حامد

معنی کلمه حامد در لغت نامه دهخدا

حامد.[ م ِ ] ( ع ص ) نعت فاعلی از حمد. ستایشگر. حمدکننده.درودفرستنده. سپاسگزار. ستاینده. ( دهار ). ج ، حامدون : التائبون العابدون الحامدون السائحون. ( قرآن 112/9 ). وجود مبارک خود را ذلیل عزت و اسیر شوکت و رهین منت بیگانه نساخت ، و ثنا و ستاگوی او در بزم بذل مواهب و در رزم قرع کتائب ، حامد او تقوی و زهددر دنیا و پرستاری اولی القربی و مادح وی اجتناب از هوی... ( ترجمه تاریخ یمینی چ 1272 هَ. ق. ص 447 ).
حامد. [ م ِ ] ( اِخ ) ( تل... ) موضعی است از کوه حِراء مشرف بر مکه. ابوصخر هذلی گوید:
بأغزر من فیص الاسیدی خالد
و لامزبد یعلو جلامید حامد.( معجم البلدان ).
حامد. [ م ِ ] ( اِخ ) ( داماد چیوی زاده محمود حامد افندی ) از علمای مشهور عثمانی. وی در عصر سلطان مرادخان ثالث مسند مشیخت اسلامی داشت و از اهالی قونیه است و مولد وی بسال 900 هَ. ق. است و پس از تحصیل علوم رسمی در سنه 922 از موطن خویش بقسطنطنیه مهاجرت کرد و بحلقه تدریس چیوی زاده و دیگر دانشمندان نامی پایتخت مداومت کرد آنگاه در بروسه و کوتاهیه و استانبول مدتی مدید بتدریس پرداخت و بدامادی شیخ الاسلام چیوی زاده نایل گردید، در سنه 954 در مغنیسا و بعد در شام و مصر و بروسه و بالاخره در قسطنطنیه مشغول قضاوت گشت ، در سال 964 قاضی عسکر روم ایلی بود، بعد از عودت از سفر سکتوار در بلگراد معزول و متقاعد شد. در سنه 982 بجای ابوالسعودافندی مسند شیخ الاسلامی را اشغال کرد و مدت سه سال و سه ماه کفایت خود را در این شغل خطیر نشان داده و در شعبان 985 درگذشت. جسد او را نزدیک مزار ابوایواب انصاری دفن کردند. او مردی عالم و فاضل بود و «فتاوای حامدیه » از مؤلفات و مدوّنات وی میباشد. در استانبول در نزدیکی «فیل یوقوشی » مسجدی محتوی بر منازل خدّام دارد. ( قاموس الاعلام ترکی ).
حامد. [ م ِ ] ( اِخ ) ( ملا... ) یکی از شعرای ایران است و از مردم قصبه بهبهان. او راست :
ما عذر اینکه بی تو چرا زنده مانده ایم
خواهیم خواست از تواگر مرگ امان دهد.( قاموس الاعلام ترکی ).نسخه ای از آداب المطالعة والبحث در کتابخانه خوانساری در نجف هست که بر ظَهْر آن مؤلف را ملا حامد نوشته است.لیکن در کشف الظنون در عداد شرحهای کتاب آداب البحث سمرقندی یکی را شرح ابوحامد گفته است. ( ذریعه ج 1 ص 29 ).

معنی کلمه حامد در فرهنگ معین

(مِ ) [ ع . ] (اِفا. ) ستاینده ، ستایشگر.

معنی کلمه حامد در فرهنگ عمید

سپاسگزار.

معنی کلمه حامد در فرهنگ فارسی

دانشمند مشهور کشور عثمانی ( و . قونیه ۹٠٠ - ف. ۹۸۵ ه. ق . ) . پس از تحصیل علوم رسمی از موطن خود به قسطنطنیه رفت و بحلقه تدریس چیوی زاده محمود ( پدر زن خویش ) و دیگر دانشمندان در آمد . آنگاه در بروسه و کوتاهیه وا ستانبول مدتی مدید بتدریس پرداخت . در سال ۹۵۴ در مغنسیا و بعد در شام و مصر و بروسه و سرانجام در قسطنطنیه بقضاوت مشغول شد . در سال ۹۶۴ قاضی عسکر روم ایلی بود و سپس معزول و متقاعد گردید. بعد در ۹۸۲ شیخ الاسلام گردید . از مولفات وی (( فتاوای حامدیه ) ) است .
حمد، ستایش کننده، ستاینده، ستایشگر، سپاسگزار
( اسم ) ۱ - ستاینده ستایشگر . ۲ - سپاسگزار . جمع : حامدین .
یکی از مشاهیر خطاطان وی اولین کسی است که خط کوفی را بخط نسخ تحویل کرد

معنی کلمه حامد در فرهنگ اسم ها

اسم: حامد (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: hāmed) (فارسی: حامد) (انگلیسی: hamed)
معنی: ستایشگر، سپاس گزار

