حاره

معنی کلمه حاره در لغت نامه دهخدا

( حارة ) حارة. [ رْرَ ] ( ع ص ) نعت فاعلی ، تأنیث حارّ. || ( اِ ) خردل فارسی. || ( ص ) ادویه حارّه ؛ دواهای گرم مزاج و غالباً از ادویه حارّ؛ ابازیر اراده کنند. || امراض حارة؛ بیماریهای گرم. || بلاد حارة؛ ممالک گرمسیر. || منطقه حاره ٔ؛ منطقه گرم .
حاره. [ رَ ] ( ع اِ ) کلاته. ( نصاب ) ( مهذب الاسماء ). || ده خرد. ( مهذب الاسماء ). ده خرد و آنکه خانه های آن یکجاباشد. || چهار دیوار. || محله.( به اصطلاح دمشقیان ). || محله ای که خانه های آن نزدیک یکدیگر باشد. ( یاقوت به نقل از ازهری ). || کشت زار. ( غیاث ) ( شرح نصاب ). ج ، حارات.
حاره. [ رَ ] ( اِخ ) موضعی است. ( معجم البلدان ).

معنی کلمه حاره در فرهنگ معین

(رِّ ) [ ع . حارة ] (ص . ) نک حارُ.

معنی کلمه حاره در فرهنگ عمید

۱. گرم، گرمسیری: بلاد حاره.
۲. (طب قدیم ) دارای خاصیت گرم: ادویهٴ حاره.

معنی کلمه حاره در فرهنگ فارسی

( اسم ) مونث جار : ادوی. حاره اغذی. حاره . ۲ - ( اسم ) ترب رشتی
موضعی است

معنی کلمه حاره در فرهنگستان زبان و ادب

[علوم جَوّ] ← منطقۀ حارّه

معنی کلمه حاره در ویکی واژه

حارة
نک حارُ.

