بنیانگذار

بنیانگذار

معنی کلمه بنیانگذار در لغت نامه دهخدا

بنیان گذار.[ ب ُ گ ُ ] ( نف مرکب ) مؤسس. ( یادداشت بخط مؤلف ).

معنی کلمه بنیانگذار در فرهنگ فارسی

موسس

معنی کلمه بنیانگذار در دانشنامه عمومی

بنیان گذار (فیلم). بنیان گذار ( به انگلیسی: The Founder ) فیلمی آمریکایی محصول ۲۰۱۶ در ژانر زندگی نامه ای درام است که جان لی هنکاک آن را کارگردانی کرده و رابرت سیگل فیلمنامه اش را نوشته است. این فیلم داستان ری کراک و ماجرای به دست آوردن فست فود زنجیره ای مک دونالد را به تصویر می کشد. در این فیلم مایکل کیتون نقش کراک و لورا درن نقش همسرش اثل فلمینگ را بازی می کنند. دیگر بازیگران این فیلم عبارتند از: نیک آفرمن، جان کارول لینچ، پاتریک ویلسون، ریک رایتز و ویلبر فیتزجرالد. بنیان گذار توسط واینستین کمپانی در ۷ دسامبر ۲۰۱۶ اکران شد.
بنیان گذار برای اولین بار در ۷ دسامبر ۲۰۱۶ در آرک لایت هالیوود و در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ در سینماهای ایالات متحده آمریکا اکران شد و در سراسر جهان بیش از ۲۲ میلیون دلار فروش رفت. فیلم با استقبال منتقدان همراه بود و بازی کیتون ستوده شد.
ری کراک یک فروشنده معمولی اهل ایالت ایلینوی است. او که به کار فروش مخلوط کن شیربستنی، پنج سال مشغول است و درآمد متوسطی دارد، از وضعیت مالی متوسط و زندگی معمولی اش راضی نیست. وی روزی در دهه ۱۹۵۰ میلادی، میان رستوران هایی که به آن ها مخلوط کن می فروشد با همبرگر فروشی برادران مک دونالد آشنا می شود که نوعی سیستم سریع و متمایز دارد. ری از سیستم بسیار سریع درست کردن برگرها خوشش آمد و متوجه شد که آن ها قابلیت تبدیل شدن به یک نام بزرگ را دارند، او با دانایی اقتصادی و پشتکار برادران مک دونالد را ترغیب به بنیان گذاری مک دونالد کرد.
• مایکل کیتون در نقش ری کراک
• نیک آفرمن در نقش ریچارد مک دونالد
• جان کارول لینچ در نقش موریس مک دونالد
• لورا درن در نقش اثل فلمینگ
• لیندا کاردلیانی در نقش جوآن اسمیت
• پاتریک ویلسون در نقش رولی اسمیت
• بی جی نواک در نقش هری جی. سونبورن
• برنده جایزه کاپری بهترین بازیگر نقش اول مرد برای مایکل کیتون
• نامزد جایزه انجمن بازنشستگان آمریکا بهترین بازیگر نقش اول مرد
• نامزد جایزه انجمن بازنشستگان آمریکا بهترین فیلم

