حمیرا

معنی کلمه حمیرا در فرهنگ فارسی

( اسم ) مصغر ححمرائ . ۱ - سرخک . ۲ - هوه چوبه .

معنی کلمه حمیرا در فرهنگ اسم ها

اسم: حمیرا (دختر) (عربی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: homeyirā) (فارسی: حميرا) (انگلیسی: homeyira)
معنی: زن سرخ و سفید، ( به مجاز ) زیبارو، ( عربی )، زن سرخ و سپید، زن سرخ، ( اَعلام ) لقبی که پیامبر اسلام ( ص ) به عایشه داده بود، ( در اعلام ) لقبی که پیامبر اکرم ( ص ) به عایشه داده بود، زن سفیدپوست، لقب عایشه همسر پیامبر ( ص )

معنی کلمه حمیرا در ویکی واژه

حمیرا (ناشمردنی)
نام برای دختران
لقب عایشه همسر محمد

جملاتی از کاربرد کلمه حمیرا

دوش تا وقت سحر با لعل و خالت میسرود کلمینی یا حمیرا و ارحنی یا بلال
سیمین آقارضی (آذر ۱۳۱۷ – ۲۱ دی ۱۳۸۸) موسیقیدان و نوازنده ساز قانون اهل ایران بود. او نواختن ساز را نزد مهدی مفتاح آموخت. وی در بسیاری از آثار خوانندگان مطرح ایران چون محمدرضا شجریان، حمیرا، دلکش، هایده، ایرج، سیما بینا، علیرضا افتخاری، گلپا و… همکاری داشته‌است.
ای حمیرا اندر آتش نه تو نعل تا ز نعل تو شود این کوه لعل
همی در شورش آمد کلب احمر چو برناقه حمیرا کلب حوئب
مصطفی آمد که سازد همدمی کلمینی یا حمیرا کلمی
گاهگاهی این رکوع و این سجود کلمینی یا حمیرای من است
می‌گرد و چو ماه نور می‌ده حمرا می ده بدان حمیرا
با لعل لبش گشته هم آغوش یکی خال کس دیده حمیرا که هم آغوش بلال است
باز در باز آمدن آشفته او کلمینی یا حمیرا گفته او
در فضای لی مع‌الله با وجودش قرب سخت وز نوای یا حمیرا با بشر یار و ندیم
الحمیرات (به عربی: الحمیرات) یک روستا در سوریه است که در ناحیه قلعه المضیق واقع شده‌است. الحمیرات ۶۵۸ نفر جمعیت دارد.
گفتند ای سیّد ازین مردمان کرا دوستر داری؟ گفت عایشه، و در بعضی اخبارست که عایشه گفت: یا رسول اللَّه انّی احبک و احبّ قربک، چون ایشان هر دو دل وا دوستی یکدیگر پرداختند سلطان غیرت نقاب عزت بگشاد بنعت سیاست شظیه‌ای از سلطنت خویش فرا ایشان نمود، شیاطین الانس و الجن دست در هم دادند تا حدیث افک در میان افتاد و دروغ منافقان و بر ساخته ایشان بالا گرفت، و ازین عجبتر که مسالک فراست بر مصطفی (ص) ببستند آن روزگار تا برائت ساحت عایشه برو پیدا نگشت و حقیقت آن کار بندانست تا غیرت قهر خویش براند و نوبت بلا بسر رسید، و السبب فیه انّ فی اوقات البلاء یسدّ اللَّه علی اولیائه عیون الفراسة اکمالا للبلاء، لذلک ابراهیم لم یمیز و لم یعرف ملائکة حیث قدم الیهم العجل الحنیذ و توهمهم اضیافا، و لوط لم یعرفهم ملائکة الی ان اخبروه انهم ملائکة. کار بجایی رسید که آن ناز و آن راز و آن لطف که مصطفی را با عایشه بودی همه در باقی شد و بجای آن که او را از طریق ناز حمیرا گفتی این همی گفت که‌ کیف تیکم‌، و عایشه بیمار و نالان و سوزان و گریان از قرب مصطفی باز مانده بخانه پدر باز شد با دلی پر درد و جانی پر حسرت بزاری و خواری خود می‌نگرد و میگوید که هرگز نپنداشتم که کسی بمن این گمان برد یا چنین گفت خود کسی بر زبان آرد.
اصغر توسلی (زادهٔ ۲۰ مهر ۱۳۳۵) فیلم‌ساز ایرانی است. او تهیه‌کننده و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون ایران است که در هشت سالگی مجری برنامه‌های کودک رادیو بوده و با مجری‌گری وارد این عرصه شده‌است. او در سال ۱۳۷۷ سریال روزگار جوانی را به همراه اصغر فرهادی و شاپور قریب کارگردانی کرد. در سال ۱۳۷۹ سریال «دختران» را با بازی آتنه فقیه نصیری و حمیرا ریاضی کارگردانی کرد.