تغذیه
معنی کلمه تغذیه در لغت نامه دهخدا

تغذیه

معنی کلمه تغذیه در لغت نامه دهخدا

( تغذیة ) تغذیة. [ ت َ ی َ ] ( ع مص ) خورش دادن. ( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). || پرورانیدن. ( تاج المصادر بیهقی ). پروردن. ( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). || بریدن شتر کمیز را. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). بریدن و روان شدن بول شتر. ( آنندراج ). و در اساس غذی ببوله ؛ رمی به دفعة. یقال : حتی یدخل الکلب و یغذی علی سواری المسجد. ( از اقرب الموارد ). بول انداختن سگ. ( تاج المصادر بیهقی ). || دویدن آب و خون. ( تاج المصادر بیهقی ). جاری گردیدن خون از رگ. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). روان شدن خون رگ. ( آنندراج ).

معنی کلمه تغذیه در فرهنگ معین

(تَ یِ ) [ ع . تغذیة ] ۱ - (مص م . ) خورانیدن ، غ ذا دادن . ۲ - (اِمص . ) خوردن .

معنی کلمه تغذیه در فرهنگ عمید

۱. غذا دادن، خوراک دادن.
۲. غذا جذب کردن.

معنی کلمه تغذیه در فرهنگ فارسی

غذادادن، خوراک دادن، غذاجذب کردن
۱ - ( مصدر ) خورش دادن خورانیدن خوراک دادن . ۲ - خوردن .
خورش دادن پرورانیدن

معنی کلمه تغذیه در فرهنگستان زبان و ادب

{recharge, intake, replenishment} [زمین شناسی] فرایند طبیعی یا مصنوعی افزوده شدن آب به آبخوان ها
{nutrition} [تغذیه] فرایند دریافت غذا و استفاده از آن در موجودات زنده

معنی کلمه تغذیه در دانشنامه عمومی

نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات طبیعی یا فیزیولوژیک است که مهم ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد. احتیاج به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور می کند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی کوشش کند.
تغذیه صحیح رشد را میسر می سازد، به تندرستی و طول عمر می انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می گردد،
غذای انسان باید شامل پروتئینها، چربی ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد و سلامت یاخته های بدن تأمین شود. این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل می کنند قابل جذب می شوند و برای تأمین نیازهای حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار می گیرند؛ و ضامن بقا هستند.
• قبل از اشتهای کامل غذا نخوریم و قبل از سیر شدن کامل دست از غذاخوردن بکشیم.
• در هنگام خوردن غذا و حتی بعد از صرف غذا حفظ آرامش از نکات ضروری است ( بسیار سریع غذا خوردن و طولانی شدن مدت زمان صرف غذا هردو بد است )
• حرکات شدید و فعالیت های ورزشی و همچنین به بستر رفتن برای خواب بلا فاصله بعد از صرف غذا پسندیده نمی باشد.
• تنوع و مصرف غذاهای رنگارنگ همزمان باهم باعث سوء هاضمه می شود مثلاً وجود چندین نوع خورشت و انواع سالاد و ترشی و ماست و سوپ و… بر سر یک سفره و استفاده ازتمامی آنها عامل سوءهاضمه و ایجاد خلط غیرطبیعی خواهد بود. همچنین مصرف بعضی از غذاها باهم می تواند بسیار مضر باشد که گاهی تأثیرات این تداخلات در چندین سال بعد به صورت بیماری های صعب العلاج بروز خواهد کرد به عنوان مثال حکمای طب ایرانی معتقد هستند مصرف همزمان گوشت با ماست می تواند باعث تولید خلط خام در بدن شده و بعضی از لکهای پوستی را طی چندین سال به وجود می آورد؛ لذا ازخوردن ترکیب غذایی ذیر جداَخودداری فرمایید: ( کله پاچه+انگور ) ، ( ماهی تازه+شیر وتخم مرغ ) ، ( گوشت+ماست و دوغ ) ، ( پنیر+بادام ) ، ( حلیم+انار ) ، ( خربزه+عسل ) ، ( لبنیات+انواع آلو ) ، ( سرکه+برنج وماش )
• مداومت برمصرف یک نوع غذا نیز پسندیده نیست مثلاً هرروز برنج خوردن.
• غذا باید به خوبی جویده شود و به آرامی بلعیده گردد و این امر باعث تسهیل در هضم معده خواهد شد و از ترش کردن و نفخ گوارش جلوگیری می کند.
• پرهیز از خوردن میوه های نارس که باعث سوءهاضمه می شود.
• اگر یک وعده غذای سنگین مصرف شود ضروری است روز بعد کم خوری و امساک وجود داشته باشد و اگر این مسئله رعایت نشود طول عمر کوتاه خواهد شد.
• گرسنگی و سیری زیاد هردو باعث ضعف هاضمه می شود.
• غذاهایی که از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند و سریع الهضم می باشند باعث حفظ سلامتی می گردند مانند: ( نان تهیه شده از گندم کاملاً رسیده، گوشت معتدل زود هضم مانند گوشت گوسفند، مرغ و کبک و تیهو که به روش طبیعی پرورش یافته است، شیرینی جات طبیعی و معتدل مانند عسل و شیره انگور، خرما و انجیر تازه.
• زیاده روی در مصرف ترشیجات باعث افزایش ضعف اعصاب و پیری می گردد.
معنی کلمه تغذیه در فرهنگ معین

