عملیات خاکی
معنی کلمه عملیات خاکی در دانشنامه عمومی
خاکبرداری و گودبرداری در ساختمان ها به دلایل مختلفی صورت می گیرد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• برای رسیدن به خاک بکر، محکم و سفت
• جهت پایین آوردن مرکز ثقل سازه
• جهت قرار گرفتن فونداسیون در مکان امن و دور از سیل و یخبندان
گودبرداری یا در اصطلاح عامه خاکبرداری، به برداشتن خاک از سطح و عمق زمین گفته می شود.
گودبرداری به چند منظور انجام می شود، که از دلایل اصلی آن می توان به رسیدن عمق و خاک سفت ( خاک بکر ) اشاره کرد. گود برداری نوعی کار ژئوتکنیکی محسوب می شود. کمیته علمی تخصصی گودبرداری یکی از کمیته های انجمن ژئوتکنیک ایران بایگانی شده در ۹ آوریل ۲۰۱۶ توسط Wayback Machine است .
منظور از خاکبرداری و گودبرداری عبارتست از برداشت خاکهای محوطه، گودبرداری پی ساختمانها و محل ابنیه فنی تأسیسات، برداشت خاک از منابع قرضه با وسایل، تجهیزات و ماشین آلات تا تراز و رقومهای خواسته شده در نقشه های اجرایی و دستورالعمل های اجرایی این عملیات است. فرمولها و روابط زیادی جهت محاسبه احجام خاکبرداری وجود دارد که به دلیل شرایط توپوگرافی زمین اغلب با خطاهایی همراه می باشند، رایج ترین آنها دو تکنیک ذوزنقه ( به انگلیسی: trapezoid یا trapezium ) و منشوروار ( به انگلیسی: Prismatoid ) هستند. در اغلب آیین نامه ها دقت فرمول ذوزنقه ای جهت محاسبه احجام عملیات خاکی کافی تشخیص داده شده اما در صورت مواجه با خاکهایی چند لایه با جنس مختلف که نیاز به محاسبه حجم هر لایه باشد استفاده از فرمول منشوری توصیه شده است. یکی از نکات حائز اهمیت هنگام استفاده از فرمول منشوری دقت در محاسبه پایین ترین لایه خاک است که به دلیل شکل ذوزنقه ای آن باید از فرمول ذوزنقه ای استفاده شود تفاوت اصلی این دو فرمول به دلیل اضافه شدن خطای نا همگونی مساحت در طول مقطع در خاک های چند لایه است که در عامل رادیکالی فرمول منشوری منظور شده است.
فرمول محاسبه احجام ذوزنقه ای :
V = L x ( A1 + A2 ) / 2 فرمول محاسبه احجام منشوری :
V = L x ( A1 + Sqr ( A1*A2 ) + A2 ) / 3 در روابط بالا L طول بازه و A1 و A2 به ترتیب مساحت های مقاطع ابتدا و انتهای بازه هستند.
عملیات خاکی (باستان شناسی). عملیات خاکی ( انگلیسی: Earthworks ) در باستان شناسی به تغییرات مصنوعی در سطح زمین گفته می شود که معمولاً از انبوهی از سنگ ها و خاک های مصنوعی یا شکل داده شده ساخته می شوند. عملیات خاکی خود می توانند دارای ویژگی های باستان شناسی باشند یا ویژگی هایی را در زیر سطح نشان دهند.
عملیات خاکی مورد علاقه باستان شناسان شامل تپه قلعه، تپه باستانی، گورپشته کشیده، گورپشته، قلعه تپه وحیاط، آرامگاه و انواع دیگر است.
معنی کلمه عملیات خاکی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه عملیات خاکی
استخراج هیدرولیکی علاوه بر کاربرد آن در استخراج ثابت معدن، میتواند به عنوان یک عملیات خاکی نیز استفاده شود که عمدتاً برای تخریب تپهها مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال دنی ریگرید در سیاتل تا حد زیادی با استخراج هیدرولیکی انجام شد.