خواستگاری

خواستگاری

معنی کلمه خواستگاری در لغت نامه دهخدا

خواستگاری. [ خوا / خا ] ( حامص مرکب ) خواستاری. درخواست. ( ناظم الاطباء ) ( یادداشت بخط مؤلف ). || خواهش. || طلب عروسی و زناشوئی. ( ناظم الاطباء ). عمل خواستگار. ( یادداشت مؤلف ).
- بخواستگاری رفتن ؛ برای طلب عروس بمنزل دختر یا زنی رفتن. ( یادداشت مؤلف ).
- بخواستگاری فرستادن ؛ برای طلب عروسی کسی را بمنزل دختر یا زنی فرستادن. ( یادداشت مؤلف ).

معنی کلمه خواستگاری در فرهنگ معین

( ~. ) (حامص . ) به دختر یا زنی پیشنهاد ازدواج دادن .

معنی کلمه خواستگاری در فرهنگ عمید

۱. تقاضای ازدواج کردن از زن یا دختری.
۲. (اسم ) رسمی که به این مناسبت برپا می شود.

معنی کلمه خواستگاری در فرهنگ فارسی

۱ - طلب خواست خواهش . ۲ - طلب زناشویی .
خواستاری درخواست

معنی کلمه خواستگاری در دانشنامه عمومی

خواستگاری (فیلم ۲۰۰۹). خواستگاری ( به انگلیسی: The Proposal ) یک فیلم کمدی - رمانتیک آمریکایی به کارگردانی آن فلچر است. بازیگران اصلی فیلم ساندرا بولاک و رایان رینولدز هستند. این فیلم ۱۸ ژوئن ۲۰۰۹ در استرالیا نمایش یافت و ۱۹ ژوئن توسط تاچ استون پیکچرز در ایالات متحده آمریکا نمایش یافت.
داستان آن دربارهٔ یک ناشر است که مدت اعتبار اقامت وی در آمریکا رو به اتمام است. او به منشی ای که از آن بسیار نفرت دارد پیشنهاد ازدواج می دهد تا بتواند در کشور بماند بنابراین همراه منشی خود به شهر کوچکی در آلاسکا که خانوادهٔ منشی در ان زندگی می کند می روند تا مراسم عروسی را برگزار کنند در طی این سفر اتفاقات جالبی برای آنها می افتد که باعث می شود آنها عاشق هم شوند و با هم ازدواج کنند.

معنی کلمه خواستگاری در دانشنامه آزاد فارسی

مجموعۀ آداب و اعمال ازدواج پیش از برگزاری آداب و مراسم عَقدکُنان. در گذشته خواستگاری را به یاری زنان دلّال، بزازان دوره گرد، زنان دلاک و جز آن ها انجام می دادند. میانجی ها پس از جلب موافقت خانوادۀ دختر، روزی را برای خواستگاری تعیین می کردند. در مجلس خواستگاری داماد حضور نداشت. گروهی از زنان خانوادۀ داماد، مادر و خواهرها و زنان برادرها و جز آن ها، به خواستگاری می رفتند و اگر آن ها دختر را پسند می کردند چند بار دیگر نیز دسته به دسته به دیدن او می رفتند. در پسندکردن عروس به نکاتی ازجمله اصالت و نجابت، خانه داری، سن و سال، زیبایی و عامی یا سید بودن دختر توجه می شد و برای هر یک از این موارد آزمایش های مخصوصی به کار می رفت، مثلاً برای آزمودن خانه داری، جلسه ای ترتیب می دادند و مقداری سبزی برای خردکردن تهیه می کردند و سبزی پاک کردن عروس آینده را زیر نظر می گرفتند. داماد حق دیدن دختر را پیش از شب زفاف نداشت، اما عروس می توانست با حُقه ای داماد را ببیند و برانداز کند؛ مثلاً بدین صورت که با مادر خود به در مغازۀ داماد رفته از پشت چادر او را ببیند. پس از آزمون ها و تَرَدُدهای فراوان، سرانجام روزی پدر داماد برای پدر عروس آینده پیغامی می فرستاد و روزی را برای خرج بُری تعیین می کردند. در خواستگاری های امروزی این گونه رسوم و ریزه کاری ها تقریباً از رواج افتاده است. داماد آینده می تواند در مجلس نخست حضور داشته باشد و دختر و پسر حق آن را یافته اند که پیش از رسمی تر شدن خواستگاری قدری در خلوت با هم گفت وگو کنند و با خلقیات و روحیات هم آشنا شوند.