معنی کلمه تغذیه در دانشنامه آزاد فارسی

تغذیه (nutrition)
راهکار هر اندام واره ای برای به دست آوردن مواد شیمیایی مورد نیاز زندگی، رشد و بازآفرینی. این مواد شیمیایی، مواد غذایی اند که از محیط زیست، نظیر نمک های کانی یا مواد شیمیایی ساخته شده در گیاه یا بدن حیوان، جذب می شوند. علم تغذیه به بررسی تأثیر غذا بر حیات جانداران و سلامت و بیماری آنان می پردازد. مطالعۀ مواد مغذی اصلی و ضروری، حضور این مواد در جیرۀ غذایی، و تأثیر پختن و نگهداری بر خاصیت غذاها از جمله حوزه های بررسی این علم است. این علم با بیماری های ناشی از رژیم غذایی نامناسب نیز سروکار دارد. تغذیۀ گیاهی با تغذیۀ حیوانی تفاوت های بسیار دارد. در گیاه، غذای پُرانرژی، مانند کربوهیدرات، درون گیاه با فتوسنتز تولید می شود. حیوان غذای سرشار از انرژی را با خوردن گیاه یا جانور دیگر تأمین می کند. مواد مغذی محیط زیست، از طریق بخش های مختلف گیاه یا حیوان جذب می شود. ریشۀ گیاه مواد غذایی موجود در آب خاک را جذب می کند. این مواد غذایی در حیوانات نیز جذب سلول های جداری معدۀ آن ها می شود. مواد مغذی به شش دسته تقسیم می شوند: آب، کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها و کانی ها.
آب: تقریباً برای همۀ کارکردهای بدن ضروری است؛ زیرا تشنگی (کمبود آب) حیوانات و انسان ها را زودتر از گرسنگی از پا درمی آورد.
کربوهیدرات ها: از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند. دسته های مهم آن عبارت اند از نشاسته ها، قندها، و سلولز و مواد وابسته. کاربرد اصلی کربوهیدرات ها تولید انرژی بدن است؛ همچنین منبع مناسبی برای گلوکزند و بدن برای کارکرد مغز، بهره گیری از غذاها، و حفظ دمای بدن به آن نیاز دارد. مواد سلولزی دیگر عبارت اند از مواد سخت ساختاری سبزیجات، میوه ها و غلات.
پروتئین ها: موادی متشکل از واحدهای کوچک تری با نام اسیدهای آمینه اند. کاربرد اصلی پروتئین غذایی تهیۀ اسیدهای آمینۀ مورد نیاز برای رشد و نگهداری بافت های بدن است. هر دو سرشار از پروتئین اند.
چربی ها: همچون منابع متمرکز انرژی عمل می کنند، و از اندام های حیاتی نظیر کلیه و استخوان حفاظت می کنند. چربی های اشباع شده، عمدتاً از منابع حیوانی گرفته می شود؛ چربی های اشباع نشده از گیاهانی همچون خشکبار (آجیل) و دانه ها حاصل می شوند.
ویتامین ها: برای رشد طبیعی ضرورت دارند، و در چربی یا آب حل می شوند. ویتامین های محلول در چربی عبارت اند از ویتامین آ، که برای نگهداری غشای مخاطی، به ویژه مُلتحمۀ چشم ضروری است؛ ویتامین د، برای جذب کلسیم؛ ویتامین ای، ضد اکسید است؛ ویتامین کا، برای انعقاد خون لازم و ضروری است. ویتامین های محلول در آب عبارت اند از مجموعۀ ویتامین های ب، ضروری برای واکنش های سوخت و سازی، و ویتامین ث برای نگهداری بافت های اتصالی.
کانی ها: در رشد عادی بسیار حیاتی اند. کلسیم و آهن از اهمیت ویژه برخوردارند، چون بدن به مقدار فراوان به آن ها نیاز دارد. کانی های مورد نیاز بدن به مقدار کم عبارت اند از کروم، مس، فلوئوراید، ید، آهن، منگنز، منیزیوم، مولیبدن، فسفر، پتاسیم، سلنیوم، سدیم و روی.

