حاجی آباد

معنی کلمه حاجی آباد در لغت نامه دهخدا

( حاجی آباد ) حاجی آباد. ( اِخ ) نام عده کثیر از قراء و از جمله ، قریه مرکز بلوک میانولایت ولایت مشهد در خراسان.
قریه ای از توابع سمنان که دارای معدن نفت است.
قریه ای بجنوب غربی شاهرود.
قریه ای کنار راه زاهدان به بیرجند میان بژده و شوکت آباد در 450368 گزی زاهدان.
قریه ای کنار راه مشهد به کاریز میان سنگ بست و سعیدآباد در 42800 گزی مشهد.
قریه ای کنار راه طهران بسمنان میان قشلاق و جعفرآباد در 114500 گزی طهران.
قریه ای کنار راه طهران به شمشک میان رودک و اوشان در 39000 گزی طهران.
قریه ای است در خوار.
قریه ای کنار راه سنندج بهمدان میان شکوه آباد و تازآباد در 101700 گزی سنندج.
قریه ای کنار راه ملایر بهمدان میان ملایر و مهرآباد در 4000 گزی ملایر.
قریه ای کنار راه همدان و کرمانشاهان میان بیل وری و رحیم آباد. در 541000 گزی طهران.
قریه ای بچهار فرسنگی کرمانشاهان. ( مجمل التواریخ گلستانه صص 165 - 166 ).
قریه ای کنار راه بروجرد و خرم آباد میان عریان و احمدآباد در 461600 گزی طهران.
قریه ای بجنوب غربی عراق.
قریه ای بمشرق کوه گیلویه.
قریه ای کنار راه قم و اصفهان میان نی زار و دودهک در 201400 گزی طهران.
قریه ای کنار راه اصفهان به خونسار میان ملک آباد و تیران در 38700 گزی اصفهان.
قریه ای در ولایت اصفهان در بلوک برخوار که خربزه آن بخوبی مشهور است.
قریه ای کنار راه آباده و شیراز میان خانه درویش و امیرآباددر 625700 گزی طهران.
قریه ای به هفت فرسنگی مشرقی ده رم. ( فارس نامه ).
قریه ای به یک فرسنگ و نیمی شمال شرقی فتح آباد. ( فارس نامه ).
قریه ای در دوفرسنگی جنوب غربی اسپاس. ( فارس نامه ).
قریه ای به شمال شرقی طارم. ( فارس نامه ).
قریه ای به سه فرسنگی غربی نیریز. ( فارس نامه ).
قریه ای به یک فرسنگ و نیمی شمال شرقی تل بیضا. ( فارس نامه ).
قریه ای در دو فرسنگی شمال شرقی جهرم. ( فارس نامه ).
قریه ای میان کرمان و بندر عباس.
قریه ای بمشرق فارس.
قریه ای بشمال مزایجان نزدیک محمدآباد.
قریه ای کنار راه سیرجان و بندرعباس میان نیزار و گهگان در 1339600 گزی طهران.
ناحیه ای از نواحی آمل. ( سفرنامه مازندران و استرآباد رابینو ص 113 ).
ناحیه ای از نواحی استرآباد و قنات بازید، که نصف آنرا، در سنه 1155 هَ. ق. میرزا محمدباقر نامی وقف مسجد محله دباغان استرآباد کرده است ، در آنجاست. ( سفرنامه مازندران و استرآباد رابینو ص 40 ع و ص 75 ).

معنی کلمه حاجی آباد در فرهنگ فارسی

( حاجی آباد ) نام عده کثیر از قرائ

معنی کلمه حاجی آباد در دانشنامه عمومی

حاجی آباد (احمدآباد). حاجی آباد یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان پیوه ژن واقع شده است. حاجی آباد ۸ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (القورات). حاجی آباد روستایی است در دهستان القورات از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۰۹ نفر ( در ۳۸ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (باقران شرق). حاجی آباد منطقه مسکونی است در دهستان باقران از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ خالی از سکنه اعلام شده است.
