جهالت. [ ج َ ل َ ] ( از ع ، مص ) جهل. نادان بودن. نادانستن. نادان شدن. ( آنندراج ) ( ترجمان علامه جرجانی ترتیب عادل ). || ( اِمص ) نادانی. ( آنندراج ) : یک فوج همی بینم گم کرده ره خویش وَایام پریشان ز جهالت چو شب تار.مسعود.رجوع به جهالة شود. جهالة. [ ج َ ل َ ] ( ع مص ) نادان بودن. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). نادانستن چیزی را. ( زوزنی ). نادان شدن. ( تاج المصادر بیهقی ). || ( اِمص ) نادانی. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ) ( مهذب الاسماء ).
معنی کلمه جهالت در فرهنگ معین
(جَ لَ ) [ ع . جهالة ] (مص ل . ) نادان بودن .
معنی کلمه جهالت در فرهنگ عمید
۱. ندانستن، نادان بودن. ۲. نادانی، بی خردی.
معنی کلمه جهالت در فرهنگ فارسی
ندانستن نادان بودن، نادانی، بی خردی ۱- ( مصدر ) نادان بودن . ۲- ( اسم ) نادانی بیخردی .
معنی کلمه جهالت در دانشنامه عمومی
جهالت (رمان). جهالت ( به فرانسوی: L'ignorance ) دهمین رمان میلان کوندرا نویسنده چک - فرانسوی است؛ که در سال ۱۹۹۹ به زبان فرانسوی نوشته و در سال ۲۰۰۰ چاپ شده است. ترجمه انگلیسی این رمان برنده جایزه اسکات مونکریف شد. مضمون این داستان دربارهٔ مهاجرت، غربت و نوستالژی است. این کتاب در ایران با ترجمه آرش حجازی توسط نشر کاروان منتشر شده است.
معنی کلمه جهالت در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] کلمات کلیدی: قرآن، جهل، جهالت، مذمت جاهل، تأثیرات جهل و زدودن آن. جهل در اصل به دو معنا آمده: مخالف علم، یعنی فعلی را بدون علم انجام دادن. که در فارسی به نادانی تعبیر شده، دوم به حماقت، سفاهت و بی اعتنایی معنا شده است. و راغب معنای جهل را بر سه صورت بیان کرده: ۱. خالی بودن نفس از علم که معنای اصلی جهل است؛ ۲. اعتقاد غلط و غیرواقع؛ ۳. اعمال غلط و غیرحقیقی (با اعتقاد صحیح باشد یا فاسد)؛ مانند کسی که نمازش را به عمد ترک میکند. ابعاد جهل ماده ی "جهل" در قرآن کریم ۲۴ بار به کار رفته و بنابر آنچه بیان شد، جهل دو بُعدی است؛ یک مرتبه جهل در برابر علم است و در مرتبه ی بعدی جهل در برابر عقل؛ یعنی شخصی خودش را به جهالت بزند و به علم خود عمل نکند. انسان موجودی جهول انسان جهول در قرآن: خداوند در قرآن، انسان را بسیار جاهل خوانده و فرموده:«... إِنَّهُ کانَ ظَلُوماً جَهُولاً»؛ «... او (انسان) بسیار ظالم و جاهل بود.» این جمله از آیه ی شریفه تعلیل بر تحمل انسان بر پذیرش امانت دین خداست که دو نظریه در معنای آن بیان شده است: ← منظور از جهل انسان همان زمینه ی جهل ...
معنی کلمه جهالت در ویکی واژه
جهالة نادان بودن.
جملاتی از کاربرد کلمه جهالت
چرخ، هر کس بود از جام جهالت درد نوش دهر، هر کس گشت در بزم فضیلت جرعه خوار
ای حارس بیگانه ز انواع جهالت خود را نکنی هیچ زابلیس حراست
خویشتن را ز خدا دان و منافق بشمار اغلب اربابِ حقایق به جهالت فاشاند
گر بیابند ز تقلید حصاری به جهالت از تن خویش و سر این حکما گرد برآرند
مصریان جان عزیز از عشق یوسف می دهند وز جهالت خنده بر اشک زلیخا می زنند
هرگاه درین ایام جوانی که بهار زندگانی است دل صنوبری را بنور معرفت زنده کردی مردی والا بجهالت مردی.
چراغ دانش را در شب جهالت کرد زبان چرب تو از لفظ درفشان روشن
بیچاره آدمی که کشته غفلت است و گرفته جهالت، از خلق می شرم دارد و از اللَّه شرم می ندارد، و ربّ العالمین بکرم و حلم خود این فاخواست میکند و میگوید که وَ تَخْشَی النَّاسَ وَ اللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشاهُ میگوید از مردم شرم داری و اللَّه سزاوارتر بآن که از وی شرم داری.
کانک بجنگِ خدا بشد بجهالت () تیرش در خون زدند از پی خذلان
عوام الناس خود خود را زبون کرد پدویات جهالت سرنگون کرد