جوشکاری
معنی کلمه جوشکاری در فرهنگ معین
معنی کلمه جوشکاری در فرهنگ عمید
۲. (اسم ) کارگاهی که این عمل در آن انجام می شود.
معنی کلمه جوشکاری در فرهنگ فارسی
جوش دادن قطعات فلزی لحیم کاری .
معنی کلمه جوشکاری در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه جوشکاری در دانشنامه عمومی
در جوشکاری علاوه بر ذوب فلز پایه، معمولاً از یک ماده به عنوان پرکننده نقطه اتصال ( Filler ) استفاده می شود تا حوضچه ای از مواد مذاب ایجاد گردد که پس از خنک شدن و ایجاد اتصال می تواند از فلز یا ماده پایه نیز قوی تر باشد. همچنین ممکن است از فشار در کنار گرما یا به تنهایی برای تولید جوش استفاده گردد. ضمناً در جوشکاری به نوعی محافظ برای حفاظت از فلزات پرکننده یا فلزات ذوب شده در برابر اکسید شدن یا آلودگی نیاز است.
برای ایجاد حرارت مورد نیاز جوشکاری از منابع انرژی متعددی می توان استفاده کرد، از قبیل: شعله گاز، قوس الکتریکی، لیزر، پرتوی الکترون، اصطکاک، و امواج مافوق صوت. همچنین جوشکاری در محیط های صنعتی مختلفی قابل اجراست از قبیل: هوای آزاد، جوشکاری زیر آب، و خارج از اتمسفر زمین. جوشکاری یک کار خطرناک است و برای جلوگیری از سوختگی، شوک الکتریکی، آسیب چشمی و دید، استنشاق گازهای سمی و دود و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش شدید، نیاز به احتیاط می باشد.
تا اواخر قرن نوزدهم، تنها فرایند جوشکاری موجود، جوشکاری توسط آهنگری بود که آهنگرها بیش از هزار سال از آن استفاده می کردند. جوشکاری قوس الکتریکی ( جوش برق ) و جوشکاری اکسی - استیلن ( جوش گاز ) از اولین فرآیندهای توسعه جوشکاری در اواخر قرن گذشته بودند. پس از آن خیلی زود فرایندهای جدیدی از قبیل جوش مقاومت الکتریکی ابداع شدند. در خلال سال هایی که جنگ های جهانی رخ داد، به دلیل نیاز شدید به روش های سریع و مطمئن ایجاد اتصال، فرایندهای جوشکاری با سرعت بسیار زیادی رشد کردند. پس از جنگ جهانی روش های مختلفی از قبیل روش های دستی جوشکاری مانند جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار ( جوش برق ) ، که امروزه یکی از متداول ترین روش های جوشکاری محسوب می شود، و روش های نیمه و تمام اتوماتیک از قبیل جوشکاری قوسی با گاز محافظ ( جوش آرگون یا CO2 ) ، جوشکاری زیرپودری، جوش قوسی Flux - cored و جوش سربار الکتریکی ابداع شدند. امروزه دانش همچنان در حال توسعه بوده و ربات های جوشکاری یکی از اجزای اصلی بسیاری از کارخانجات محسوب می شوند.
معنی کلمه جوشکاری در دانشنامه آزاد فارسی
متصل کردن قطعات فلزی یا غیرفلزی، از طریق نرم یا ذوب کردن سطوحی از آن ها با گرما، فشار یا هر دو. فرآیندهای اصلی جوشکاری متداول عبارت اند از جوشکاری گازی۱ و جوشکاری قوسی۲. در این فرآیندها، گرمای حاصل از شعلۀ گاز یا قوس الکتریکی۳ سطوح جوشکاری را ذوب می کند. معمولاً فلز را به صورت سیم جوش به محل جوشکاری اضافه می کنند. جوش آهنگری۴ فرآیندی است که آهنگرها از دیرباز آن را به کار می گرفته اند و تا قرن ۱۹، یگانه روش جوش دادن فلزات به شمار می رفت. جوشکاری مقاومتی۵ یکی دیگر از فرآیندهای جوشکاری الکتریکی است که در آن جوش براثر اعمال هم زمان فشار و گرمای ناشی از عبور جریان از قطعه صورت می گیرد. پیشرفت های اخیر در جوشکاری عبارت اند از جوشکاری با سربارۀ هادی۶، جوشکاری با باریکۀ الکترونی۷، جوشکاری با لیزر پرانرژی۸، و جوشکاری با باریکۀ انرژی۹ امواج رادیویی. فرآیند اخیر هنوز در مرحلۀ آزمایشی است.