حاجی آباد (باقران غرب). حاجی آباد نام روستایی است در دهستان باقران از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۸۲۱ نفر ( در ۴۹۵ خانوار ) و طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۷٬۷۴۹ نفر ( در ۲٬۰۷۸ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (بخش مرکزی الیگودرز). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان پاچه لک شرقی واقع شده است. حاجی آباد ۱۳۵ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (بخش مرکزی بهاباد). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در شهرستان بهاباد استان یزد واقع شده است. حاجی آباد ۱۹ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (بخش مرکزی جهرم). حاجی آباد نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان جهرم در استان فارس است.
حاجی آباد (بخش مرکزی مرودشت). حاجی آباد ( باز مانده شهر استخر ) یک روستا در نزدیکی تخت جمشید است که در استان فارس واقع شده است. حاجی آباد ۱٬۷۸۱ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (بخش مرکزی همدان). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان گنبد واقع شده است.
حاجی آباد (بخش مرکزی کوهرنگ). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان دشت زرین واقع شده است. حاجی آباد ۳۲ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (براآن جنوبی). حاجی آباد روستایی در دهستان براآن جنوبی بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۹ نفر ( ۵خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (براآن شمالی). حاجی آباد روستایی در دهستان براآن شمالی بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۵۵ نفر ( ۷۷خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (تربت جام). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در شهرستان تربت جام استان خراسان رضوی واقع شده است. حاجی آباد ۱۷۸ نفر جمعیت دارد.
این روستا در دهستان میان جام قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۸ نفر ( ۴۴ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (تویسرکان). حاجی آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تویسرکان در استان همدان ایران است.
این روستا در دهستان خرم رود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳۰ نفر ( ۲۳۳ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (چناران). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در شهرستان چناران استان خراسان رضوی واقع شده است. حاجی آباد ۱۴۷ نفر جمعیت دارد.
این روستا در دهستان رادکان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۷ نفر ( ۳۶ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (خرم بید جنوب). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان خرمی در شهرستان خرم بید استان فارس واقع شده است.
حاجی آباد (خلخال). حاجی آباد یکی از روستاهای استان اردبیل است که در بخش مرکزی شهرستان خلخال واقع شده است.
حاجی آباد (دشتستان). حاجی آباد، روستایی است از توابع بخش بوشکان در شهرستان دشتستان استان بوشهر ایران.
این روستا در دهستان بوشکان قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۳۵ نفر ( ۲۸ خانوار ) می باشد.
حاجی آباد (رودبار جنوب). حاجی آباد، روستایی در دهستان عباس آباد بخش هلیل دشت شهرستان رودبار جنوب در استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۲۹۰، جمعیت این روستا برابر با ۱٬۱۷۷ نفر ( ۳۳۵ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (زاوه). حاجی آباد روستایی در دهستان زاوه بخش مرکزی شهرستان زاوه استان خراسان رضوی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۱٬۱۷۰ نفر ( در ۳۳۴ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (زبرخان). روستای حاجی آباد از توابع شهرستان زبرخان، جزو بخش مرکزی بوده و در دهستان زبرخان و در ۲۶ کیلومتری شرق نیشابور و ۹۴ کیلومتری غرب مشهد در مسیر بزرگراه مشهد به تهران واقع شده است. روستا از شمال به روستای حریم آباد و از شمال شرق به روستای باغشن، از شرق به روستای قره داش ، از جنوب به اسحق آباد، از غرب به کاریزنو و از جنوب غرب به دولت آباد محدود است.
فاصله حاجی آباد تا مرکز شهرستان یعنی شهر قدمگاه حدود ۳ کیلومتر است. از نظر وسعت روستا تقریباً ۹ کیلومتر طول از شمال به جنوب و حدود ۲ کیلومتر عرض از شرق به غرب را دارد. یعنی حدود ۱۸۰۰ هکتار مساحت دارد که شامل زمین های زراعی، زمین های بایر ( که در دست جنگلبانی می باشد ) و زمین های مسکونی می باشد. ضمناً جاده قدیم مشهد به نیشابور در قسمت شمالی روستا واقع شده؛ که حدود 800 متر از روستا فاصله دارد و مسیر ماشین های نیشابور و حومه و قدمگاه می باشد. طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن ( ۱۳۹۵ ) جمعیت خانوار روستای حاجی آباد 509 و تعداد 1637 نفر در این روستا ساکن هستند که از این تعداد، 840 نفر مرد و 797 نفر زن هستند.
