جستار

معنی کلمه جستار در لغت نامه دهخدا

جستار. [ ج ُ ] ( اِمص ) بحث. ( فرهنگ فارسی معین ). فحص. پژوهش. بحث. طلب. ( یادداشت مؤلف ). || ( اِ ) مبحث. مطلب. ( یادداشت مؤلف ) : مقالت اول ، در توحید. جستار اول ، در دور کردن چیزی از آفریدگار. ( کشف المحجوب سجستانی چ کُربن ص 4 ).

معنی کلمه جستار در فرهنگ معین

(جُ ) (اِمص . ) بحث .

معنی کلمه جستار در فرهنگ عمید

۱. جستجو.
۲. (اسم ) مبحث، مقاله.
۳. [قدیمی] بحث.

معنی کلمه جستار در فرهنگ فارسی

۱- ( اسم ) بحث . ۲- مبحث .

جملاتی از کاربرد کلمه جستار

مضامین شعری مضامین شعری یغما بسیار وسیع است. تقریباً تمام مضامینی که شاعران بزرگ فارسی در اشعار خود آورده‌اند، در شعر او دیده می‌شود. در برخی موارد، اشعار او مضامین بدیعی دارد. شعرهای این شعر سرا را می‌توان در سه جستار گنجاند:[نیازمند منبع]
او داستان کوتاه نیز می‌نوشت و بیشتر جستارهای داستان‌هایش دربارهٔ جنگ و روح مردگان بود. او در نوشته‌هایش از مقدمه‌چینی پرهیز می‌نمود و این خود آغاز سبکی اینچنین در نویسندگی و در آینده در سینما بود.
ارزش شعرهای کمابیش طنزآمیز هلمز در استواری ساختمان، درستی وزن، ریزکاوی، تُنُکی بیان، هموزنی میان جستاران شوخی دار و بی شوخی، پختگی لحن و کنایه‌های آن نهفته‌است. کاستی‌های این اشعار سنت‌گرایی در وزن و نبود اندیشهٔ ژرف مذهبی یا فلسفی است.
استپان پروتسیو (اوکراینی: Степа́н Васи́льович Процю́к؛ زادهٔ ۱۳ اوت ۱۹۶۴) رمان‌نویس، جستار اهل اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی است.
۴... درباره وام واژه‌های فارسی قرآن از یک زبان شناس ایرانی به نام استاد بهاءالدین خرمشاهی جستار و مقاله ای به نام کلمات فارسی در قرآن مجید در مجله قرآن پژوهی در سال ۱۳۸۹ خورشیدی.
در ۱۹۲۱ در رم به دنیا آمد. در خلال سال‌های ۱۹۶۳ تا ۱۹۸۵ در دانشگاه خاورشناسی ناپل زبان و ادبیات فارسی، همچنین ادبیات مالزیایی را فراگرفت. همزمان در دانشگاه میلان به پژوهش پیرامون جستارهای اسلامی پرداخت.
او نخستین اثر خود را در سن ۱۲ سالگی نگاشت، اما اولین اثر موفق وی در سال ۱۷۱۱، یعنی در سن ۲۳ سالگی، با عنوان «جستاری در نقد» منتشر شد و مورد توجه قرار گرفت.
با اینکه اغلب جستار آیزایا برلین با عنوان «دو مفهوم آزادی» (۱۹۵۸) به عنوان اولین متنی که بین آزادی مثبت و منفی تمایز قائل شده، شناخته می‌شود، اریش فروم، فیلسوفِ مارکسیست، روان‌تحلیل‌گر و انسان‌گرای مکتب فرانکفورت چنین تمایزی بین آزادی مثبت و منفی را یک دهه پیش از برلین در کتاب گریز از آزادی (۱۹۴۱) ترسیم کرده‌است.
آزادی‌های چهارگانه به صورت تمام‌رنگی، تمام‌صفحه و همراه با جستاری با همان نام نقاشی، منتشر شدند. انتشار این نقاشی‌ها به صورت هفتگی و با توجه به ترتیب ذکر آن‌ها در سخنرانی روزولت، به این ترتیب بود: آزادی بیان (۲۰ فوریه)، آزادی پرستش (۲۷ فوریه)، آزادی از فقر (۶ مارس) و آزادی از ترس (۱۳ مارس). برای انتخاب نویسندگان جستارهای همراه نقاشی‌ها، هیبس گزینه‌های متعددی از نویسندگانی داشت که به‌طور منظم برای پست می‌نوشتند.
الین اسکاری (۳۰ ژوئن ۱۹۴۶) جستارنویس آمریکایی و استاد زبان و ادبیات انگلیسی و آمریکایی است. او در دانشگاه هاروارد صاحب کرسی زیبایی‌شناسی است. اسکاری در کارش بر «نظریه بازنمایی»، «زبان درد فیزیکی» و ساختار کلامی و ماده سازی در هنر، علم و قانون متمرکز است. او پیشتر استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه پرینستون بوده‌است. اسکاری جوایز بسیاری را به خاطر نوشته‌هایش از آن خود کرده، از جمله جایزه ترومن کاپوتی برای نقد ادبی.