب می شوند.

جملاتی از کاربرد کلمه ذرات معلق

خودروها نیز در آلودگی هوا و آب نقش دارند. اگرچه اسب زباله بیشتری تولید می‌کند، اما اتومبیل‌ها ارزان‌تر هستند، بنابراین تعداد آنها در مناطق شهری بسیار بیشتر زمانه استفاده از اسب‌ها است. انتشار گازهای مضر مانند مونوکسید کربن، ازن، دی‌اکسید کربن، بنزن و ذرات معلق می‌تواند به موجودات زنده و محیط زیست آسیب برساند. انتشار گازهای گلخانه ای از خودروها باعث ناتوانی، بیماری‌های تنفسی و تخریب ازن می‌شود. آلودگی صوتی ناشی از خودروها همچنین می‌تواند به‌طور بالقوه منجر به ناتوانی شنوایی، سردرد و استرس برای افرادی شود که اغلب در معرض آن هستند.
توربین‌ها بادی برای راه‌اندازی و بهره‌برداری نیاز به هیچ گونه سوختی ندارند و بنابراین در قبال انرژی الکتریکی تولید آلودگی مستقیمی ایجاد نمی‌کنند. بهره‌برداری از این توربین‌ها دی‌اکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، جیوه، ذرات معلق یا هیچ گونه عامل آلوده‌کننده هوا تولید نمی‌کند. اما توربین‌ها بادی در مراحل ساخت از منابع مختلفی استفاده می‌کنند. در طول ساخت نیروگاه‌های بادی باید از موادی مانند فولاد، بتن، آلمینیوم و… استفاده کرد که تولید و انتقال آن‌ها نیازمند مصرف انواع سوخت‌هاست. دی‌اکسید کربن تولید شده در این مراحل پس از حدود ۹ ماه کار کردن نیروگاه جبران خواهد شد.