معنی کلمه خواستگاری در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خواستگاری از مقدمات ازدواج است. از آن در باب حج و نکاح سخن رفته است.
خواستگاری به معنی درخواست ازدواج می باشد.
احکام خواستگاری
خواستگاری از زنی که برای خواستگار مانعی از ازدواج با وی وجود ندارد مستحب است. خواستگاری از زن شوهر دار و نیز زنی که بر خواستگار حرام ابدی است- مانند زنی که نُه بار او را طلاق داده یا با لعان از هم جدا شده اند- همچنین زنی که در ایام عده طلاق رجعی به سر می برد، حرام است.از زنی که ایام عدّه طلاق باین یا عده وفات را می گذراند، خواستگاری تعریض گونه جایز، ولی با کلام صریح، حرام است، مگر برای شوهر در عدّه طلاق باین به شرط عدم وجود مانع، همچون سه طلاقه بودن زن.مردی که همسرش را سه بار طلاق داده است نمی تواند در زمان عده و نیز پس از عدّه- جز بعد از ازدواج با مُحَلِّل و طلاق از وی- تصریح به خواستگاری او کند؛ هرچند برای دیگران پس از سپری شدن عدّه، تصریح به آن جایز است. خواستگاری از زنی که از سوی دیگری خواستگاری شده و پاسخ مثبت داده است، به قولی حرام و به قولی دیگر مکروه است. خواستگاری در حال احرام مکروه است، هرچند برای دیگری باشد. آیا اجابت خواستگار واجب است؟برخی گفته اند اگر مؤمن متمکن از تأمین نفقه از زنی خواستگاری کند، اجابت درخواست او واجب است و اگر ولیّ دختر از آن امتناع ورزد مرتکب گناه شده است. برخی فقها قبل از خواستگاری، برای خواستگار و نیز پیش از جواب، برای ولیّ زن قائل به استحباب خطبه شده اند.در خطبه، حمد خداوند متعال و صلوات بر محمد و آل محمد صلوات اللَّه علیهم کفایت می کند.

معنی کلمه خواستگاری در ویکی واژه

درخواست ازدواج کردن از دختر یا زنی، به دختر یا زنی پیشنهاد ازدواج دادن.

جملاتی از کاربرد کلمه خواستگاری

در یکی از قسمت های برنامه مهمونی در روز ۳۱ خرداد از قیمه خواستگاری کرد و هنوز مشخص نیست که باهم به تفاهم برسند یا خیر
به خواستگاری زینب خدیجه بود رسول نمود بهر ابی‌العاص خطبه نزد رسول
به هر وقت آمدی از شهریاری به امید وصالش خواستگاری
شخصی بزرگ بینی زنی را خواستگاری می کرد و در تعریف خود می گفت که من مردی ام از خفت و سبکساری دور و بر احتمال مکاره صبور. زن گفت: اگر تو بر احتمال مکاره صبور نبودی این بینی را چهل سال نتوانستی کشیدن!
همه یکدل به دوستداری تو یکزبان بهر خواستگاری تو
ام کلثوم تحت نظر خواهرش عایشه تربیت شد. وقتی عمر بن خطاب از ام کلثوم خواستگاری کرد، عایشه نپذیرفت. عایشه دلیل این کارش را خشن بودن عمر اعلام کرد.
عشق او تخم عشق ما و شماست خواستگاری نخست از وی خاست
عروس هستی از من یافت زیور تو اکنون از منش کن خواستگاری
پورتر در این دوران با دختری به نام آتول استس که در آن زمان هفده ساله و از خانواده‌ای ثروتمند بود، آشنا شد و از او خواستگاری کرد. مادر آتول به دلیل آنکه دخترش به بیماری سل مبتلا بود، با ازدواج آن دو مخالفت می‌کرد. پورتر در یکم ژوئیه ۱۸۸۷ همراه با آتول فرار کرد و به خانه دوستش به نام رورند اسموت رفت و در آنجا آن‌ها با هم ازدواج کردند.
خواستگاری از دختر لویی چهاردهم با وجود هزار فرزند
سپهر از برایش عروس جهان شد به عقد دوام است در خواستگاری
دو خواهر وی با خانواده‌های سرشناسی وصلت کردند. یکی از آن‌ها با جان مارشال و دیگری با دنیل کال که هر دو در ریچموند وکیل بودند، ازدواج کردند. جان مارشال از خواهر او، مری، خواستگاری کرد و سپس باهم پیوند زناشویی بستند. اگرچه مارشال جوانی لاغر اندام با ظاهری روستایی بود، ولی مری در آن کاپیتان جوان، شخصیتی نجیب و بی‌نهایت شاد و گرم و دوست‌داشتنی می‌دید که بعدها دوستانش نیز به آن اعتراف می‌کردند. او اعضای خانوادهٔ امبلر را مجذوب خود کرده بود.
این منم لا الله الا الله که مرا بخت خواستگاری کرد
گفت: ترا خیال خواستگاری است؟ گفتم: بلی. گفت: پاره ای از موی سرم سپید گشته است، آن را پذیری؟ پیر گفت: این را که شنیدم عنان بگرداندم تا باز گردم.
عبدالرحیم قنوات معتقد است که در منابع اولیه هیچ گونه ردپایی از این ارتباط نیست و در میان مورخین اولین کسی که ماجرای این خواستگاری را با قیام کربلا مرتبط می داند، احتمالاً ملا حسین واعظ کاشفی در قرن ۱۰ هجری است. کاشفی این خواستگاری را به همراه ماجرای قبول نکردن ولیعهدی یزید و بیعت نکردن با یزید از سوی حسین از جمله علل فرعی و دشمنی دیرینه بنی امیه و بنی هاشم را از علل اصلی واقعه کربلا می داند. در قرن ۱۲ هجری نیز ندیم مشهدی بر این ارتباط تاکید دارد و در قرن اخیر نیز نویسندگانی مانند زین العابدین رهنما در کتاب «زندگی امام حسین (ع)» و آله دالفک در کتاب «پژوهشی در زندگی علی: نماد شیعه گری» به شکل شدیدی از ارتباط قیام کربلا با این خواستگاری سخن رانده اند.
چندین هزار شوهر از بهر خواستگاری سوی عجوزه دهر کردند روی یاری