صیصه

معنی کلمه صیصه در لغت نامه دهخدا

( صیصة ) صیصة. [ ص َ ] ( ع اِ ) خار خروس. ( منتهی الارب ). خار پس پای خروس. ( مهذب الاسماء ). سیخک پشت پای خروس. شوکةالدیک. ج ، صیاصی. || شاخ گاو و آهو. ( منتهی الارب ). شاخ گاو. ( ترجمان علامه جرجانی ). || حصار و هر چیز که بدان بازدارند چیزی را و پناه گیرند به وی. || شبان نیکوسیاست. || میخ که بوی خرما را برکنند. || غرواشه بافنده که بدان تارو پود را برابر سازند. ( منتهی الارب ). شوکةالحائک التی یسوی بها بین السداة و اللحمة. ( اقرب الموارد ).

معنی کلمه صیصه در فرهنگ معین

(صَ صَ ) [ ع . صیصة ] (اِ. ) ۱ - خار پس پای خروس ، سیخک پشت پای خروس ، خار خروس . ۲ - شاخ گاو و آهو. ۳ - حصار و هرچه که بد ان باز دارند چیزی را و به وی پناه گیرند. ۴ - شبان . ۵ - نیکو سیاست .

معنی کلمه صیصه در فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - خار پس پای خروس سیخک پشت پای خروس خار خروس . ۲ - شاخ گاو و آهو. ۳ - حصار و هر چه که بدان باز دارند چیزی را و بوی پناه گیرند . ۴ - شبان . ۵ - نیکو سیاست .

معنی کلمه صیصه در ویکی واژه

صیصة
خار پس پای خروس، سیخک پشت پای خروس، خار خ
شاخ گاو و آهو.
حصار و هرچه که بد ان باز دارند چیزی را و به وی پناه گیرند.
شبان.
نیکو سی

جملاتی از کاربرد کلمه صیصه

بنابراین خصیصه سوم، از دست دادن کنترل (اجبار) شخص با وجود مشکلات حاصل است که کماکان به رفتارهای تکراری خود شامل تحریک‌پذیری بالا بدون احساس رضایت،... ادامه می‌دهد و نمی‌تواند رفتار را متوقف کند با اینکه هر روز وقت بیشتری را برای متوقف کردنش اختصاص می‌دهد.
فرآیند آشکارسازی متشکل از یک دستگاه آشکارساز است که بسته به نوع ذره تابشی و آشکارسازی خصیصه‌ای از ذره، نوع دستگاه فرق می‌کند .سهم عمده در آشکارسازی ذره توسط ماده‌ای متناسب با ذره تابشی در دستگاه آشکارساز انجام می‌شود که عبارت است از برهمکنش ذره باردار حامل انرژی با الکترون‌های مداری ماده آشکارسازی که این برهمکنش توسط مدارهای الکترونیکی آشکارساز، به یک پالس الکتریکی تبدیل می‌شود.
تلاش‌های چندی برای توضیح ارتباط بین تغییر عملکرد مغز و اسکیزوفرنی به مرحله عمل رسیده‌است. یکی از شایع‌ترین آن‌ها فرضیه دوپامین است، که نسبت خصیصه‌های جنون به تفسیر ذهن معیوب از احتراق ناقص نورون‌های دوپامینرژیک است.
لیکاف و جانسون دیدگاه رایج در مورد استعاره، که آن را خصیصه‌ای مختص زبان، ابزار تخیل شاعرانه و آرایه‌ای بلاغی و گونه‌ای از کارکرد غیرمعمول زبان می‌دانند، را زیر سؤال می‌برند. به گفتهٔ لیکاف و جانسون، استعاره به حوزهٔ زبانی محدود نیست و سرتاسر زندگی روزمره، ازجمله حوزهٔ اندیشه و عمل انسان‌ها را دربرگرفته‌است: «نظام مفهومیِ هرروزهٔ ما، که بر اساس آن فکر و عمل می‌کنیم، ماهیتی اساساً مبتنی بر استعاره دارد.»
بیش از هر چیز، همیشه این توانایی را داشته باشید که هر گونه بی‌عدالتی که در هر کجای جهان نسبت به هر کسی روا داشته می‌شود را عمیقاً حس کنید. این زیباترین خصیصه یک انقلابی است.