رزانه
معنی کلمه رزانه در دانشنامه عمومی
جوهر و رنگدانه هر دو رنگی هستند چون فقط برخی از طول موج های نور رنگی را جذب می کنند. رزانه ها اغلب در آب قابل حل اند درحالی که رنگدانه ها غیرقابل حل هستند. برخی رزانه ها را می توان با افزودن نمک برای تولید رنگدانه دریاچه نامحلول کرد. یکی از انواع کاربرد آن در حوزهٔ پزشکی جهت تشخیص عروق و آنژیوگرافی است.
• رزانهٔ خودکار
• رزانهٔ خودنویس و روان نویس
• رزانهٔ استامپ
• رزانهٔ ماژیک
• رزانهٔ کارتریج پرینتر
رزانه ها در رنگ های مختلف تولید می شوند، و عموماً باتوجه به حل شدن در آب و ضدآب بودنشان در دو نوع ساخته می شوند. بیشتر رزانه ها از نوع سمی و شیمیایی تهیه شده اند، مگر این که بر روی محصول عبارت غیر سمی درج شده باشد. در رزانه دان های چاپگرهای رنگی از نوع فتو یا به عبارتی نوعی که قابلیت چاپ عکس را دارا است شش رنگ وجود دارد که قسمت رنگی آن دارای سه رنگ اصلی آبی - قرمز - زرد - مشکی است و در قسمت رنگ های فرعی با توجه به مدل چاپگر از انواع کم رنگ رنگ های گروه اول استفاده می شود و پرینتر با ترکیب کردن این چند رنگ رزانه میلیون ها رنگ را بازسازی می نماید.
معنی کلمه رزانه در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه رزانه
نشر شهرتاش یکی از ناشرانی است که به طور خاص به ترجمه و چاپ کتابهای حوزه فلسفه برای کودکان میپردازد. مدیریت آن دکتر فرزانه شهرتاش (دکترای اخلاق در حوزه فلسفه برای کودکان از کره جنوبی) کارگاههای تربیت معلم را در این حوزه برگزار میکند.
خواند از شوق یار فرزانه صد از اینان فسون و افسانه
این خمار اشکوفهٔ آن دانه است آن شناسد کاگه و فرزانه است
پدر او گنوروس از فرماندهان سکایی بود و خود آناکارسیس نیمه یونانی بود و از فرهنگ یونانی هم اثر گرفتهبود. مینماید که او در بسفور کیمری میزیستهاست. آناکارسیس در جستجوی دانش آغاز به سفر نمود و در ۵۸۹ پیش از میلاد در روزگاری که سولون دیدگاههای خود را طرح مینمود به آتن رسید. او با سولون دوست شد و سخنان ساده و بیپردهاش در آتنیان اثر کرد. آنان او را به چشم فرزانهای نگریستند و شیوهٔ سخن گفتنش نزد آنان ضربالمثلی شد به نام بحث سکایی.
در این اسطورهها، هفت موجود فرزانه که در خدمت ایزد انکی هستند و آبگال نام دارند نیز از آبزو سرچشمه میگیرند.
نخستین گفتش ای فرزانه استاد که کار افکندمت با سنگ و پولاد
خسرو به عشوه تو زبون گشت عاقبت خود را اگر چه عاقل و فرزانه ساخته
تمدن بشریت، طبق اساطیر بابلی، ایجاد شده توسط خدایان بود که پادشاهی را از آسمان فرو فرستادند. در این میان، ائا به خصوص نقش مهمی دارد که «هفت فرزانه» را به اریدو و سایر شهرهای نخستین فرستاد و همراهشان همه هنرها و صنایع زندگی شهری را. آنها موجوداتی بودند که در سرآغاز حماسه روایت شده شهر اوروک و دیوار آن را بنیاد گذاشتند: « «هفت فرزانه» پیریزیهایش را بنیاد نریختند؟» برجستهترین در میان این فرزانهها، آداپا (ماهی-مرد) بود که از دریا سر برآورد. حکومت، جامعه و کار پس از آن به انسانها تحمیل شد.
ز بس در شهر و بازار جهان سودی نمی بیند خرد را با جنون سودا کند فرزانه در صحرا
«هفت فرزانه» پیریزیهایش را بنیاد نریختند؟
فرزانه سخنسرای بغداد از سرّ سخن چنین خبر داد
هدف وجرهیانه رسیدن به حالت بوداشدگی است تا با آن، دیگر موجودات ذیشعور را نیز بتوان به «بیدارشدگی» سوق داد. از وجه مشخصههای اصلی شاخه وجرهیانه بودیسم، پرداختن آن به عناصر عرفانی و (تا حدودی) باطنی است و آیینها و رسومات در آن از جایگاه مهمی برخوردار است. به دلیل پرداختن به عناصر «رازوَرزانه»، آن را بودیسم باطنی نیز مینامند. وجرهیانه (راه الماسگونه) را با نامهایی مانند لامائیسم (مُرشِدگرایی)، تانترا (افسونگویی)، مانترایانه (راه وِردمحور)، بودیسم تانترایی (بوداباوری افسونگرا) هم مینامند.
چه گفت گفت که جان پدر نصیحت من اگر قبول کنی اینت پند فرزانه
هال و همکاران نتیجه گرفتند که حدود یک نفر از هر ده نفری که ماریجوانا را امتحان میکند تا اندازهای به این ماده وابستگی پیدا میکند. برای کسانی که بهطور مکرر از ماریجوانا استفاده میکنند این احتمال از یک در پنج به یک به سه میرسد و برای کسانی که بهطور ورزانه از این ماده استفاده میکنند با احتمال یک در دو در معرض بیشترین خطر برای وابستگی به این ماده قرار دارند.
در طمع آن بود دو فرزانه را کز دو یکی خاص کند خانه را
برطره اشان شیدا فرزانه و دیوانه بر مار اگر افسون خواندند شد افسانه
از نسبت «سَرَوی» که به وی، پدر و جدش دادهاند، برمیآید که اصل این خاندان از ساری مازندران بودهاست. این فقیه فرزانه در جمادیالثانی سال ۴۸۸ ق (خرداد یا تیر ۴۷۴ ش) (و به گفتاری در ۴۸۹ ق) زاده شد. وی از کودکی به دانشآموزی پرداخت، چنانکه در هشتسالگی قرآن را از بر میدانسته است.
چون به نیروی رای فرزانه مجلس آراستی به هر خانه
آموزش با شفقت، (یا آموزش مشفقانه یا آموزش انسانی یا آموزش مهر ورزانه) مروج نوعی رویکرد آموزشی در علوم تجربی است که احترام به فرهنگ پاسداری از محیط زیست و همچنین حقوق حیوانات را در سر لوحه کار خود قرار میدهد.
امامعلی رحمان ۷ دختر با نامهای «فیروزه»، «آزاده»، «رخشانه»، «تهمینه»، «پروینه»، «زرینه» و «فرزانه» و ۲ پسر به نامهای «رستم» و «سامان» دارد و از این حیث، عیالوارترین رئیسجمهور در آسیای مرکزی است.