جملاتی از کاربرد کلمه حامد

سید حامد حسین، بن زین العابدین، بن سیدمحمد بولاقی، بن سیدمحمد معروف به سید ملا، بن سید حسین معروف به سید میئهر، بن سید حسین، بن سید جعفر، بن سیدعلی، بن سید کبیرالدین، بن سید شمس الدین، بن سید جمال الدین، بن ابوالمظفر سید شهاب الدین حسین (ملقب به سیدالسادات)، بن سیدعزالدین محمد، بن سید شرف الدین ابوطالب، بن سیدمحمد محروق، بن حمزه، بن علی، بن ابی محمد، بن جعفر، بن مهدی، بن ابی طالب، بن علی، بن حمزه، بن ابی القاسم حمزه، بن الامام الکاظم موسی بن جعفر علیه السلام. خاندان موسوی از اهالی نیشابور بوده و یکی از اجداد میرحامد حسین، در پی حملهٔ مغول به این شهر در قرن هفتم هجری به هندوستان کوچیده و در کنتور اقامت گزیدند.
حمیدالدین ، در انواع محامد که از مادر نظیر تو نزادست
بیشتر مردم اوستیا مسیحی ارتدکس هستند ولی حدود ۳۰ درصد از آن‌ها مسلمان می‌باشند. از دید سیاسی اوستیای شمالی تنها واحد فدرال واقع در ناحیه فدرالی قفقاز شمالی است که در قانون اساسی آن دین رسمی، مسیحیت ارتدکس است. با این حال در میان اوستی‌ها، دین به عنوان یک مسئلهٔ اصلی مطرح نیست. حامد کاظم‌زاده قفقازشناس ایرانی اعتقاد دارد که آیین یزیچنیک (یزیدی یا ایزدی) که باوری از آداب و رسوم باستانی سکاها و آلان‌ها می‌باشد، تا حدودی مطرح است و اوستیایی‌ها تا حدودی به این آیین باور دارند.
حامد آهنگی مقدم (زادهٔ ۱۷ تیر ۱۳۵۸) کمدین، مجری، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون و فوتبالیست سابق اهل ایران است. آهنگی فعالیت هنری را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و از سال ۱۳۹۵ با اجرا در برنامه خندوانه به شهرت رسید.
بشنو حدیث من ، که بود زاستماع آن در عاجلت محامد و در آجلت ثواب
حامد کرزای، رئیس جمهور افغانستان توسط گروهی از شبه نظامیان طالبان که خود را در لباس محافظانش به وی نزدیک کرده بودند، ترور شد. وی از این حمله جان سالم بدر برد. بی‌بی‌سی انگلیسی ،بی‌بی‌سی فارسی
شیخ الاسلام گفت: که شیخ باحامد دوستان بمرو بوده. من یک تن دیده‌ام، که وی را دیده بود حمد چشتی، وقتی دیگر گفت که احمد چشتی گفت: که بوسعد مالینی گفت، و این درست‌تر است کی بوسعد مالینی او را دیده بود، از وی پرسیدند: متی تسقط الحشمة؟گفت. اذا قدمت الصحبة سقطت الحشمة.
حامد نورمحمدی دانشجوی اهل الشتر ترم ۴ رشته زیست‌شناسی دانشگاه شیراز در جریان تظاهرات ۱ اسفند در شهر شیراز نیز کشته شد. حامد نور محمدی از پل روگذر حد فاصل میدان دانشجو و میدان نمازی در شیراز توسط مأموران امنیتی به پایین پرت شده و پس از برخورد ماشین در سطح خیابان پایین (خیابان ساحلی) جان خود را از دست داد.
اسماعیل خان در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۴ از طرف حامد کرزی رئیس وقت دولت انتقالی افغانستان از مقام ولایت هرات برکنار شد و به عنوان وزیر صنایع، به مرکز فراخوانده شد. اما او این مقام را نپذیرفت و گفت حاضر است در خانه بماند.
بر زبان عاشقان کفری که رفت از محامد وز ثناها برترست
ترانه گروهی: بهت قول میدم (محسن یگانه) - تنظیم: حامد نیک‌پی
محیی‌الدّین ابوحامد محمدبن عبداللـه بن زهره الحسینی ،فقیه و از راویان شیعه
ای خواجه محمد ای محامد سیرت ای در خور تاج هر دو هم نام و سرت
حمد گفتی، کو نشان حامدون نی برونت را اثر نی اندرون
ابونصر زهیر بن حسن سرخسی، از فقهای شافعی و مفتی خراسان بوده‌است. این فقیه نزد ابوحامد اسفراینی تحصیل می‌کرده‌است.
حامداسود گفت: با خواص در سفر بودم به جائی رسیدم که آنجا ماران بسیار بودند رکوه بنهاد و بنشست چون شب ردآمد ماران برون آمدند شیخ را آواز دادم و گفتم خدای را یاد کن همچنان کرد ماران همه بازگشتند برین حال همانجا شب بگذاشتم چون روز روشن شد نگاه کردم ماری برو طای شیخ حلقه کرده بود فرو افتاد گفتم یا شیخ توندانستی گفت: هرگز مرا شبی از دوش خوش‌تر نبوده است.
۲۰۰ روزنامه‌نگار، خبرنگار و نویسنده طی نامه سرگشاده‌ای خواهان آزادی دو خبرنگار به نام‌های الهه محمدی و نیلوفر حامدی شده‌اند. در این نامه آمده است: «ما روزنامه‌نگاران، خبرنگاران، نویسندگان و اهالی قلم ایران معتقدیم فضای آزاد رسانه‌ای، اطلاع‌رسانی و بیان مسائل و مشکلات و امکان نقد عملکردها، کلید اصلی رفعِ کاستی‌ها، ناکارآمدی‌ها و اقدامات غیرقانونی در کشور است.»
ایا محامد تو طبع راست را تحسین ایا فضایل تو عقل پاک را زیور
محامد رسل اندر بر مفاخر او چو پر سایه مرغان بنزد فر هما
حمید و حامد و محمود و احمد مرسل توئی توئی که رسولان همه دهندت باج