تاکسی
معنی کلمه تاکسی در لغت نامه دهخدا

تاکسی

معنی کلمه تاکسی در لغت نامه دهخدا

تاکسی. ( فرانسوی ، اِ ) کلمه فرانسه متداول در زبان فارسی است و اختصار کلمه «تاکسی -اتو» میباشد. اتومبیل کرایه که در داخل شهرها مسافران را از نقطه ای به نقطه دیگر برد.

معنی کلمه تاکسی در فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) اتومبیل کرایه ای که مسافران را در داخل شهر از نقطه ای به نقطة دیگر برد. ،~متر دستگاهی که در تاکسی نصب می شود برای نشان دادن مقدار مسافت پیموده شده تا براساس آن نرخ کرایة مسافر تعیین شود. ،~ تلفنی نوعی تاکسی که به وسیلة تلفن آن را فرامی

معنی کلمه تاکسی در فرهنگ عمید

اتومبیل کرایه ای که در داخل شهر کار می کند و مردم را از محلی به محل دیگر می برد.

معنی کلمه تاکسی در فرهنگ فارسی

اتومبیل کرایه ایی که درداخل شهرکارمیکندومردم، راازمحلی به محل دیگرمیبرد
( اسم ) اتومبیل کرایه یی که مسافران رادر داخل شهر از نقطه ای بنقط. دیگر برد.

معنی کلمه تاکسی در دانشنامه عمومی

تاکسی ( وام واژه از زبان فرانسوی، به فرانسوی: taxi ) یا تَکسی ( تلفظ انگلیسی، رایج در فارسی افغانستان ) یک وسیله حمل و نقل عمومی است که برای ترابری مسافر به کار می رود. تاکسی معمولاً یک خودرو دارای مجوز برای حمل و نقل افراد است که با با رنگ متمایز یا یک نشان بر بالای آن مشخص می شود. تاکسی از وسایل نقلیه کرایه ای به حساب می آید که بیشتر برای مسافرت های کوتاه و درون شهری مورد استفاده است.
هرچند بیشتر تاکسی ها از نوع خودروهای شخصی ( اتومبیل ) هستند اما در کشورهای مختلف برحسب ویژگی های جغرافیایی ممکن است تاکسی دریایی و نیز تاکسی هوایی نیز مورد استفاده قرار گیرند. تاکسی آبی قایق های مسافربری کوچک هستند و تاکسی هوایی ممکن است هلی کوپتر یا هواپیمای کوچکی باشد.
در ایران تاکسی ها به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. سهمیه بنزین تاکسی های با مجوز، متفاوت و بیشتر از اتومبیل های شخصی است:
• تاکسی های عمومی: در بیشتر شهرهای ایران، تاکسی ها با رنگ زرد یا نارنجی مشخص شده اند. این تاکسی ها گاه دارای مسیر خاصی هستند و تنها مجاز به فعالیت در آن خط هستند. همچنین ممکن است مجبور باشند در روزهای خاصی از هفته فعالیت کنند. تاکسی های عمومی در ایران گرچه قابل کرایه کردن توسط یک فرد هستند اما بیشتر اوقات به صورت مشترک توسط مسافران یک مسیر خاص مورد استفاده قرار می گیرند. ظرفیت آنان چهار مسافر است. این نوع تاکسی ها ارزانترین تاکسی های مورد استفاده در شهرهای گوناگون ایران به حساب می آیند.
• تاکسی های خصوصی: این تاکسی ها که بیشتر با نام آژانس یا تاکسی تلفنی شناخته می شوند در شهرهای بزرگ بیشتر در سطح یک منطقه خاص فعالیت می کنند و اداره شان با شرکت های خصوصی ( آژانس های تلفنی ) است. این تاکسی ها به صورت کرایه ای و با درخواست تلفنی فعالیت می کنند و گاه برای مشتریان دائمی خود شماره عضویت تهیه می کنند. این تاکسی ها در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۴۸ در تهران راه اندازی شدند.
