جهانگرد

جهانگرد

معنی کلمه جهانگرد در لغت نامه دهخدا

جهانگرد. [ ج َ گ َ ] ( نف مرکب ) جهان گردنده. آنکه در اقطار عالم بسیار سفر کند. سائح. سیاح. رحاله :
هر بیت که گفتی آن جهانگرد
بر یاد گرفتی آن جوانمرد.نظامی.قناعت توانگر کند مرد را
خبر کن حریص جهانگرد را.سعدی.زهی جوفروشان گندم نمای
جهانگرد شب کوک و خرمن گدای.سعدی.

معنی کلمه جهانگرد در فرهنگ معین

( ~. گَ ) (ص فا. ) سیاح ، کسی که زیاد سفر می کند.

معنی کلمه جهانگرد در فرهنگ عمید

کسی که در شهرها و کشورها می گردد و سیاحت می کند، جهان نورد، گردشگر، سیاح، توریست.

معنی کلمه جهانگرد در فرهنگ فارسی

کسی که درشهرهاوکشورهابگرددوسیاحت کند
( صفت ) آنکه در اقطار عالم بسیار سفر کند سیاح.

معنی کلمه جهانگرد در فرهنگ اسم ها

اسم: جهانگرد (پسر) (فارسی) (تلفظ: jahān gard) (فارسی: جهانگرد) (انگلیسی: jahan gard)
معنی: آن که به کشورها و نواحی مختلف جهان سفر می کند، سیاح، گردش گر

معنی کلمه جهانگرد در فرهنگستان زبان و ادب

[گردشگری و جهانگردی] ← گردشگر

معنی کلمه جهانگرد در دانشنامه عمومی

جهانگرد (ایذه). جهانگِرد یک روستا در ایران است که در دهستان دنباله رود شمالی در شهرستان ایذه استان خوزستان واقع شده است. جهانگرد ۴۸ نفر جمعیت دارد.
جهانگرد (فیلم ۲۰۰۱). جهانگرد ( به انگلیسی: World Traveler ) فیلمی محصول سال ۲۰۰۱ و به کارگردانی بارت فرویندلیش است. در این فیلم بازیگرانی همچون بیلی کروداپ، جولیان مور، کلیاوانت درکیز، لیان بالابان، دیوید کیت، ماری مک کورمک، کارن آلن، جیمز لوگرو و فرانسی سوئیفت ایفای نقش کرده اند.

معنی کلمه جهانگرد در ویکی واژه

turista
سیاح، کسی که زیاد سفر می‌کند.

جملاتی از کاربرد کلمه جهانگرد

برادران امیدوار، دو جهانگرد ایرانی که در سال ۱۳۳۳ خورشیدی تهران را ترک کرده و در طی ۱۰ سال جهان را دور زدند در زمانی که آزادی‌خواهان آنگولا به رهبری هولبرن روبرتو در لوآندا مستقر شده و با پرتغالی‌ها درگیری نظامی داشتند با وجود خطراتی چون سفیدپوست بودن به آنگولا رفته و برای رسیدن به شمال غربی آفریقا از این کشور عبور کردند.
خورشید جهانتاب تو از جانب صبح یا ماه جهانگرد من از جانب شام
شرکت سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی اقدام به ساخت هتلی ۳ ستاره در این مجموعه کرده‌است. این هتل دارای ۳۲ اتاق، ۲۷ ویلا، رستوران، استخر مردانه و زنانه و وان‌های خصوصی است.
اقتصاد سنتی استان مبتنی بر صنایع دستی چون قالی بافی، ابریشم بافی، قلمزنی، منبت کاری، زری بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، مینیاتور، سفالگری، میناکاری، فلزکاری، فرش، فیروزه کوبی، نقره سازی، کاشی سازی، قلمکاری سوزن دوزیو پولک دوزی از صنایع زیبای اصفهان است که امروزه رونق خوبی نیز در بخش جهانگردی دارد.
چو خورشید آن جوانمرد جهانگرد وداع همت از یاران طلب کرد
باز این دل خود کام به فرمان کسی شد شهباز جهانگرد اسیر قفسی شد
از فیلم‌های او می‌توان به سگم را دوست دارم، شهردار جهنم، تلفات جنگ!، کک‌های جنجال‌آفرین، برادر کوچولو، یک روز ناگوار، شرکت بارنوم و رینگلینگ، آتش‌نشانان و جهانگردی اشاره نمود.
ارکستر ملل در سال ۱۳۸۳ به پیشنهاد پیمان سلطانی (رهبر دائمی ارکستر ملل)، با حمایت سازمان میراث فرهنگی کشور، کمیتهٔ ملی ایکوم و کمیسیون ملی یونسکو (به عنوان حامیان معنوی) و به منظور اجرای آثاری از میراث موسیقی ایران باستان در ۱۲ بنای تاریخی که به ثبت جهانی رسیده‌اند، ارکستری با عنوان ارکستر تخت جمشید تشکیل شد، اما به دلیل تغییر در مدیریت و سیاست‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و ادغام آن با سازمان جهانگردی و گردشگری در سال ۱۳۸۳ با تغییر نام به ارکستر ملل با ۱۳۰ عضو فعالیت خود را آغاز کرد.
ژان شاردن، جهانگرد فرانسوی اواخر سدهٔ هفدهم نیز دربارهٔ زبان‌های اصلی ایران صفوی اینگونه بیان می‌کند:
چه شام است این، مگر باد جهانگرد گذر بر توده خاک سیه کرد؟
جهانگردان اروپایی که در دورهٔ قاجاری از اشرف‌البلاد (بهشهر کنونی) دیدن کرده‌اند، آن‌جا را شهری نیمه ویران وصف نموده‌اند (مانند ژول لورانس و یاسنت لویی رابینو).
جز به سر نیست جهانگردی ما جز به جان نیست جوانمردی ما
کای جهانگرد آسمان پیمای شب تاریک کاه روز افزای
بر جهانگردی ما رشک چه دارد فیّاض هر چه دیدیم و ندیدیم عبث بود عبث
ایران تا سدهٔ نوزدهم تا حد زیادی برای جهانگردان انگلیسی‌زبان کشف نشده باقی‌مانده بود. فعالیت تجار انگلیسی در بنادر شرق مدیترانه موجب شد تا برخی واژه‌های مرتبط با فرهنگ عثمانی راه خود را به زبان انگلیسی باز کنند. از همین رو بسیاری از واژه‌های در اصل از فارسی از طریق زبان واسط ترکی عثمانی به انگلیسی وارد شود.
جهانگرد را در جهان تاختن خوش آید سفر در سفر ساختن
شخ ‌برّ و که‌نورد و جهانگرد و گرم‌سیر کم‌خسب و پرتوان و زمین‌کوب و رهسپار
در سال ۱۳۵۳ با الحاق سازمان جلب سیاحان در وزارت اطلاعات این وزارتخانه به عنوان «وزارت اطلاعات و جهانگردی» تغییر نام یافت و سیاستگذاری و هماهنگی امور جهانگردی کشور به معاونت‌ها و چند شرکت وابسته به این وزارتخانه واگذار گردید.