آرامستان روستا در موقعیت جنوب غرب روستا واقع شده است. همچنین آستان مبارک امامزاده سلطان سیدحبیب از نوادگان امام موسی کاظم ( ع ) در همین موقعیت واقع شده است. شغل عمده مردان روستا کشاورزی و دامداری است. همچنین زنان روستا به هنر قالی بافی مشغول هستند. روستای حاجی آباد زبرخان دارای 2 نانوایی است که یکی در شمال روستا و دیگری در جنوب روستا واقع شده است. همچنین روستا دارای یک مرکز مخابرات، یک خانه بهداشت، و مدرسه دخترانه و پسرانه است که تا پایان مقطع متوسطه اول خدمات می دهد. پسران و دختران روستا برای گذراندن مقطع متوسطه دوم در مدارس قدمگاه ثبت نام می کنند. روستای حاجی آباد زبرخان 11 شهید دارد.
پیدایش روستای حاجی آباد به حدود 150 سال پیش بر می گردد ظاهرا علت نامگذاری حاجی آباد برای روستا هم این بوده که اولین کسی که در پیدایش روستا نقش مهمی داشت فردی بود به نام حاجی علی محمد که اصالتاً از تهران بوده و چون حاجی بوده و ایشان این روستا را آباد کرد لذا به این محل حاجی آباد گفتند.
در ابتدای تشکیل روستا جمعیت آن حدود 4 خانوار بود که بعدها به مرور زمان بر تعداد اهالی اضافه شد چون در آن زمان ها رسم اینگونه بوده که روستاها بین افراد خرید و فروش می شد لذا بعد از اینکه 35 سال حاج علی محمد در حاجی آباد به کشت و کار پرداخت و زراعت کرد فردی به نام حاجی دستمالچی روستا را از حاجی علی محمد خریداری نمود و به تملک خود در آورد و این وضع حدود 40 سال طول کشید و روستا در اختیار حاجی دستمالچی بود تا اینکه پس از مرگ ایشان زمین ها بین دو وارث ایشان دو دختر حاجی دستمالچی تقسیم گردید و چون یکی از دخترها از نظر پزشکی مشکل داشت لذا روستا به یکی از دامادهای حاجی دستمالچی به نام حاج میرزا عبداله واگذار گردید که سهم دختر دیگر حاجی دستمالچی را به صورت اجاره بها پرداخت می کرد. این وضع هم حدود 40سال ادامه داشت تا اینکه پس از مرگ حاج میرزا عبداله روستا بین نوه های حاجی دستمالچی تقسیم گردید و این وضع ادامه یافت تا سال 1341 که اصلاحات ارضی صورت گرفت و زمین ها بین کشاورزان و مالکین تقسیم گردید.
حاجی آباد (زرندیه). حاجی آباد روستایی در دهستان حکیم آباد بخش مرکزی شهرستان زرندیه استان مرکزی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۶۱ نفر ( ۱۹خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (زرین دشت). حاجی آباد فارس مرکز شهرستان زرین دشت در استان فارس است که در سال ۱۳۷۹ با جدا شدن از داراب تاسیس شد، و گاها نام خودِ زرین دشت نیز به آن اطلاق می شود که در استان فارس به حاجی آباد داراب یا حاجی آباد گلابی معروف است و مردم محلی زرین دشت و شهرستان های نزدیک و اطراف آن به آن حاج آباد نیز می گویند، شهریست که در دامنه وسیع دره ای در شمال شهرستان زرین دشت در بخش تقریبا جنوبی استان فارس قرار دارد و با شهرستان های داراب، فسا، جهرم و لارستان همسایه است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲۱٬۶۷۵ نفر بوده است.
آب و هوای این شهر گرم و خشک می باشد.
پیشینه این شهر به دوره های ساسانی بر می گردد و آثار باستانی ای از قبیل «تل سفیدک» در مرکز این شهرستان که حاجی آباد نام دارد، وجود دارد.
