تماما
معنی کلمه تماما در فرهنگ معین
معنی کلمه تماما در فرهنگ فارسی
معنی کلمه تماما در دانشنامه اسلامی
ریشه کلمه:
تمم (۲۲ بار)
به آخر رسیدن. ، . پس به موسی کتاب دادیم برای آخر رسیدن و تمام شدن بر آنکه نیکوکاری کرد و برای تفصیل هر چیز میشود مراد آن باشد که شریعت موسی در دوران خود تمام شدن و گسترش یافتن شریعتهای قبل بود لذا «تماماً» فرموده است در جوامع الجامع آن را اتمام کرامت و نعمت بر محسنین یا اتمام نعمت بر موسی «علیه السلام» فرموده است به نظرم مراد آن است که دین موسی در موقع خود دین تمام بود مخصوصاً به قرینه «وَ تَفْصیلاً لِکُلِّ شَیءِ» که در ذیل آیه است علی هذا این آیه نظیر .
جملاتی از کاربرد کلمه تماما
ذوق تمام دارد گفتار من ولیکن نیکو نمینشیند در طبع ناتمامان
ورزش سازماندهی شده در بریتانیا پیش از رسیدن به کشورهای دیگر به رونق رسیده بود. واژگان ورزش شاهد این مدعا هستند از جمله: راگبی، فوتبال و بوکس که تماماً ریشه انگلیسی دارند حتی تنیس که یک ورزش اصیل فرانسوی است از سوی بریتانیاییها جنبه رسمی پیدا کرد و قانونمند شد و حتی اولین میزبانی رقابتهای قهرمانی در قرن نوزدهم را عهدهدار شد (درویمبلی) ورزشهای زمستانی پاسخ طبیعی به نیاز کلاس خاصی به تفریح در سردترین فصل سال بود.
این کشور که تماماً مسطح است، هیچ نقطهای با ارتفاعی بیش از ۴٫۵ متر ندارد. به همین دلیل مسئله گرم شدن جهانی به معضلی مهم برای این کشور تبدیل شدهاست. در این کشور هیچ رودخانهای جریان ندارد، به همین دلیل زندگی مردم به باران بسیار وابستهاست.
بنیادگرایان بر این باورند که آرمان آنها اهمیت حیاتی و حتی جهانی دارد آنها خود را به عنوان کسانی میبینند که نه تنها از یک دکترین متمایز، بلکه همچنین از یک اصل حیاتی، و یک شیوهٔ زندگی و رستگاری محافظت میکنند. جامعهای که تماماً بر یک رویکرد دینی واضح و خاص از زندگی در تمامی جنبههای خود تمرکز کردهاست، وعده جنبشهای بنیادگرا است، و از این رو برای آن دسته از پیروان دین که اندکی تمایز میبینند، یا در هویت دینی پیشین آنها کاملاً حیاتی است، جذاب و پراهمیت است.
ای دهر ترا تمام دستی است در همدستی ناتمامان
باشگاه آرسنال در فصل ۲۰۱۲−۲۰۱۱ برای ۱۲۵امین سالگرد خود نشانواره و نماد جدیدی را معرفی کرد که شامل نسخه اصلاح شده نشانواره فعلی است. نشانواره تماماً سفید است، که ۱۵ برگ بلوط در سمت راست و ۱۵ برگ بلوط در سمت چپ نشانواره قرار گرفتهاست و ۲۰۱۱ شعار «رو به جلو» در پایین نشانواره نوشته شده بود.
اثر به صحبت خامان و ناتمامان نیست تو این کلام بهر پخته و تمام رسان
در سال ۱۸۶۹ جوهر روناس که [رنگیزه] ای طبیعی بود بهطور سنتتیک تولید شد.استفاده از جوهر روناس طبیعی بیش از ۳۵۰۰ سال سابقه دارد. در مصر و در آسیای مرکزی استفاده از این رنگ که از ریشه روناس استخراج میشد رواج داشت از جمله در مقابر فراعنه. تولید مصنوعی این رنگ باعث شد که کشت روناس که صادرات اصلی هندوستان بود تماماً از بین برود و دولت انگلستان که هندوستان را در استعمار داشت نتوانست از نزول تولید روناس جلو گیری کند.