• تاکسی بی سیم: این نوع تاکسی که ابتدا در تهران توسط شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران راه اندازی گردید در حدود نیم قرن است که به خدمات رسانی درون و برون شهری در ۳ شیفت شبانه روزی مشغول به کار است و سپس در اکثر کلانشهرها به خصوص مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، قزوین، قم، کرج و برخی شهرهای دیگر به این صورت فعالیت می کند که پس از تماس با شماره خاصی که در اکثر شهرها ۱۳۳ می باشد، و در تهران، اراک، خرم آباد، یزد شماره ۱۸۲۸ نیز فعال است و اعلام موقعیت خود پس از چند دقیقه تاکسی در محل اعلامی از سوی شما حاضر و به صورت کامل در اختیار شما قرار می گیرد.
• تاکسی ویژه: تاکسی هایی هستند که به صورت خاص برای مسیرهای خاصی تهیه شده اند. بیشتر این تاکسی ها در مسیر فرودگاه ها یا ترمینال های مسافربری کار می کنند
• تاکسی زنان: در تهران در سال های اخیر نوعی تاکسی ویژه زنان در تهران راه اندازی شده که تاکسی بیسیم بانوان نام دارد. تاکسی بیسیم تهران ویژه بانوان با خودروهای پراید ۱۴۱ و رانندگان آنان زن هستند. این نوع تاکسی هم اکنون در کلانشهرهایی که در قسمت تاکسی بیسیم توضیح داده شد فعالیت می کنند.
• تاکسی ون: درتهران و اکثر مراکز استان ها خودروهای ون که ظرفیتی بیش از تاکسی های سواری دارند ( حدود۱۱ ) نفر درخطوط تاکسیرانی شهرها فعالیت دارند و از کرایه ای حدود۳۰٪پائین تر برخوردارند.
• تاکسی گردشگری: نخستین بار در شیراز و تبریز ناوگان تاکسی های گردشگری با ۱۴۷ تاکسی راه اندازی شد. رانندگان این تاکسی ها دارای آموزش های لازم در زمینه گردشگری هستند. با آموزش رانندگان تاکسی در سراسر کشور، قرار است طرح تاکسی گردشگری در شهرهای دیگر ایران نیز پیگیری شود.
• مسافربرهای شخصی: خودروهای شخصی مسافرکش در ایران شامل طیف وسیعی از خودروهای سواری به ویژه پیکان، پژو و پراید می شوند که بیشتر متعلق به افرادی است که به صورت آزادانه، تمام وقت یا پاره وقت به حمل مسافران می پردازند. این تاکسی ها عمدتاً در مسیر یا زمان خاصی کار نمی کنند و کرایه بیشتری در مقایسه با تاکسی های عمومی دریافت می کنند.
تاکسی! ( انگلیسی: Taxi! ) یک فیلم جنایی به کارگردانی روی دل روت است که در سال ۱۹۳۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جیمز کاگنی، لرتا یونگ، جرج رفت، گای کیبی و نات پندلتن اشاره کرد.
تاکسی (فیلم ۱۹۵۳). «تاکسی» ( انگلیسی: Taxi ) یک فیلم درام به کارگردانی «گرگوری راتوف» است که در سال ۱۹۵۳ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دن دیلی، بلانش یورکا و نوا پترسون اشاره کرد.
معنی کلمه تاکسی در فرهنگ معین
معنی کلمه تاکسی در فرهنگ عمید
معنی کلمه تاکسی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه تاکسی در دانشنامه عمومی
معنی کلمه تاکسی در ویکی واژه