سوغات اصلی زرین دشت خرما، نان محلی، حلوای خرما، و نظایر این می باشد. شهرستان زرین دشت که مرکز اصلی این شهرستان حاجی آباد نام دارد، دارای دو شهر به نام های شهرپیر و دبیران بوده از لحاظ تقسیم بندی جغرافیایی دارای دو بخش مرکزی و ایزدخواست تقسیم بندی می گردد. از دهستانهای این شهرستان خسویه و زیراب و درهشور و روستاهای متعددی در اطراف حاجی آباد است که همگی در محدودهٔ شهر حاجی آباد می باشد. شغل اکثریت مردم این روستاها کشاورزی در امور گندم، جو، پنبه، هندوانه، خربزه، خیار و… می باشد.
شهر حاجی آباد در جنوب شرقی فارس و در دامنه ارتفاعات کوه مورتاخی در انتهای رشته کوه زاگرس در جنوب شرقی استان فارس واقع شده است. این شهر در مختصات ۵۴ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی و ۲درجه و۲۱ دقیقه عرض شمالی از نصف النهار گرینویچ قرار دارد. ارتفاع متوسط شهر از سطح دریا ۱۱۰۰ متر و فاصله این شهر تا داراب ۶۰ کیلومتر و تا شیراز مرکز استان ۲۷۰ کیلومتر است.
از نظر تقسیمات اقلیمی حاجی آباد دارای آب و هوای گرم و خشک بیابانی می باشد، اما با توجه به اینکه در منطقه کوهستانی زاگرس چین خورده قرار دارد، آب و هوای این منطقه چهارفصل و بصورت فصلی بسیار متغیر است به طوری که دمای هوا در ظهرهای تابستان بین ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد قرار دارد و ثبت رکورد دمای ۵۲ درجه نیز داشته است. اما در زمستان، بسته به میزان بارندگی سالانه، متوسط دما بین ۵ تا ۱۳ درجه قرار دارد و در ساعاتی از روز گاها تا منفی پنج درجه سانتی گراد و حتی گاهی کمتر از آن نوسان پیدا می کند.
حاجی آباد (زیرکوه). حاجی آباد، شهری در استان خراسان جنوبی و مرکز شهرستان زیرکوه است.
حاجی آباد در میانه راه شهر قائن به دَقّ پِترِگان و مرز افغانستان واقع شده است. منطقه حاجی آباد با خشکسالی روبه رو است و احداث خط لوله آبرسانی آبیز در مسیر رودخانه حاجی آباد از طرح های بهبود وضعیت آب در این منطقه است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۶٬۱۶۸ نفر ( در ۱٬۴۶۴ خانوار ) بوده است.
کارشناسان باستان شناسی از شهری تاریخی در دق پترگان نام می برند که همان یزودیه ( یزدان ) قدیمی ترین اثر باستانی در پترگان می باشد. یزدان واقع در دق پترگان طی قرون سوم تا پنجم هجری قمری آباد و بارونق بوده و این شهر باستانی بر اثر زلزله یا سیل در عمق دو متری خاک مدفون شده است.
پس از متروکه شدن قنات قدیمی موجود در این مکان، مرحوم حاج محمد علم کامرانی جد امام جمعه فقید این شهر با کمک تعدادی اهالی گازار و شاهرخت نسبت به احیاء قنات اقدام نموده و اولین قلعه حاجی آباد را بنا نهاده است و این شهر بر همین اساس حاجی آباد نامیده شده است. قلعه ساخته شده توسط حاج محمد علم تا قبل از زلزله سال ۷۶ وجود داشت و بعد از آن کاملاً تخریب شده است.
در زمین لرزه قائن در سال ۱۳۷۶ این شهر و روستاهای اطراف آن به کلی تخریب گردید و شهر جدید حاجی آباد از مهاجران ساکنین روستاهای بمرود، حسین آباد، اردکول، دزگ و سورند شکل گرفت
طبق مصوبه سال ۱۳۹۱ هیئت دولت شهرستان زیرکوه به مرکزیت حاجی آباد از قاین استقلال یافت و این شهر به شهرستان تبدیل شد.