جمالت هست روزافزون وفا هم بر کمال خود که هر چیزی به جای خود نکو باشد تمامان را
زبانهای یهودی آرامی معاصر امروزه اغلب در اسرائیل تکلم میشوند و بیشترین آنها در آستانه منسوخ شدن قرار گرفتهاند (گویشوران مسن و قدیمی این زبان را به نسل جدید انتقال نمیدهند). گویشهای یهودی که خاستگاه آنها جوامعی است که روزگاری بین دریاچه ارومیه و موصل میزیستند نیز تماماً برای یکدیگر مفهوم و قابل درک نیستند. در برخی از نقاط، از قبیل ارومیه مسیحیان و یهودیان در یک محله واحد گویشهای مختلفی از آرامی مدرن شرقی را به کار میبرند که برای یکدیگر قابل فهم و درک نمیباشد.
ز آن مایه که افتدت به دامان تنها نخوری چو ناتمامان
در معرفی این صفحه آمده: «این صفحه متعلق به هیچ گروه و جریانی نیست. صفحه دغدغههای زنانِ داخل ایران است و عکسها تماماً مربوط به عکسهایی از شهرهای مختلف ایران است که زنان خودشان میفرستند. تمامی دختران و زنان ایرانی در زادگاهشان گرفتار محدودیتهای اجتماعی و قوانین بازدارنده هستند و در انتخاب پوشش آزاد نیستند. اما با وجود تمام این محدودیتها گاهی خودشان آزادیهایی را تجربه میکنند که برای لحظهای از بند این حصارها رها میشوند. این صفحه فقط همین لحظهها را ثبت میکند تا دست یابی زنان به حق انتخاب پوشش. آزادیهای یواشکی زنان در روایتهای این صفحه آشکار میشود.»
زهی ناتمامان پرداخته که دیدهست انگاره ساخته؟
گشته بدو زنده نام احمد و حیدر بار خدای جهان تمام تمامان
جنگ ابتدائی را مجاز نمیشمارد و اثبات میکند که جنگهای پیامبر، تماماً، دفاعی بوده و هیچگاه نمیتوان به منظور توسعه اسلام، به سرزمینی هجوم برد.
در کار اگر تمامی در نه قدم درین ره کاحوال ناتمامان بس زار مینماید
من تعدی زمن الفرصة بخلا واهتماما ضیع العمر أیوما عاش او خمسین عاما
ساختمان ارگ براساس ساختمان دژ آنتورپ در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار شکل گرفت. برای ساخت این ساختمان ۷۶ ساختمان مسکونی تخریب شدند و ۱۵۰۰۰ نفر از مردم به اجبار کوچ داده شدند. عملیات عمرانی در ۳۱ مه ۱۸۳۲ بر روی یک صومعه تخریب شده آغاز گشت و در ۴ مه ۱۸۳۴ در هجدهمین سالگرد تولد ولیعهد الکساندر دوم به صورت رسمی پایان یافت اما در حقیقت تا سال ۱۸۷۴ عملیات عمرانی ادامه داشت. هزینه ساخت این مجموعه دفاعی ۱۱ میلیون روبل (۱۲۸ میلیون یورو کنونی) بود که تماماً توسط مردم شهر ورشو و بانک لهستان به عنوان مجازاتی برای قیام شکست خوردهشان پرداخت شد.
این قبرها تماماً در سال ۱۳۶۳ شمسی به دستور صادق خلخالی حاکم شرع و رئیس تمام دادگاههای ایران صاف شده از هر چهار قبر فقط یک کاشی بزرگ به جای مانده و حتی از بین این چهار دو قبر را زیر فرش انداختند.
گر پیش تو لافد مه کامل، نپذیرد دعوی تمامی کس ازین نیم تمامان