معنی کلمه تغذیه در ویکی واژه

alimentazione
تغذیة
خورانیدن، غ ذا دادن.
خوردن.

جملاتی از کاربرد کلمه تغذیه

لارو حشره بر روی توت‌فرنگی (سرده) و انگور تغذیه می کند.
سکته: دیگر عارضه شدید و ناگهانی در بیماران سلول داسی شکل است. سلول‌های بد شکل از طریق گرفتگی رگ‌ها خونی بزرگ تغذیه‌کننده مغز منجر به سکته می‌گردند. هرگونه اختلال در جریان خون و اکسیژن به مغز منجر به اختلالات عصبی غیرقابل بازگشت می‌گردد.
زیتون (که به همراه رب انار و گردوی چرخ شده تهیه می‌شود: زیتون پرورده)، گوشت گوساله، و ماهی از مواد غذایی محبوب رشتیان است که اغلب در بین عراقیها حس تنفر شدید برمی‌انگیزد و رشتیها به خاطر آن کله‌ماهی خور خوانده می‌شوند، نامی مستعار که تمسخر و نفرت را ترکیب می‌کند. در واقع، ساکنین جلگه گیلان گاه‌گاهی کله‌ماهی سرخ شده می‌خورند و عموماً از تمسخر کنایه‌آمیزی که همسایگان شان با آن این بخش از فهرست غذایی شان را می‌بینند آگاه‌اند. با این حال، آنان ارزشهای تغذیه‌ای کله‌ماهی را، که غنی از فسفر است و مغز را برمی‌انگیزد، تحسین می‌کنند.
پس از مدتی، مارن به کنتاکی بازمی‌گردد. در آنجا با کایلا برخورد می‌کند که به او می‌گوید که در شب ناپدید شدن پدر شرور و معتادشان، او هر دو فرزندش را کتک زد و ناپدید شد در حالی که کایلا برای تماس با پلیس دوید. لی که در ابتدا مظنون اصلی محسوب می‌شد، زمانی که ثابت شد که خون روی او مال خودش بود، از دخالت پاک شد. پس از اینکه مارن دوباره با لی متحد می‌شود، آنها رابطه خود را دوباره احیا می‌کنند و به سمت غرب سفر می‌کنند. لی به مارن فاش می‌کند که پدرش نیز آدم‌خوار بوده و پسرش را در جریان درگیری‌هایشان گاز گرفته و لی در نهایت از او تغذیه کرده‌است. مارن عشق خود را به لی اعلام می‌کند و آن دو تصمیم می‌گیرند که یک زندگی عادی با هم داشته باشند.
افت ولتاژهایی که با گذر از مقاومت‌های داخلیِ منبعِ انرژی، گذر از رساناهای الکتریکی، گذر از اتصال‌ها، و گذر از نقاط تماس به وجود آمده‌اند، افت ولتاژهایی ناخواسته هستند زیرا که با هدر دادن انرژی موجب کاهش ولتاژ تغذیه می‌شوند. در مقابل افت ولتاژها روی بار الکتریکیها و دیگر عناصر الکتریکی و الکترونیکی افت ولتاژهای مفید و هدفمندی هستند.