جملاتی از کاربرد کلمه بنیانگذار

نخستین بار، نانک، بنیانگذار آئین سیک مجموعه‌ای از نوشته‌ها و اشعار خود را در دست نوشته‌ای به نام پوثی جمع‌آوری کرد. گورو انگد، ۶۳ سروده از سروده‌های خود را به آن افزود. گورو امرداس ۹۷۴ شعر به پوئی افزود؛ و مجموعه آن را گوئیندوال پوثی نامید.
ادغام اروپا فرایند ادغام صنعتی، اقتصادی، سیاسی، قانونی، اجتماعی و فرهنگی کشورهایی است که تماماً یا بخشی از آن‌ها در اروپا یا در نزدیکی آن قرار دارد. ادغام اروپا با بنیانگذاری اتحادیه اروپا و سیاست‌های آن تا حدودی پیش رفته‌است.
الصباح (عربی: الصباح) روزنامه تونسی است که به زبان عربی در «دارالصباح» منتشر می‌شود؛ این روزنامه را «الحبیب شیخ روحه» بنیانگذاری و اداره می‌کرد و بعداً این کار به فرزندانش منتقل شد.
آق‌سُنقُر الحاجب، با نام کامل ابوسعید قَسیم‌الدوله آق‌سنقر، فرمانده تُرک و از حاکمان گماشته ملکشاه سلجوقی در سوریه اواخر قرن یازدهم میلادی است. وی پدر عمادالدین زنگی از قهرمانان جنگ‌های صلیبی و بنیانگذار دودمان زنگیان است.
بسیاری از جزئیات زندگی او توسط مورخان مورد بحث و مناقشه است چرا که منابع مختلف شامل اطلاعات ضد و نقیضی در مورد اوست. با وجود این، بسیاری از مجارها از او به عنوان «بنیانگذار کشور ما» یاد می‌کنند و نقش آرپاد را در فتح حوزه کارپات توسط مجارستان برجسته می‌دانند. دودمان آرپاد تا سال ۱۳۰۱ در پادشاهی مجارستان حکومت کردند.
نام کوچک او آنا لوویسا الونورا نیستروم بود، او یک فعال حقوق زنان بود. الن یکی از بنیانگذاران و دبیر انجمن حقوق مالکیت زنان متأهل بود. وی همچنین یکی از بنیانگذاران و نایب رئیس انجمن دوستان صنایع دستی و انجمن فردریکا بود. الن علاوه بر این از (۱۸۹۸–۱۸۹۶) رئیس شورای ملی زنان سوئدی و رئیس «اتاق مطالعه» بود.
در سال ۱۸۹۴، کوان یکی از بنیانگذاران باشگاه کاراکاتا، اولین باشگاه اجتماعی زنان در استرالیا بود. او در جنبش حق رای زنان برجسته شد، که شاهد آن بود که زنان در استرالیای غربی در سال ۱۸۹۹ حق رای اعطا کردند. کوان همچنین از مدافعان برجسته آموزش عمومی و حقوق کودکان (به ویژه آنهایی که از مادران مجرد متولد می‌شدند) بود. او یکی از اولین زنانی بود که در یک هیئت آموزشی محلی خدمت کرد و در سال ۱۹۰۶ به تأسیس انجمن حمایت از کودکان کمک کرد، که لابی‌های آن منجر به ایجاد دادگاه کودکان در سال بعد شد. کوان یکی از بنیانگذاران انجمن خدمات زنان در سال ۱۹۰۹ بود و در سال ۱۹۱۱ به تأسیس شعبه ایالتی شورای ملی زنان کمک کرد.
مهدی قاضی خرم‌آبادی (زاده ۵ بهمن ۱۳۰۶ خرم‌آباد – درگذشته ۲ آذر ۱۳۸۸ تهران) روحانی ایرانی بود. او نماینده روح‌الله خمینی در استان لرستان، بنیانگذار و رئیس دانشگاه قم از سال ۱۳۵۹، معاون شورای عالی قضایی، معاون شورای مدیریت حوزه علمیه قم، دبیر و عضو هیئت عفو امام و رئیس هیئت مدیره مرکز خدمات حوزه علمیه قم بود.
البیس فراهیان در سال ۱۲۸۶ خورشیدی (۱۹۰۷ میلادی) در خانواده‌ای فرهنگی در تهران به دنیا آمد. پدرش از بنیانگذاران «چاپخانه پاروس» بود. تحصیلات ابتدایی را در «کودکستان مارگاریت سروریان» و در مدرسهٔ ارمنیان «داوتیان» به پایان برد و سپس جهت ادامهٔ تحصیل به همراه خانواده اش عازم وین شد. لیکن به علت وقوع جنگ جهانی اول خانوادهٔ فراهیان ساکن تفلیس گشتند و البیس فراهیان تحصیلات متوسطه خویش را در این شهر با گرایش علوم تربیتی به اتمام رساند. بعدها در ارمنستان شوروی در کودکستان راه‌آهن کار کرد.
ابوالقاسم لباسچی (۱۳۰۴ تهران) فعال سیاسی عضو حزب ایران و شورای مرکزی جبهه ملی ایران، از بنیانگذاران جامعه بازرگانان و اصناف و پیشه وران تهران و نماینده بازاریان در نهضت مقامت ملی و شورا ی مرکزی جبهه ملی ایران بود.