جنینی
جملاتی از کاربرد کلمه جنینی
دستورالعملهای چینی آمیزش جنسی مربوط به سلسله دودمان هان شرقی (از سال ۲۵ تا ۲۲۰ میلادی) به تکنیکهای کنترل جنسی تائوئیستها اشاره میکنند. این تکنیکها روشهایی برای «تغذیه اصل حیات» در نظر گرفته میشد که به وسیلهٔ آن تائوئیست میتوانست به جاودانگی برسد. بجز این تکنیک، دو دستورالعمل دیگر به نامهای «تنفس جنینی» و دآاویین «ژیمناستیک» نیز انجام میشده که توصیف آن بر جا ماندهاست: اصولاً تکنیک فشار آوردن بر روی مجرای منی برای جلوگیری از خروج منی بودهاست. اینگونه تصور میشده که این کار باعث میشود بذر به محل اولش بازگشته، به سمت مغز بالا رفته و نهایتاً بازیابی شود. همچنین تصور این بوده که مایه زنانه جذب مجدد میشود و به طولانی شدن عمر زن کمک میکند.
تو هنوز ای که جنینی بنبینی ما را آنک زادست ببیند که کجا افتادیم
در طینت خست نسبان جوهر اخلاق از تنگی جا در رحمی مرده جنینی
آترزی مری، شامل انواع مختلفی از نواقص آناتومیکی مادرزادی با ریشه در عدم توسعه یافتگی جنینی در مِری میباشد. این عارضه با مشاهده عدم پیوستگی ساختار دیواره مری تشخیص داده میشود.
ما پشت بدین وجود داریم کاندر شکم فنا جنینیم
ور نام جنینی مثلا در قلم آری ای لوح و قلم هر دو به نام تو مباهی
اسپیراکل یا روزنک علاوه بر ماهی ها در مرحله جنینی قورباغه ها در نزدیکی آب شش های آنها نیز دیده میشود؛ در این مرحله از جنینی چین های پوستی بر روی آب شش ها آمده و آب از طریق اسپیراکل ها خارج میشود.
میجنب تو بر خویش و همیخور تو از این خون کاندر شکم چرخ یکی طفل جنینی
در اصطلاحات علمی به وضعیت بارداری گراوید میگویند و به انسان مؤنث باردار گراویدا. پاریتی[پ ۱۰] یا پارا برای نشان دادن تعداد بچههای سالم به دنیا آمدهٔ قبلی به کار میرود. زنی که هیچگاه باردار نشده نولیگراوید و زنی که برای اولین بار باردار شده پریمیگراوی گفته میشود و در بارداریهای بعدی مولتیگراوید یا مولتی پار نامیده میشود. زنی که هیچگاه باردار نشده یا جنینی را بیش از ۲۰ هفتگی نگه نداشته نولیپار خوانده میشود. از این اصطلاحات برای نشان دادن وضعیت بارداریهای قبلی یک زن در شرححال و ثبت اطلاعات پزشکی در حین بارداری یا شرایط دیگر به کار میرود. واژهٔ رویاندر طی ۹ هفتهٔ اول بعد لقاح و جنین از هفتهٔ ۱۰ تا پایان بارداری به کار میرود.
نه چو معراج بخاری تا سما بل چو معراج جنینی تا نهی
فکانه هست جنینی که مرده سقط شود چنانکه آن زن نوزاده زاجه باشد و زاج
گر جنینی را نباشد داغ مهرش بر جبین از مشیمهٔ مام پوید واژگون زی پشت باب
در بطن مام کون جنینی کت آموده خون حیضش احشا را
ابراهیم بن سلیمان جینینی/جنینی (۱۶۳۰–۱۶۹۶م) تاریخنگار و فقیه حنفی فلسطینی در سدهٔ شانزدهم میلادی/یازدهم هجری بود. از اهالی جنین بود و در رمله نیز دانش آموخت. سپس در دمشق ساکن شد. آثار بسیاری نگاشت. آثار او را خیرالدین زرکلی در زمان خود، هنوز نسخههای خطی ذکر کرده است.
مجرای سرخرگی در هنگام جنینی محل اتصال سرخرگ ریوی و آئورت پایینرو است. این سرخرگ پس از آن بهعنوان لیگامان (رباط) سرخرگی (شریانی) باز میگردد.
شاه صفی آنکه بیغذای نوالش در رحم آرزو نمانده جنینی