معنی کلمه تاکسی در ویکی واژه

اتومبیل کرایه‌ای که مسافران را در داخل شهر از نقطه‌ای به نقطة دیگر برد.
تاکسی‌متر دستگاهی که در تاکسی نصب می‌شود برای نشان دادن مقدار مسافت پیموده شده تا براساس آن نرخ کرایه مسافر تعیین شود.
تاکسی‌تلفنی نوعی تاکسی که به وسیله تلفن آن را فرامی خوانند، آژانس.
تاکسی‌سرویس نوعی تاکسی که در مسیر ویژه‌ای رفت و آمد می‌کند.
تاکسی اینترنتی نوعی تاکسی که به وسیله اپلیکیشن آن را فرامی خوانند، آژانس اینترنتی.

جملاتی از کاربرد کلمه تاکسی

از فیلم‌های معروف او می‌توان به بازی در فیلم تاکسیدو اشاره کرد.
درجه‌ای که بعد از امیر وجود داشت، درجهٔ تاکسیارخوس یا تاکسیارهوس بود که می‌توان آن را با سرتیپ امروزی مشابه دانست. در اسپارت به این درجه پولمارکوس می‌گفتند. یک درجه پایین‌تر از آن سینتاگماتارخیس قرار داشت که آن را به صورت «فرمانده هنگ» (سینتاگما) ترجمه کرده‌اند و علی‌القاعده می‌توان آن را با سرهنگ برابر دانست. پس از آن تاگماتارخیس قرار داشت که فرماندهی یک تاگما را (که نزدیک به گردان امروزی است) بر عهده داشت. این درجه تقریباً برابر با درجهٔ لگاتوس در لژیون روم است. یک درجه پایین‌تر لوخاگوس قرار داشت که افسری بود که یک واحد پیاده‌نظام به نام لوخوس به استعداد ۱۰۰ نفر را فرماندهی می‌کرد. لوخوس را می‌توان شبیه به گروهان امروزی دانست که توسط یک سروان یا ستوان هدایت می‌شود.
در برخی از شهرهای ایالت آمریکا ورود تاکسی از طریق سیستم مدالیون محدود شده‌است به این صورت که تاکسی باید مجوز خاصی را دریافت کند و ان را از طریق مدالیون خود به دیگران نمایش دهد این امر باعث می‌شود یک بازار غیرقانونی برای فروش مدالیون‌ها ایجاد شود اگر چه در بسیاری از حوزه‌های قضایی خریدو فروش این مدالیون‌ها غیرمجاز نیست به عنوان مثال در بالتیمور و مریلند اصلاً این موضوع غیرعادی نیست که افراد به صورت غیرقانونی خدمات تاکسی را به ساکنان شهر ارائه دهند
از فیلم‌ها یا مجموعه‌های تلویزیونی که وی در آن‌ها نقش داشته‌است می‌توان به تاکسیدو اشاره نمود.
تاریخ مطالعه الهیات در موسسات آموزش عالی به قدمت خود این موسسات است. برای نمونه تاکسیلا، مکان اولیه برای آموزش ودایی بوده‌است و محتملا به قرن ششم قبل از میلاد یا قبل تر بازمی‌گردد.
تاکسی آنجا رود زین جایگاه تو چرا می باز گردانی ز راه
شرم دار آخر مجو زین بیشتر ازار خلق از برای بیوفایی تاکسی کم کاستی
اگر شما اخیراً این مقاله را به‌عنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زده‌اید، لطفاً عبارت{{جا:نیاز به ترجمه|صفحه=تاکسی دریایی |زبان=نامشخص |نظر= }} ~~~~را به پایین این بخش از فهرست صفحه‌های نیازمند ترجمه به فارسی بیفزایید. لطفاً
تاکسی بیند مگر رخسار او عشوه ای سازد مگر در کار او
بدین قدر سخن در مشاهدت اقتصار کردیم که مشاهده خود در عبارت نیامد و تاکسی در محبت صادق نشود ذوق مشاهده معلوم او نگردد که مشاهده را به محبت توان یافت و قدر او بدان توان دانست. و بعد ازین سخن در محبت گوییم.
آشوت آریستاکسی ساهراتیان (ارمنی: Աշոտ Արիստակեսի Սահրատյան؛ ۲ ژوئیهٔ ۱۹۳۶ – ۲۰ نوامبر ۲۰۱۵) شاعر، مترجم، و نقاش اهل ارمنستان-روسیه بود.
در سال ۱۹۰۵ این شرکت، سفارشی برای ساخت ۲۵۰ دستگاه تاکسی دریافت کرد، که این قرارداد، در عمل، رنو را از یک کارگاه، به یک کارخانه تولید انبوه و سازنده شماره یک فرانسه تیدیل نمود. در سال ۱۹۰۷ در حدود نیمی از تاکسی‌های شهر لندن، رنو بودند. در سال ۱۹۱۹ لوئی رنو در صنایع اتومبیل اروپا به‌طور جداگانه در میان رقیبان آمریکایی رخنه کرد و با آن‌ها به رقابت پرداخت.
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته است، می‌توان به کارلوس، پادشاه امپراتور، کاروسل حوالی ۱۹۵۰ و تاکسی و تاپاس اشاره کرد.
تو میگوئی دهانی دارم، الا ندانم تاکسی را باور آید
تا نپنداری‌ کنون ‌کفران نعمت می‌کنم نعمتی ناچار باید تاکسی ‌کفران کند
نبندد تاکسی از تختگه رخت نیاید دیگری بر پایه بخت
و این آفت امروز در میان مسلمانی بسیار شده است که بسی جهال خود را بتحصیل این علوم مشغول کرده‌اند و آن را علم اصول دین نام کرده تاکسی بر خبث عقیدت و فسق معامله ایشان واقف نشود. و بسی طالب علمان غمر که نظری ندارند در علوم دین یا نوری زیادت از عالم یقین در تمنی طلب علم برمیخیزند و سفرها میکنند و از اتفاق بد و خذلان حق با صحبت مفلسفی میافتند. و از ان نوع علم در پیش ایشان مینهند و بتدریج آن کفرها بر نظر ایشان میآرایند و در دل ایشان تحصیل آن علم و اعتقاد بدان کفر و ضلالت که حکمت و اصول نام نهاده‌اند شیرین میگردانند. و آن بیچارگان کار ناآزموده و از حقایق دین و مقامات اهل یقین بیخبر بوده دران میآویزند و نفس ایشان بدان مغرور میشود و شرب میخورد که ما محققان خواهیم بود و از تقلید خلاص خواهیم یافت. محقق خواهند بود اما در کفر و از تقلید بیرون آیند اما از تفلید ایمان.
صد نکته غیر حسن بباید که تاکسی مقبول طبع مردم صاحب نظر شود
سرکشیها چون‌هلال اینجا به‌جزتسلیم نیست تاکسی تیغی برون آرد سپر آورده است