حاجی آباد (ساوجبلاغ). روستای حاجی آباد از توابع شهرستان ساوجبلاغ در نزدیکی تنکمان است. این روستا یکی از روستاهای باستانی شهرستان ساوجبلاغ است. قدمت این روستا را بیش از دو هزار و پانصد سال تخمین زده اند. از جمله بناهای تاریخی این روستا می توان به تپه باستانی این روستا که مربوط به دوره هخامنشی است اشاره کرد.
حاجی آباد (سخوید). حاجی آباد روستایی در دهستان سخوید بخش نیر شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۶۲ نفر ( ۲۳خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (سرولایت). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان سرولایت شهرستان نیشابور واقع شده است. حاجی آباد ۱۳۹ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (شازند). حاجی آباد ( شازند ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شازند در استان مرکزی ایراناست.
این روستا در دهستان کوهسار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن 1720 نفر ( 700خانوار ) بوده است.
روستای حاجی آباد در منطقه شهباز شازند واقع شده است. فاصله این روستا تا شهرستان اراک حدود ۴۵ کیلومتر می باشد. در این روستا تعداد 700خانوار زندگی می کنند. شغل اصلی اهالی روستا دامپروری و کشاورزی می باشد. محصولات کشاورزی این روستا شامل: گندم و جو می باشد.
حاجی آباد (شوسف). حاجی آباد روستایی در دهستان عربخانه بخش شوسف شهرستان نهبندان استان خراسان جنوبی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا کمتر از ۳ خانوار بوده است.
حاجی آباد (طبس شمال). حاجی آباد یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان دیهوک شهرستان طبس واقع شده است.
حاجی آباد (فارسان). حاجی آباد ( فارسان ) ، روستایی از توابع بخش باباحیدر شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
این روستا در دهستان سراب بالا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۲ نفر ( ۱۳خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (قصرقند). حاجی آباد، روستایی در دهستان ساربوک بخش ساربوک شهرستان قصرقند در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱٬۰۸۴ نفر ( ۲۵۷ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (قلعه گنج). حاجی آباد، روستایی در دهستان قلعه گنج بخش مرکزی شهرستان قلعه گنج در استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱۶۱ نفر ( ۴۷ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (گاریزات). حاجی آباد روستایی در دهستان گاریزات بخش گاریزات شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴۱ نفر ( ۱۵خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (گوهرکوه ۴). چاه احمد' روستایی در دهستان چاه احمد بخش نازیل شهرستان تفتان استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۴۶ نفر ( ۵۹خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (گوهرکوه شرق). حاجی آباد روستایی در دهستان شیرآباد بخش گوهرکوه شهرستان تفتان استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۳۴۲ نفر ( ۹۰خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (گوهرکوه غرب). حاجی آباد روستایی در دهستان گوهرکوه بخش گوهرکوه شهرستان تفتان استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ این روستا بدون جمعیت بوده است.
حاجی آباد (محلات). حاجی آباد روستایی در دهستان خورهه بخش مرکزی شهرستان محلات استان مرکزی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۶۷ نفر ( ۲۸خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (مسجدسلیمان جنوب). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان تمبی گلگیر شهرستان مسجدسلیمان واقع شده است. حاجی آباد ۱۰۴ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (مسجدسلیمان شمال). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان تمبی گلگیر شهرستان مسجدسلیمان واقع شده است.
حاجی آباد (مشهد). حاجی آباد روستایی در دهستان طوس بخش مرکزی شهرستان مشهد استان خراسان رضوی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۹۱۶ نفر ( ۲۶۲خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (مشیز). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان مشیز شهرستان بردسیر واقع شده است.
حاجی آباد (ملایر). حاجی آباد روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ملایر در استان همدان ایران است. این روستا اخیرا جزئی از شهر ملایر شده است.
