دارالکتب

معنی کلمه دارالکتب در لغت نامه دهخدا

دارالکتب. [ رُل ْ ک ُ ت ُ ] ( ع اِ مرکب ) کتابخانه. ( ناظم الاطباء ).

معنی کلمه دارالکتب در فرهنگ عمید

کتابخانه.

معنی کلمه دارالکتب در فرهنگ فارسی

( اسم ) کتابخانه
کتابخانه

جملاتی از کاربرد کلمه دارالکتب

۸- تیمور، در دارالکتب المصریه، به شماره ۱۴۹ تصوف.
محدث مشهور، خطیب بغدادی(۴۶۳هـ) ذیل تذکره طولانی ابوحنیفه از محدّث عبد الرزاق الصنعانی(۲۱۱هـ) روایت می‌کند که تنها در حدود بیست حدیث از ابوحنیفه نقل شده‌است(تاریخ بغداد ۱۳/۴۴۸ ـ دارالکتب العلمیة بیروت)
به دارالکتب حاجاتم درآ که بهر اصغایت صحف فوق صحف دارم ورق زیر ورق دارم
متن عربی کتاب توسط دارالکتب الاسلامیه در تهران (۱۳۷۵ ه‍.ق) و مؤسسهٔ الاعلمی در بیروت (۱۳۸۲ ه‍.ق و ۱۴۱۷ ه‍.ق)، و متن فارسی کتاب توسط مؤسسهٔ دارالعلم قم، کانون انتشارات محمدی تهران و دفتر انتشارات اسلامی (وابسته به جامعهٔ مدرسین حوزهٔ علمیهٔ قم) مکرر به طبع رسیده‌است.
بیاراید کنون دارالکتب را به توفیق خدای فرد جبار
ز هر دارالکتب کاندر جهانست چنان سازد که بیش آید به مقدار
احمد تیمور (۱۸۷۱–۱۹۳۰) ادیب و تاریخ‌نگار مصری بود. در قاهره زاده شد و هنگامی که سه‌ماهه بود، پدرش اسماعیل بن محمد درگذشت، خواهرش عایشه او را تربیت کرد. نخستین آموزش‌ها را در مدرسه فرانسوی فراگرفت و ادبیات را نزد علمای روزگارش خواند. در بیست و نه سالگی، همسرش درگذشت و دیگر ازدواج نکرد. در کتابخانه‌های شخصی خود گوشه‌گیر شد. در ۱۳۴۰ق/۱۹۲۱م فرزندش محمد تیمور درگذشت. موارد کتابخانهٔ شخصی او ۱۹۵۲۷ جلد بود که ۸۶۷۳ مورد، نسخه‌های خطی را شامل می‌شود. این کتابخانه به وصیت او در سال ۱۹۳۲ به دارالکتب المصریه اهدا شد و عنوان «خزانهٔ تیموریه» برگرفت.