فرماندار نظامی
معنی کلمه فرماندار نظامی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه فرماندار نظامی
شپتسکی به ارتش اتریش-مجارستان پیوست و در آن به درجه سرهنگی رسید. با آغاز جنگ جهانی اول او در سال ۱۹۱۴ به هنگهای لهستانی ملحق گشت که در ابتدا فرمانده تیپ سوم و از نوامبر ۱۹۱۶ تا آوریل ۱۹۱۷ فرمانده کل هنگها بود. با شکلگیری بحران سوگند شپتسکی فرماندهی ارتش سلطنتی لهستان که هوادار آلمان بود را به عهده گرفت و تا فوریه ۱۹۱۸ از طرف اتریش فرماندار نظامی منصوب برای لوبلین محسوب میشد. روابط او و قدرتهای مرکز با واگذاری خهاوم به اوکراین تیره شد و او از سمتهای خویش استعفا داد.
اویسی در جریان انقلاب بار دیگر عهدهدار سمت فرماندار نظامی تهران و حومه شد. وی عامل کشتار ۱۷ شهریور تهران شناخته شد و به علت موقعیتش در رأس نیروی زمینی، فرمانداری نظامی سایر شهرها را نیز تحت کنترل داشت.
امیراحمدی در سیزدهم آذر ۱۳۲۰ برای اولین بار در ترمیم کابینه فروغی به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد. سال بعد در ماجرای ۱۷ آذر که منجر به آتش زدن خانه قوامالسلطنه و غارت مجلس شورای ملی و مغازهها شد، به عنوان فرماندار نظامی تهران وارد ساختمان شهربانی کل کشور شد و ظرف چند ساعت تظاهرات خونین مخالفان دولت را متوقف کرد. قوامالسلطنه که از آغاز دولتش در هجدهم امرداد ۱۳۲۱ خود وزات جنگ را به عهده گرفته بود، در دوم دی امیراحمدی را به این سمت به مجلس معرفی کرد.
در تاریخ دهم فروردین ۱۳۵۷ مردم جهرم به خاطر چهلم مردم تبریز قیام کردند؛ و به دنبال این واقعه چهل روز بعد مردم ۲۱ شهر ایران تظاهرات گستردهای را به خاطر بزرگداشت چهلم کشته شدگان جهرم انجام دادند. ترور فرماندار نظامی و رئیس شهربانی جهرم توسط یک سرباز همزمان با زادروز محمدرضا شاه پهلوی در تاریخ ۴ آبان ۱۳۵۷ و سقوط پادگان نظامی شهر از اتفاقات برجسته جهرم در دوران انقلاب است.
در پی وقوع کودتا در پایتخت، افسران ژاندارم در چند شهر کشور کنترل را به دست گرفتند. در ۱۳ فروردین ۱۳۰۰، کلنل پسیان بنا به دستور دولت جدید، کنترل مشهد را در دست گرفت و یک روز از سوی سیدضیاء بهعنوان فرماندار نظامی کل خراسان منصوب شد. پسیان فوراً دشمنش قوامالسلطنه را دستگیر کرد و او را تحتالحفظ به تهران فرستاد و قوام آنجا به حبس افتاد. پسیان سپس تعداد زیادی از چهرههای ذینفوذ شهر مشهد را بازداشت نمود که ظاهراً الگوبرداری از اقدامات رهبران کودتا در تهران بود.
ارتشبد غلامعلی اویسی (زاده ۱۲۹۷ – درگذشته ۱۸ بهمن ۱۳۶۲) ارتشبد نیروی زمینی شاهنشاهی و فرمانده آن نیرو طی سالهای ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ بود. وی در سال ۱۳۴۸ فرماندهی ژاندارمری ایران را نیز بر عهده داشت. اویسی فرماندار نظامی تهران در زمان تظاهرات ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ بود.
او-ای-تی-اِی شرق یک اداره نظامی مشترک عربها و بریتانیا بود. ارتش عرب و بریتانیا در ۱ اکتبر ۱۹۱۸ وارد دمشق شدند و در ۳ اکتبر ۱۹۱۸ علی رضا الرکابی به عنوان فرماندار نظامی او-ای-تی-اِی شرقی منصوب شد. شاهزاده فیصل پسر ملک حسین مکه در ۴ اکتبر وارد دمشق شد و ریکابی را به عنوان رئیس شورای مدیران (یعنی نخستوزیر) سوریه منصوب کرد.