تربیتی. [ ت َ ی َ ] ( ص نسبی ) منسوب به تربیت. پرورشی. - علوم تربیتی ؛ پداگوژی . علومی که مربوط به آموزش و پرورش باشد. هنر آموزش و پرورش اطفال. رجوع به «تعلیم و تربیت » شود.
معنی کلمه تربیتی در فرهنگ فارسی
منسوب به تربیت پرورشی علوم تربیتی علومی که مربوط به آموزش و پرورش باشد هنر آموزش و پرورش اطفال .
جملاتی از کاربرد کلمه تربیتی
مانند اکثر رفتارهای جنسی در بزرگسالی، ریشه این رفتار را نیز میتوان در دوران کودکی جستجو کرد. تمایلات نمایشگری از روابط فرد با والد غیر هم جنسش حاصل میشود که غالباً سلطه جو و بیش از اندازه مراقب حال او بودهاست، به علت وجود مادر یا پدری تهدیدکننده، فرد مبتلا به نمایشگری تا آن حد مضطرب میشود که احساس اختگی و تسلیم میکند. توزیع این اختلال در جوامع مختلف نشانگان فرهنگی - اجتماعی دارد و این مسئله نشان میدهند که فرهنگ و روش تربیتی کودک مرسوم در هر جامعهای بر میزان شیوع این اختلال تأثیر مستقیم دارد.
و این دولتی است متصوفه را موافقت کرده. اگر چه سببی ندارد، تربیتی نخواهد از قطع علایق و نفی اشتغال، تا در فراغت قوت حیات منفرس گردد به حق تعالی و مخبر شود از اسرار.
تربیتی تازه کرد فیض صبا چون شمال ز صفحه باغ و راغ ز لون نل و جبال
وی همراه با سید محمد بهشتی کوشید با حفظ اصالتهای حوزه و تکیه بر امتیازها و ویژگیهای آن نظام، برنامههای جدیدی را طراحی کند. برنامهریزی دقیق آموزشی، استفاده از روشهای ارزشیابی، آزمونهای منظم، نظارت مستقیم بر متون درسی، از جمله برنامههای او در این راستا بود. چنین تفکر اصلاحی، به تأسیس مدرسه حقانی انجامید که برخلاف مشکلات فراوان و کارشکنی حکومت پهلوی توانست موفقیتهای امیدبخشی به دست آورد. تأسیس این مدرسه نه تنها یک حرکت صرفاً فرهنگی، علمی و تربیتی بود بلکه یک حرکت سیاسی دقیق و حسابشدهای بود که بعد از قیام ۱۵ خرداد و تبعید سید روحالله خمینی پی گرفته شد.
چون ندید از تو هیچ تربیتی فکر بر حال روزگار گماشت
یا منبسطا فی تربیتی یا مبتشرا فی تهنیتی
بس تربیتی باشد و اعزازی و لطفی گر یاد کند یار نپرسیده خود را
بخش پنجم: اجرای احکام کیفری و اقدامات تامینی و تربیتی؛
عشق تو مرا تربیت از حب علی داد آشفته به از این بجهان تربیتی نیست
اردشیر خدادادیان (۱۳۲۰ – ۲۶ مهر ۱۳۹۶) نویسنده و تاریخنگار اهل ایران بود. او در شهر اردکان متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر گذراند و برای ادامهٔ تحصیل به تهران رفت و سپس راهی کشور آلمان شد. او در دانشگاه آزاد برلین در رشتهٔ تاریخ و ایرانشناسی ادامهٔ تحصیل داد و دکترای خود را در گرایش ایران باستان بهعنوان رشتهٔ اصلی و ادبیات و فلسفهٔ غرب و روانشناسی علوم تربیتی بهعنوان رشتههای فرعی کسب کرد. او مدتی را در دانشگاههای اروپا به تدریس تاریخ و تمدن ایران پرداخت. او دوازده سال آخر خود را در لندن سپری کرد و در نهایت در ۲۶ مهر ۱۳۹۶ بر اثر ابتلا به دیابت درگذشت.
ای دریغا، کجاست تربیتی تا بگویم که شاعری چون است
وی کار تئاتر را بهطور حرفهای با نمایش «شهر قصه» شروع کرد. دانشآموخته رشته علومتربیتی و هنرهای دراماتیک است. پس از فارغالتحصیلی، وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شد و مدت ۴ سال در مرکز تئاتر کانون کار کرد. پس از آن از طرف کانون برای تحصیل در رشته کارگردانی در مقطع کارشناسیارشد وارد دانشکده فلوریدا شد. پس از پایان تحصیلان به ایران بازگشت و مدیریت مرکز تئاتر کانون را به عهده گرفت و تا انقلاب ۱۳۵۷ این سمت را برعهده داشت.
اسکی باز اولین فیلم بلند سینمایی فریدون نجفی است که در سال ۱۳۹۶ در ارتفاعات زردکوه بختیاری ساخته شد. این فیلم نگاهی انسانی و عاطفی به زندگی کودکان و نوجوانان دارد و به نقد چالشهای اجتماعی و تربیتی در این زمینه میپردازد.
شهریار، از جمله سرایندگانی است که شعر را محلی نیک برای بیان این اندیشه ورزیهای ژرفنگرانه و پندآموز دانسته، و بسیاری از اندرزهای اخلاقی، تربیتی را در قالبهای گوناگون شعری (بهویژه در قطعات، رباعیات و دوبیتیها) بازمیگوید. مخاطب این افکار و مفاهیم نیز نوع بشر و انسان در طول تاریخ است نه خطابی شخصی و منحصر به فرد.
ای خود سر خود رو که گریزی ز مربی درد تو همین بس که ترا تربیتی نیست
خواستم از لعل او دو بوسه و گفتم تربیتی کن به آب لطف خسی را
ابراهیم نعمتی در سال ۱۳۰۷ در شهر ساوه به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به دانشسرای تربیت بدنی رفت و موفق به اخذ دیپلم در رشته ورزش شد، در سال ۱۳۲۸ به استخدام وزارت فرهنگ در آمد و موفق به اخذ لیسانس و فوق لیسانس در رشته تربیتبدنی و علوم تربیتی شد.
البیس فراهیان در کنار فعالیتهای تربیتی خویش در کودکستان، سرودهای زیبایی براساس اشعار کودکان آفریدهاست که امروزه نیز توسط کودکان به اجرا در میآید.
نه تربیتی که تا چه ارزد بی دانش و بی هنر نباشد
خصیصه دوم در دیدگاه تربیتی او، وفای به عهد بود. قابل اعتماد بودن و ایستادن روی قول و قرار خود و وفای به عهد در مسیر تربیت یک انسان شریف از جایگاه ویژهای برخوردار بود. بدون این خصوصیت، روابط فردی و اجتماعی از هم میپاشد و شک و بیاعتمادی جایگزین اعتماد و وثوق را میگیرد در چنین وضعیتی، جامعه در آستانه فروپاشی و انحطاط قرار میگیرد.