دانیال نبی

معنی کلمه دانیال نبی در دانشنامه آزاد فارسی

دانیال نبی (قرن ۶پ م)(Daniel)
آرامگاه نام پیامبر یهودی در دربار بختنصر؛ نیز نام کتابی در عهد عتیق که احتمالاً در قرن ۲پ م تألیف شد و مشتمل بر قصه هایی است دربارۀ دانیال و اصحابش شَدرک و میشک و عَبْدنَغو در دوران اسارت بابلی. به گزارش این کتاب، در این دوره داریوش هخامنشی، دانیال را بر ۱۲۰ نفر از شاهزادگان برتری داد و بدین سبب به اوحد بردند و دسیسه ای چیدند تا دانیال، به سبب آن که خواسته هایش را با خدا، نه با پادشاه، در میان می گذارد به کنام شیران افکنده شود. اما به خواست خداوند دسیسه های ایشان به خودشان بازگشت و سبب هلاکت خودشان شد. کتاب همچنین شامل پیش گویی هایی دربارۀ ظهور و سقوط شماری از امپراتوری هاست. قبر دانیال نبی در شوش است.

معنی کلمه دانیال نبی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دانیال نبی یکی از پیامبران بنی اسرائیل(قرن هفتم پیش از میلاد) است. وی در بابل به علوم کلدانیان و زبان مقدس واقف گرد ید و در حکمت از آنان پیشی گرفت. وی از نسل حضرت داوود و بعثت پیامبر اسلام را پیشگو یی کرده است. دانیال نبی همزمان با کوروش کبیر و داریوش اول بوده است. ایشان در تعبیر خواب علم داشت.
از نام پدر و مادر او نامی در دست نیست. اما چون از قبیلۀ یهودا بوده، نژاد او بر می گردد به پسر چهارم از همسر اول یعقوب نوادۀ ابراهیم.
دانیال نواده یهودا پسر یعقوب پسر اسحاق پسر ابراهیم پسر تارح پسر ناحور پسر سام پسر نوح پسر خنوخ پسر انوش پسر شیث پسر آدم.
کتاب دانیال
یک کتاب در کتاب مقدس عبری است که جزو عهد عتیق به شمار می رود. این کتاب بخشی از کتوویم(مکتوبات) به شمار می رود. در عهد عتیق مجموع بیست و هفتم به کتاب دانیال اختصاص دارد که توسط خود دانیال نوشته شده و مشتمل بر ۱۲ فصل است.شش فصل اول کتاب به حوادث زندگی دانیال و خواب هایی که او تعبیر می کند، ربط دارد. نیمه دوم کتاب ، از فصل هفتم تا فصل دوازدهم ، به خواب ها و رؤیا های دانیال اختصاص دارد که خود نگاشته است. رؤیایی که در فصل هفت آمده ، درباره قدرت های بزرگ جهان ، من جمله امپراطوری پارس ، است. رؤیا های فصل هشت تا دوازده درباره حکومت های گو نا گون می باشد. این رؤیا ها حکایت از رویداد هایی می کند که تا زمان روی کار آمدن ملکوت خداو ند(منجی آخر الزمان) بوقوع خواهند پیوست .
مروری اجمالی بر زندگی دانیال نبی(ع)
حضرت دانیال (ع)در بیت المقدس متولد شد.دانیال به زبان عبری به معنای «خدا قاضی من است» می باشد. در زمان لشکر کشی بابل به سرزمین بیت المقدس، دانیال جوان ۱۲ ساله ای بود.
در سال ۶۵۵ پیش از میلاد وی را به در بار «بخت النصر» پادشاه بابل به اسارت برد ند. در سرزمین بابل، دانیال و سه نفر از دوستان وی انتخاب می شوند تا نبوکد نصر(بخت النصر)، پادشاه بابل را خدمت کنند. دانیال به دلیل اینکه از عهده تعبیر خوابی که پادشاه دیده بود بر می آید، به مقام والایی در حکومت بابل منصوب می شود. حوادث زندگی دانیال و خواب هایی که او تعبیر می کند به هم ربط دارند. یکی از رویا هایی که حضرت دانیال می بیند رویایی است که درباره قدرت های بزرگ جهان من جمله امپراطوری پارس است. تعدادی دیگر از رویا ها درباره حکومت های گونا گون می باشد. این رویا ها حکایت از رویداد هایی می کند که تا زمان روی کار آمدن منجی آخر الزمان (عج ) به وقوع خواهد پیوست. منجی آخر الزمان عادل خواهد بود. در تاریخ بشر هیچ رویدادی خارج از قدرت خداوند رخ نداده است و در آینده نیز رخ نخواهد داد. در این کتاب دانیال بار ها و بار ها می خوا نیم که خداوند بر اوضاع جهان مسلط است(دنیا در تسلط خدای متعال است و او حکومت بر ممالک دنیا را به هر که اراده کند می بخشد).
دانیال در در بار نبوکد نصر
...

جملاتی از کاربرد کلمه دانیال نبی

درون این اتاق قبری بزرگ به طول ۳ متر دیده می‌شود. در کتاب احیاالملوک شاه حسین سیستانی، آرامگاه مذکور را متعلق به برادر دانیال نبی نسبت می‌دهد.