دانشگاه الازهر
معنی کلمه دانشگاه الازهر در دانشنامه اسلامی
دانشگاه الازهر مصر با قدمتی هزارساله به عنوان اولین مؤسسه دینی، علمی و اسلامی در قاهره پایتخت مصر در دوران فاطمیان ساخته شد که به منظور اشاعه اعتدال و میانه روی فعالیتهای بسیاری انجام می دهد. این دانشگاه از زمان تأسیس تغییرات و تحولات بسیاری شاهد بوده است . اما اینک مساحت این دانشگاه به ۱۲ هزار متر مربع یعنی بیشتر از دو برابر دوره فاطمیان مساحت دارد و همچنین دارای ۵ مناره است.
دانشکده های دانشگاه الازهر
دانشگاه الازهر دارای ۶۰ دانشکده بوده که ۴۳ دانشکده برای پسران و ۱۷ دانشکده برای دختران است.برخی از دانشکده های این دانشگاه عبارت است از: دندانپزشکی، پزشکی، مهندسی، زبان عربی، مطالعات اسلامی، حقوق، اصول دین، اقتصاد، آموزش و پرورش که برخی از آنها در قاهره و برخی در شهرهای دیگر قرار دارند.
فعالیت های دانشگاه الازهر
دانشگاه الازهر مصر در راستای اشاعه اعتدال و میانه روی در جهان فعالیتهای مختلفی انجام می دهد که یکی از آنها پذیرش دانشجو از سراسر جهان است و یا تأسیس شعبه ای از این دانشگاه در کشورهای اسلامی است، به گونه ای که شعبه ای از این دانشگاه در فلسطین، لبنان و عربستان وجود دارد.دانشگاه الازهر به منظور ادامه فعالیتهای خود توافقنامه های همکاری علمی و فرهنگی با دانشگاههای مختف چون لبنان و ایران منعقد کرده است که با تأسیس شعبه ای از این دانشگاه سعی در تبادل اطلاعات، دانشجو، استاد و همچنین اشاعه فرهنگ تسامح منعقد دارد.از فعالیتهای دیگر الازهر برگزاری همایش، نشست و دیدارهای مختلف است که طی دیدار اخیر گروهی فرانسوی از این دانشگاه بازدید کرده و با چهره اسلام و مسلمانان آشنا شدند.
پذیرش دانشجو در دانشگاه الازهر
...
جملاتی از کاربرد کلمه دانشگاه الازهر
سخنرانی در دانشگاه الازهر مصر و مباحثه با علما و روحانیون شیعه و اهل تسنن از فعالیتهای او بود. همراهی و همکاری با امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان و رهبر جنبش آمل اسلامی، شرکت در موتمرهای اسلامی کشورهای سوریه، پاکستان، عراق، مصر و دیگر فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی ایشان در کارنامه ایشان قبل از انقلاب اسلامی ثبت است.
در سال ۱۹۶۸ میلادی مهیِرُویچ از پایاننامهٔ دکتریاش با عنوان مباحث رازآمیز در کتاب جلالالدین رومی در دانشگاه پاریس دفاع کرد. مهیِرُویچ از ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۳ میلادی به قاهره رفت و در دانشگاه الازهر به تدریس پرداخت. او در سال ۱۹۷۱ میلادی برای سفر حج به مکه و سپس به مدینه رفت.