بلگراد
معنی کلمه بلگراد در فرهنگ فارسی
معنی کلمه بلگراد در دانشنامه عمومی
بلگراد در سال ۱۵۲۱ بدست نیروهای عثمانی اشغال و از آن تاریخ تا سال ۱۸۴۱ ضمیمه آن امپراتوری بود. در این سال بلگراد در خلال نبردهای عثمانی و اتریش از ممالک عثمانی جدا شد و به امپراتوری اتریش - مجارستان پیوست. پس از فروپاشی امپراتوری اخیر در سال ۱۹۱۸ تا ۲۰۰۳ بلگراد پایتخت یوگسلاوی بود.
این شهر که در حد فاصل رودخانه های دانوب و رود ساوا قرار گرفته بیش از ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ نفر سکنه دارد که با احتساب محدوده حومه شهر جمعیت آن به بیش از دو میلیون می رسد و از این رو بلگراد یکی از بزرگ ترین شهرهای جنوب شرق اروپاست.
شهر بلگراد حدود ۳٫۶ درصد از مساحت خاک صربستان را شامل می شود و ۱۵ درصد از جمعیت این کشور در بلگراد ساکن هستند.
بیشتر ساکنان شهر اقوام صرب هستند که پیشینییان آن ها در ابتدای قرن ششم میلادی در این نقطه ساکن شده بودند.
تنها مسجد بجا مانده در شهر بلگراد مسجد بایراکلی نام دارد؛ و بزرگ ترین کلیسای این شهر کلیسای سنت ساوا است. [ نیازمند منبع]
• کورفو - یونان ( ۲۰۱۰ )
• کاونتری - بریتانیای کبیر ( ۱۹۵۷ )
• شیکاگو - ایالات متحده آمریکا ( ۲۰۰۵ )
• لاهور - پاکستان ( ۲۰۰۷ )
• لیوبلیانا - اسلوونی ( ۲۰۱۰ )
• تل آویو - اسرائیل ( ۱۹۹۰ )
• وین - اتریش ( ۲۰۰۳ )
معنی کلمه بلگراد در دانشنامه آزاد فارسی
کلیسای ارتدوکس سوتی ساوا، بِلْگْراد
(به زبان صرب و کروآتی: بئوگراد) بندر پایتخت جمهوری صربستان، در محل تقاطع رودهای دانوب و ساوا. ۱,۷۱۷,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). به بندر بار در ساحل دریای آدریاتیک متصل است. صنایع آن شامل مهندسی سبک، تولید مواد غذایی، نساجی، داروسازی، و تولید لوازم برقی است. این شهر پیرامون قلعۀ سلتی کالْمِگدان از قرن ۴پ م توسعه یافت. بر سر راه چندین جاده مهم واقع شده است و از شرق، در امتداد دانوب، به وین و دریای سیاه، از غرب، در امتداد ساوا، به شمال ایتالیا، و از جنوب شرقی به دریای اژه. از ۱۲۸۴م تحت فرمانروایی صرب ها بود و در ۱۴۰۲م پایتخت صربستان شد، اما در ۱۵۲۱ ترک ها آن را فتح کردند. شهر مزبور تا زمان استقلال صربستان (۱۸۷۸)، بخشی از امپراتوری عثمانی بود، و فقط در دوره هایی کوتاه مدت بین اواخر قرن های ۱۷ و ۱۸ به اشغال اتریشی ها درآمد. پس از جنگ جهانی اول، بلگراد پایتخت کشور سلطنتی جدید صرب ها، کروآت ها، و اسلوون ها شد. نامی که در ۱۹۲۹ به یوگسلاوی تغییر یافت. پس از فروپاشی فدراسیون یوگسلاوی، بلگراد پایتخت جمهوری فدرال یوگسلاوی شد (۱۹۹۲) و در ۲۰۰۶ با جداشدن مونته نگرو از کشور یوگسلاوی نام کشور به
12306800-1.jpg
12306800-2.jpg
صربستان تغییر یافت و بلگراد پایتخت صربستان شد. ویرانه های قلعۀ کالمِگدان، دانشگاه بلگراد (۱۸۶۳)، موزۀ کلیسای ارتدوکسصربستان، و موزۀ ملی (۱۸۴۴) از بناهای تاریخی این شهرند.