gas weldingarc weldingelectric arcforge weldingresistance weldingelectric-slagelectron-beamhigh-energy laserenergy-beam
معنی کلمه جوشکاری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جوشکاری
در روشهای معمول جوشکاری، برای اطمینان از استحکام جوشکاری، ممکن است سطح جوشکاری اندکی آماده شود. آمادهسازی برای همه انواع جوشکاری و انواع اتصالات مورد نیاز است. بهطور کلی، جوشکاریهای لب به لب آمادهسازی بسیار کمی نیاز دارند، اما برای دستیابی به بهترین نتیجه هنوز به برخی از آنها نیاز است. لبههای صفحه را میتوان به روشهای مختلفی برای اتصالات لب به لب آماده کرد، اما پنج روش رایج عبارتند از: برش اکسی استیلن(برش اکسیژنی)، ماشینکاری، تراش، سنگ زنی و برش قوس کربن هوا. هر تکنیک مزایای منحصر به فردی دارد.
اتصال صلیبی یک اتصال خاص است که چهار فاصله در آن با جوشکاری سه صفحه فلز در زاویه قائم ایجاد میشود. مفاصل صلیبی هنگام تحمل بارهای پیوسته و متغیر، دچار خستگی میشوند.
آلیاژهای آلومینیوم دارای قابلیت ماشین کاری، پرس کاری، لحیم کاری نرم، لحیم کاری سخت و جوشکاری میباشند. آلومینیوم خالص در دمای ۶۶۰ درجه سلسیوس ذوب میشود، که برای تولید قطعات به روش ریختهگری ماسه ای یا ریختهگری تحت فشار بسیار مناسب است.
فلزهای ورق نازک اغلب برای ایجاد جوش فلنج لبه ای یا فلنج گوشه ای، فلنج میشوند. این جوشها معمولاً بدون افزودن فلز پرکننده ساخته میشوند زیرا فلنج ذوب شده و تمام مواد پرکننده مورد نیاز را تأمین میکند. لولهها میتوانند از طریق نورد و جوشکاری نوارها، ورقها یا صفحات مواد، به هم متصل شوند.
از دیگر خواص آن، آهن فرفورژه در حرارت قرمز نرم میشود و به راحتی میتوان آن را آهنگری و جوشکاری کرد . می توان از آن برای تشکیل آهنرباهای موقت استفاده کرد، اما نمی توان آن را به طور دائم مغناطیسی کرد، و انعطاف پذیر ، چکش خوار و سخت است.
پفسنر با نام ناتان بوریسوویچ پفسنر در اریول، امپراتوری روسیه، در یک خانوادهٔ یهودی متولد شد. او از جمله مبتکران و مبدعین اصطلاح کانستراکتیویسم (ساختگرایی) و از پیشگامان هنر کینتیک (جنبشی) بود، پفسنر و برادرش نائوم گابو کاربرد جدیدی برای فلزات و جوشکاری کشف کردند و پیوند جدیدی بین هنر و ریاضیات ایجاد کردند. پفسنر در جایی میگوید: «هنر باید الهام بخش ریاضیات باشد. من به صلح، سمفونی، ارکستراسیون نیاز دارم.» او یکی از اولین کسانی بود که از مشعلدمنده در مجسمهسازی استفاده کرد و میلههای مسی را بر روی فرمهای مجسمه جوش داد و همراه با برادرش، نائوم، مانیفست واقعگرایانه (رئالیستی) را در سال ۱۹۲۰ میلادی منتشر کردند.
اتوماسیون فرآیندها: رباتها قابلیت انجام وظایف متنوعی از جمله جوشکاری، نصب قطعات، برش، و حمل و جابجایی را در خطوط تولید دارند. این اتوماسیون فرآیندها به کاهش وقفهها، افزایش سرعت تولید و کاهش خطاها منجر میشود.
آلیاژهای آلومینیم-روی-منیزیم در میان کلیه آلیاژهای آلومینیم بیشترین پتانسیل پیرسختی را دارند. در آلیاژهای پر استحکام این گروه از مس به مقدار کمتر از ۰/۳ درصد، برای افزایش مقاومت به خوردگی تنشی استفاده میشود. آلیاژهایی که فاقد مس یا دارای مقادیر اندکی مس هستند، به آسانی جوشکاری میشوند. این آلیاژها در دمای محیط به طور قابل ملاحظهای پیرسخت شده و محدوده وسیع دمایی برای عملیات محلول سازی آنها وجود دارد؛ بنابراین در هنگام جوشکاری، استحکام آلیاژ بازیابی میشود و نیاز به عملیات حرارتی دیگری نیست. آلیاژهای جوش پذیر آلومینیم-روی-منیزیم در ابتدا برای ساخت پلهای نظامی سبک مورد استفاده قرار گرفتند. امروزه برای کنترل ساختار این آلیاژها از عناصر کروم، منگنز و زیرکونیوم استفاده میشود.