این روستا در دهستان حرم رود علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۷۷ نفر ( ۵۳۶خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (مهرستان). حاجی آباد، روستایی در دهستان زابلی بخش مرکزی شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱۷۲ نفر ( ۵۰ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (مود). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان مود شهرستان سربیشه واقع شده است. حاجی آباد ۳۱۷ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (میان جلگه). حاجی آباد روستایی در دهستان عشق آباد بخش میان جلگه شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۳۱ نفر ( ۶۸خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (میغان). حاجی آباد روستایی در دهستان میغان بخش مرکزی شهرستان نهبندان استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۶۳ نفر ( در ۲۱ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (میناب). حاجی آباد، روستایی در دهستان سرباران بخش تیاب شهرستان میناب در استان هرمزگان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۷۲۹ نفر ( ۱۹۰ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (نائین غرب). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان نائین در استان اصفهان واقع شده است. حاجی آباد ۲۸ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (نازلو). حاجی آباد، روستایی است از توابع بخش نازلو و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران.
این روستا در دهستان نازلوچای قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۳۷۸ نفر ( ۹۷ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (نجف آباد). حاجی آباد ( نجف آباد ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نجف آباد در استان اصفهان ایران است.
این روستا در دهستان صادقیه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، 2449 نفر جمعیت داشته است.
حاجی آباد (نورآباد). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان نورآباد ( دلفان ) واقع شده است. حاجی آباد ۲۲۳ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (نوق). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان بهرمان شهرستان رفسنجان واقع شده است.
حاجی آباد (هرمزگان). حاجی آباد یکی از شهرهای جنوب ایران و شمال استان هرمزگان است. حاجی آباد شمالی ترین شهر استان هرمزگان است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان حاجی آباد قرار دارد. فاصله حاجی آباد تا بندرعباس ۱۶۵ کیلومتر است.
ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است و ارتفاع شهر حاجی آباد از سطح دریا ۹۴۵ از سطح دریاست. از شمال به شهرستان سیرجان در استان کرمان ، از شمال غرب به شهرستان نی ریز ( استان فارس ) ، و از شرق شهرستان ارزوئیه در استان کرمان، از غرب به شهرستان داراب ( استان فارس ) و از جنوب به بخش فین ( شهرستان بندرعباس ) محدود است. مرکز این شهرستان در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شمال بندرعباس و در کنار جاده بندرعباس ـ تهران واقع شده است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲۸٬۹۷۷ نفر بوده است. شهرحاجی آباد از لحاظ جمعیتی هشتمین شهر استان هرمزگان است.
حاجی آباد تابستان های گرم وخشک و زمستان های نسبتاً سردی دارد. البته دوره گرما در حاجی آباد به دلیل نزدیکی به استان کرمان نسبت به بقیه شهرهای هرمزگان کمتر است. اطراف شهر حاجی آباد را کوه احاطه کرده است. شهر حاجی آباد نسبت به بقیه مراکز شهرستان های هرمزگان از ارتفاع بیشتری از سطح دریا برخوردار است. ارتفاع شهر حاجی آباد طبق منابع سازمان هواشناسی کشور ۹۳۱٬۲ متر از سطح دریاست.
شهر حاجی آباد به لحاظ فرهنگی از چندین فرهنگ متفاوت تشکیل شده است. گویش و پوشش خاص هرمزگانی دارند در این میان با نزدیک شدن به روستاهای حاشیه استان فارس و استان کرمان گویش ها و فرهنگ مردم به سمت گویش و فرهنگ مردم این استان ها نزدیک شده است؛ که این موارد خود از ظرفیت های بالای فرهنگی این شهرستان حکایت دارد . با نگاهی به پوشش جنوب شهرستان حاجی آباد گویش ( فارغانی ) و پوشش هرمزگان بیشتر نمایان است .
• تولیداتی که بیشتر می تواند جنبه فروش داشته باشد مثل: قالی، قالیچه، گلیم چهل ماشوله و گلیم شریکی پیچ.
• تولیداتی که اکنون به مصرف عشایری می رسند ولی در گذشته هم جهت مصرف خود و هم برای فروش تولید می شدند مانندخورجین، جوال یاخوره، جاجیم و چادرشب.
• تولیداتی که صرفاً جنبه خود مصرفی دارند مانند سیاهچادر، چغ، آینهدان، نمکدان، کشکدان، دو کارتن که تولیدکنندگان در بافت آن ها از نقشه استفاده نمی کنند و موتیف های گیاهی وحیوانی بکار برده شده، عمدتاً از محیط زندگی عشایری الهام گرفته شده است و سینه به سینه به بافندگان انتقال یافته است. تولیدکنندگان این نوع محصولات در شهرستان حاجی آباد در مقایسه با سایر شهرستان های استان کمتر تعدادشان کاهش یافته است و کسانی که در گذشته بافته های مثل خورجین، جاجیم، کشکدان را می بافتند. اکنون دست به تولید بافته های دیگر که پر فروش هستند در حقیقت همچنان تولیدکننده باقی ماندهاند.