جملاتی از کاربرد کلمه حاره

هر بت سنگین ز دمش زنده شد تا چه دمست آن بت سحاره را
دل مردم ربودن بی‌خبر هاروت نتواند ازو این غمزه را در دلبری سحاره‌تر کردی
زان نبی دنیات را سحاره خواند کو به افسون خلق را در چه نشاند
گیاهان گرمسیری از نظر منابعی مانند قهوه، کاکائو و روغن نخل، غنی هستند. در زیر انواع پوشش گیاهی منحصر به فرد برای هر یک از سه اقلیم که زیست‌بوم اقلیم حاره‌ای را تشکیل می‌دهند، ذکر شده است.
گرم‌شدن زمین توسط خورشید در نزدیکی استوا منجر به مقادیر زیادی حرکت رو به بالا و بادهای همرفتی در راستای ناوه موسمی و منطقه همگرایی درون‌حاره‌ای می‌شود. واگرایی سطوح بالایی بر فراز ناوه نزدیک به استوا، منجر به بالا آمدن هوا و دور شدن از استوا در ارتفاع می‌شود. همان‌طور که هوا به سمت عرض‌های جغرافیایی میانی حرکت می‌کند، سرد و متراکم‌تر شده و فرومی‌نشیند. این وضعیت منجر به فرونشینی هوا در نزدیکی مدار ۳۰ درجه در هر دو نیم‌کره زمین می‌شود. این گردش به نام سلول هادلی معروف است و منجر به شکل‌گیری پشته جنب‌حاره‌ای می‌شود.
اقلیم معتدله کوهساری با وجود قرار گرفتن در مناطق حاره‌ای، از نظر فرایند هم‌دمایی و دیگر ویژگی‌ها، با انواع دیگر اقلیم‌های معتدله، مانند اقلیم اقیانوسی یا اقلیم مدیترانه‌ای، متفاوت است.
گشتم نیافتم مگر این مُشت از خزف آری بحارها شده یکسر قفارها
شمس تبریزی به پیش چشم تو حلقه حلقه هر کجا سحاره‌ای
در اقلیم معتدله کوهساری، دامنه تغییرات سالانه پایین است که علت آن ارتفاع است و نه عرض جغرافیایی و چهار فصل مناطق معتدل نیز در این مناطق وجود ندارد. با این حال، تغییرات بارندگی سالانه (فصل خشک و فصل مرطوب) وجود دارد. گاهی به این نوع اقلیم، اقلیم کوهساری حاره‌ای یا اقلیم حاره‌ای کوهساری نیز می‌گویند، هرچند این نام‌ها غیر از موقعیت منطقه‌ای آن‌ها، نادرست است.
تفاوت اصلی این اقلیم با دیگر اقلیم‌های معتدله، خطوط هم‌دما است، این بدان معنی است که دامنه حرارتی بین ماه‌های سال در اقلیم معتدله کوهساری، پایین است که علت آن ارتفاع است و نه عرض جغرافیایی و چهار فصل مناطق معتدل (بهار، تابستان، پاییز، زمستان) نیز در این مناطق وجود ندارد. با این حال، تغییرات بارندگی سالانه (فصل خشک و فصل مرطوب) وجود دارد و معمولاً گفته می‌شود که این مناطق، بهار ابدی یا پاییز ابدی دارند. گاهی به این نوع اقلیم، اقلیم کوهساری حاره‌ای یا اقلیم حاره‌ای کوهساری نیز می‌گویند، هرچند این نام‌ها غیر از موقعیت منطقه‌ای آن‌ها، نادرست است.
جغرافیای هند بسیار گسترده‌است و کوه، بیابان، دشت، تپه و فلات را شامل می‌شود و آب و هوای این کشور از حاره‌ای در مناطق جنوبی تا آب و هوای معتدل در شمال متغیر است. مساحت ناحیهِ قابل کشت هند ۱٫۲۶۹٫۲۱۹ کیلومتر مربع (۷۸/۵۶٪ کل مساحت کشور) است که به دلیل افزایش فشار از سوی جمعیت روبه رشد کشور و افزایش زندگی شهری رو به کاهش است.
در سامانه طبقه‌بندی اقلیمی کوپن، اقلیم موسمی حارّه‌ای با بازه دمایی سالانه کوچک، دمای بالا و بارندگی فراوان مشخص می‌شود. این اقلیم همچنین دارای فصل خشک کوتاهی است که تقریباً همیشه در زمستان رخ می‌دهد. اقلیم موسمی حاره‌ای اغلب در کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا بین عرض‌های جغرافیایی ۱۰ درجه شمالی و مدار رأس‌السرطان دیده می‌شود. این اقلیم در غرب آفریقا و آمریکای جنوبی نیز یافت می‌شود. دمای سالانه مناطق با اقلیم موسمی حارّه‌ای نیز پایدار است.
چون مهره‌ام در دست او چون ماهیم در شست او بر چاه بابل می‌تنم از غمزه سحاره‌ای
«وَ کَأَیِّنْ مِنْ آیَةٍ» ای و کم من علامه و دلالة تدلّهم علی توحید اللَّه عزّ و جلّ من امر السّماء و انّها بغیر عمد ما تقع علی الارض و فیها من مجری الشّمس و القمر ما یدلّ علی انّ لها خالقا فانّ الّذی خلقها واحد و کذلک فیما یشاهد فی الارض من نباتها و جبالها و بحارها ما یوجب العلم الیقین عند التأمّل، «یَمُرُّونَ عَلَیْها» یعنی بذلک مشرکی قریش و کفّار مکّة، «وَ هُمْ عَنْها مُعْرِضُونَ» لا یتفکّرون فیها و لا یعتبرون بها.
پربسته چو هاروتم و لب تشنه چو ماروت آن رشک چه بابل سحاره ما کو
سحاره الالحاظ لم ار عینها الا رایت الموت فی لحظاتها
مناطقی در آسیا که دارای اقلیم جنب‌حاره‌ای مرطوب هستند با مناطق با این اقلیم در دیگر قاره‌ها تفاوت دارد و دارای اختلافات فصلی قابل توجهی از نظر بارش هستند و بعضاً دارای زمستان‌های خیلی خشکی نیستند.
اقلیم‌های کوهساری نیمه‌حاره‌ای در مکان‌های خارج از مناطق حاره، غیر از روند خشک فصل زمستان، در دیگر ویژگی‌ها مانند تابستان‌های معتدل و زمستان‌های خنک‌تر و علاوه بر آن، دریافت مقداری برف در برخی موارد، اساساً با آب و هوای اقیانوسی شباهت دارند. در مناطق حاره، اقلیم کوهساری نیمه‌حاره‌ای، معمولاً در تمام طول سال دارای آب و هوای بهاری است. دما در این مناطق در طول سال نسبتاً ثابت مانده و بارش برف به ندرت دیده می‌شود.
صد چو هاروت و چو ماروت ز سحرش بسته‌ست مر مرا بسته این جادوی سحاره مکن
مناطق با این ویژگی اقلیمی، میانگین دمای ماهانه زیر ۲۲ درجه سلسیوس (۷۲ درجه فارنهایت) اما بالاتر از −۳ درجه سلسیوس (۲۷ درجه فارنهایت) (یا ۰ درجه سلسیوس (۳۲ درجه فارنهایت) بر پایه استانداردهای آمریکایی) دارند. میانگین دمای حداقل یک ماه کمتر از ۱۸ درجه سلسیوس (۶۴ درجه فارنهایت) است. بدون وجود ارتفاعات و کوهسارها، بسیاری از این مناطق احتمالاً اقلیم حاره‌ای یا اقلیم نیمه‌حاره‌ای مرطوب داشتند.