معنی کلمه بلگراد در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه بلگراد
فیلمبرداری اولیه این فیلم در ابتدای نوامبر ۲۰۱۷ در بلگراد آغاز شد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال کیکرز اوفنباخ، باشگاه فوتبال هانزا روستوک، باشگاه فوتبال فرنتسواروش، باشگاه فوتبال ستاره سرخ بلگراد، باشگاه فوتبال کارل زایس ینا، باشگاه فوتبال پائوک، و باشگاه فوتبال چوکاریچکی اشاره کرد.
روسیه متحد صربستان، قبلاً گفتهاست خواستار مشورتهای فوری در شورای امنیت سازمان ملل متحد میشود. بلگراد و مسکو هر دو استدلال میکنند که استقلال کوزوو میتواند به شکل گرفتن جنبشهای جدائی خواه در نقاط دیگر اروپا منجر شود.
بهراماف در وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی قهرمانی کشتی جهان ۲۰۲۳ بلگراد شرکت کرد، او در این مسابقات حاتم محمود از مصر و هلب ماکارانکا از بلاروس را مغلوب کرد اما در مسابقه بعد به ژولامان شارشنبکوف از قرقیزستان باخت و با توجه به حضور این کشتیگیر در فینال، به دیدار شانس مجدد رفت. او در مرحله شانس مجدد پریدون آبولادزه از گرجستان را شکست داد و به دیدار ردهبندی رسید. وی در این دیدار مهدی محسننژاد از ایران را شکست داد و مدال برنز را بدست آورد.
آلکسانیان در وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی قهرمانی کشتی جهان ۲۰۲۳ بلگراد شرکت کرد، او در این مسابقات نیکو اوجوج از رومانی، جو راو از آمریکا، آرتور عمروف از جمهوری چک و مینداوگاس ونکایتیس از لیتوانی را شکست داد و به فینال رسید. وی در دیدار نهایی به گابریل روسیلو از کوبا باخت و به مدال نقره رسید.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه بسکتبال ستاره سرخ بلگراد اشاره کرد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال باته بوریسف، باشگاه فوتبال چوکاریچکی، باشگاه فوتبال زلجسنیکار، باشگاه فوتبال جیانگسو، باشگاه فوتبال ستاره سرخ بلگراد، باشگاه فوتبال لیائونینگ، باشگاه فوتبال یاگودینا، و باشگاه فوتبال بئوگراد اشاره کرد.
پس از خروج عثمانیها از صربستان در سال ۱۸۶۸ و بر اساس فرمان پادشاه میخائیلوویچ، اظهار اسلام در سراسر این کشور ممنوع شد، اما با این حال مظاهر اسلامی همچون مساجد به حال خود باقی ماندند. پس از حاکمیت کاتولیکهای اتریشی در صربستان، آنها تمام مساجد را ویران کردند. در آن زمان فقط در بلگراد ۲۷۳ مسجد وجود داشت که به جز مسجد بایراکلی که هماکنون نیز مورد استفاده مسلمانان است، مابقی مساجد را ویران کردند و تنها مسجد باقیمانده را نیز به کلیسا تبدیل کردند.
در این دوره از مسابقات که به میزبانی شهر بلگراد در صربستان برگزار میشد، یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم ابتدا به مصاف انریکه پرز از گواتمالا رفت و در عرض ۱ دقیقه با نتیجه ۱۰ بر ۰ به پیروزی رسید. او در مسابقه دوم خود نیز در مقابل آیمار آندروسی از استونی، ۱۰ بر ۰ پیروز شد و به مرحله یک چهارم پایانی راه یافت. یونس امامی در این مرحله نیز به دیدار قهرمان امیدهای جهان و نفر سوم اروپا از آذربایجان یعنی توران بایراموف رفت و با نتیجه ۸ بر ۴ به برتری رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد.
این اتحادیه که در ۱۹۱۹ تأسیس شده عضو یوفا و فیفا نیز میباشد و مقر آن در شهر بلگراد است.