حاجی آباد (کاشمر). حاجی آباد به گویش کاشمری: حَجی آباد نام روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کاشمر در استان خراسان رضوی است. این روستا در دهستان پایین ولایت قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۵۴ نفر ( ۲۰۷خانوار ) است.
حاجی آباد (کبوترخان). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان رفسنجان واقع شده است. حاجی آباد ۲۸۰ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (کرج). حاجی آباد یکی از قدیمی ترین محله های کرج می باشد. گویش مردم بومی حاجی آباد به صورت محلی کرجی است. شغل مردم این محل کشاورزی و دامداری بوده است که با گسترش شهر کرج و مهاجرت بسیاری از شهرهای دیگر و همچنین از بین رفتن بافت روستایی دیگر کشاورزی و دامداری در آن وجود ندارد.
حاجی آباد از جنوب به جهانشهر از شمال به شهرک شهید مطهری از غرب به گوهردشت و از شرق به تقاطع غیر همسطح آزادگان متصل می شود.
• مسجد جامع حاجی آباد یکی از قدیمی ترین مسجدهای شهر کرج می باشد که چندین بار مورد بازسازی کلی قرار گرفته است.
• استانداری البرز در جنوب این محل قرار دارد.
• سالن ورزشی سیدالشهداء
• مدرسه راهنمایی دخترانه کوثر
• گلزار شهدای حاجی آباد
حاجی آباد در گذشته از املاک خالصه ( دولتی ) بود و از سال ۱۳۱۰ به مدت پانزده سال برای کشت چغندر به «مؤسسه قند سازى کرج» واگذار شد.
حاجی آباد (کلات). حاجی آباد، روستایی در دهستان هزارمسجد بخش مرکزی شهرستان کلات استان خراسان رضوی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۳۶ نفر ( در ۷۰ خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (کمره شرق). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در بخش کمره شهرستان خمین واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، حاجی آباد ۴۰ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (کمره غرب). حاجی آباد یک روستا در ایران است که در بخش کمره شهرستان خمین واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، حاجی آباد ۵۶ نفر جمعیت دارد.
حاجی آباد (کوهرنگ). حاجی آباد روستایی است در شهرستان کوهرنگ، بخش بازفت، استان چهارمحال و بختیاری.
حاجی آباد (کیار). حاجی آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کیار در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
این روستا در دهستان کیارغربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۴۰ نفر ( ۱۵۱خانوار ) بوده است.
حاجی آباد (کیشکور). Haji abad kishkour
حاجی آباد روستایی در بخش کیشکور شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱٬۷۹۲ نفر ( ۴۴۳خانوار ) بوده است.

معنی کلمه حاجی آباد در ویکی واژه

حاجی‌آباد
نام تعدادی از شهرها و روستاهای ایران و به معنی حاجی آباد کرده، یا توسط حاجی تأسیس شده.

جملاتی از کاربرد کلمه حاجی آباد

آسیاب آبشار تزرج ۲ (محمدخانی) مربوط به دوره قاجاریه است و در روستای تزرج، بخش مرکزی، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۲۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب کله‌گوش فارغان مربوط به دوره قاجاریه است و در شهر فارغان، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب آبشار تزرج ۳ (کر) مربوط به دوره قاجاریه است و در روستای تزرج، بخش مرکزی، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب منظرخان فارغان مربوط به دوره قاجاریه است و در شهر فارغان، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ نهم بهمن ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۴۰۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب تزرج مربوط به دوره قاجاریه است و در روستای تزرج، بخش مرکزی، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۲۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب آبشار تزرج ۱ مربوط به دوره قاجاریه است و در روستای تزرج، بخش مرکزی، شهرستان حاجی آباد، استان هرمزگان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۲۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.