دانشگاه تربیت مدرس

معنی کلمه دانشگاه تربیت مدرس در دانشنامه آزاد فارسی

از دانشگاه های دولتی ایران، در شهر تهران. این دانشگاه در ۱۳۶۰ش، با عنوان مدرسه تربیت مدرس و با هدف تربیت کادر هیئت علمی دانشگاه ها به عنوان تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی ایران تأسیس گردید و در ۱۳۶۱ اقدام به پذیرش دانشجو در برخی از رشته های علوم انسانی نمود. این مدرسه در ۱۳۶۵ به دانشگاه تربیت مدرس ارتقا یافت. این دانشگاه تنها در مقطع «کارشناسی ارشد» و «دکتری» دانشجو می پذیرد. بالغ بر ۵۳۴۰ دانشجوی ایرانی و ۵۹ دانشجو خارجی، در ۱۳۸۴ در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده اند که از این میان ۱۶۹۹ نفر دانشجوی دوره دکتری و ۳۷۰۰ نفر دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بوده اند. تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه تا همان سال برابر با ۱۴۳۵۳ نفر در دوره های مختلف دکتری، کارشناسی ارشد، دانشوری و معادل کارشناسی ارشد بوده است. این دانشگاه دارای هفت دانشکده با رشته های مختلف است: دانشکده علوم انسانی، دانشکده علوم پایه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده هنر، دانشکده علوم پزشکی، دانشکده منابع طبیعی و دانشکده کشاورزی. در سالیان اخیر دانشگاه تربیت مدرس تا رتبه سوم دانشگاه های ایران، پس از صنعتی شریف و تهران ارتقای علمی یافته است.

معنی کلمه دانشگاه تربیت مدرس در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
در پی پیام نوروزی حضرت امام در ۱۳۵۹ مبنی بر ایجاد تحول در دانشگاه ها و اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، ستاد انقلاب فرهنگی جهت تربیت مدرس برای دانشگاه ها، مدرسه ی تربیت مدرس تهران را در ۱۳۶۰ ش تأسیس کرد. این مدرسه از مهر ۱۳۶۱ ش شروع به کار کرد و در برخی از رشته های علوم انسانی، دانشجویانی پذیرش کرد.
از ۱۳۶۲ ش، پذیرش دانشجو در رشته های علوم تجربی را نیز آغاز کرد که پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کردند. (www.modares.ac.ir) در ۱۳۶۵ و در پی ایجاد مشکلاتی در گزینش فارغ التحصیلان آن مدرسه، شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر کرد که مدارک آنها نیز مثل سایر فارغ التحصیلان دانشگاه ها توسط هیئت مرکزی گزینش استاد، بررسی شود.
در همان سال و در ۲۱/۵/۱۳۶۵ شورای انقلاب فرهنگی، عنوان و جایگاه مدرسه ی تربیت مدرس را به «دانشگاه تربیت مدرس» تغییر داد (هفده سال تلاش…، ۲۶۸) سپس اساسنامه ای برای آن تصویب کرد. در آن اساسنامه، اهداف تشکیل دانشگاه این گونه ذکر شده بود:
پس از تصویب اساسنامه، این دانشگاه به صورت مرکزی آموزشی زیر نظر وزارت فرهنگ و آموزش عالی به فعالیت پرداخت. این دانشگاه دارای ارکان زیر است:
هیئت امنای دانشگاه عبارتند از:
وظایف اعضای هیئت امنا عبارت است از:
شورای دانشگاه هم وظایف زیر را بر عهده دارد:

جملاتی از کاربرد کلمه دانشگاه تربیت مدرس

الهام دارای مدرک کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد و دکترای حقوق جزا و جرم‌شناسی از دانشگاه تربیت مدرس است.
وی دانش‌آموخته دکترای مدیریت استراتژیک و برنامه ریزی اقتصادی از دانشگاه تربیت مدرس است. که علاقه زیادی به مدیریت و برنامه ریزی دارد
از مشاهیر این روستا از مرحوم دکتر محمد قلی موسی نژاد استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران می‌توان نام برد. این روستا در دهه 60 خورشیدی شش کشته در راه دفاع از وطن تقدیم نموده است 1-علی موسی نژاد 2- سردار احمد شیرخانی 3- رحیم فتحی 4- سردار غلام علی مرادیان 5- رمضان علی موسی نژاد 6- شیخ رحمت فتحی
از جمله دانشگاه‌هایی که وی به تدریس در آن‌ها پرداخته می‌توان دانشگاه علوم پزشکی تهران، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه معارف، بنیاد ایران‌شناسی، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه الزهرا را نام برد.
وی دانش‌آموخته رشته ادبیات از دانشگاه تربیت مدرس نخجوان در سال ۱۹۸۷ است. به سال ۱۹۹۲، او به خدمت نظام وظیفه احضار و در نیروی مرزی وزارت امنیت ملی جمهوری آذربایجان گماشته شد. در اسرع زمان او به خاطر خدمت متمایزش به چند تا مقام ارشد در ارتش تعیین شد. ستوان امیراصلان علی‌اف در پاس خدمات برجسته اش بعد از مدتی به عنوان رئیس ستادی که در آن خدمت می‌نمود، منصوب گردید. امیراصلان علی‌اف به هنگام خنثی‌سازی کودتای نافرجام ۱۷ مارس سال ۱۹۹۵ در جمهوری آذربایجان که عده ای آشوب‌گر و تبهکار مباردت به آن ورزیده بودند، کشته شد. او در خیابان شهداء نخجوان به خاک سپرده شد.
ابوالفضل شکوری (زادهٔ ۱۳۳۴ در زنجان) روحانی شیعه و سیاستمدار ایرانی است. او پیشتر نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ زنجان در دورهٔ ششم مجلس شورای اسلامی بوده‌است. او هم‌اکنون عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس است. از جمله دیگر سوابق او می‌توان به سردبیری فصلنامهٔ یاد و روزنامه اعتماد ملی اشاره کرد.
کارشناسی نمایش با گرایش بازیگری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی؛ در سال ۱۳۷۶ و کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۸۱.
علاوه بر بخش‌هایی از دانشگاه تهران، پردیس دانشگاه تربیت مدرس نیز در این محله واقع شده است.
پس از تاسیس تا پایان سال ۱۳۸۲، دفتر انجمن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مستقر بود و از تیرماه ۱۳۸۳ تا آذر ۱۳۸۴، دفتر انجمن و دبیرخانه کنفرانس به دانشگاه تربیت مدرس منتقل شد. از آذر ۱۳۸۴، با خرید یک واحد آپارتمان انجمن به صورت کامل به محل جدید منتقل شد.
دفتر این انجمن در تهران، دانشگاه تربیت مدرس واقع است.