بیگانگان
معنی کلمه بیگانگان در لغت نامه دهخدا

بیگانگان

معنی کلمه بیگانگان در لغت نامه دهخدا

بیگانگان. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ ) ج ِ بیگانه. غریبه. غیرخویشاوند. غیرخودی :
برادر بدش چند و چندی پسر
ز بیگانگان آنکه بد باهنر.فردوسی.چنین هم تو از مهر او چشم دار
ز بیگانگان زین سپس خشم دار.فردوسی.مر استاد او رابر خویش خواند
ز بیگانگان جای پردخت ماند.( حاشیه لغت فرس اسدی نخجوانی ).چو دولت خواهد آمد بنده ای را
همه بیگانگانش خویش گردند.ابن یمین. || بیرونیان. اجنبیان. اغیار : و همه اطراف ممالک بیگانگان فروگرفته بودند و اسلام قوی گشته. ( فارسنامه ابن البلخی ص 111 ).
ای بسا هندو و ترک همزبان
ای بسا دو ترک چون بیگانگان.مولوی.من از بیگانگان هرگز ننالم
که با من هرچه کرد آن آشنا کرد.حافظ. || نامحرم :
ز بیگانگان چشم زن کور باد
چو بیرون شد از خانه در گور باد.سعدی.رجوع به بیگانه شود.

معنی کلمه بیگانگان در فرهنگ فارسی

جمع بیگانه . غریبه . غیر خویشاوند . غیر خودی .

معنی کلمه بیگانگان در دانشنامه عمومی

بیگانگان (رمان). بیگانگان ( انگلیسی: The Outsiders ) رمانی از نویسنده آمریکایی سوزان الیوز هینتون است که در سال ۱۹۶۷ به وسیلهٔ وایکینگ پرس منتشر شد. هینتون ۱۵ ساله بود که شروع به نوشتن رمان کرد اما بیشتر کار را از ۱۶ سالگی و در دبیرستان انجام داد. هینتون هنگام چاپ کتاب ۱۸ ساله بود. این کتاب جزئیات درگیری بین دو باند رقیب را که بر اساس وضعیت اقتصادی - اجتماعی آنها تقسیم شده است، بیان می کند. داستان از دید اول شخص توسط قهرمان نوجوان پونی بوی کورتیس روایت می شود.
داستان این کتاب در تالسا، اکلاهما در سال ۱۹۶۵ رخ می دهد، اما این موضوع هرگز به صراحت در کتاب بیان نشده است. یک اقتباس سینمایی در سال ۱۹۸۳ تولید شد و یک مجموعه تلویزیونی کوتاه مدت در سال ۱۹۹۰ ظاهر شد و از همان جایی که فیلم متوقف شد شروع به کار کرد. اقتباس صحنه ای توسط کریستوفر سرگل نوشته شده و در سال ۱۹۹۰ منتشر شده است.
بیگانگان (فیلم ۱۹۸۳). بیگانگان ( به انگلیسی: The Outsiders ) فیلمی محصول سال ۱۹۸۳ و به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا است. در این فیلم بازیگرانی همچون سی توماس هوول، مت دیلون، رالف ماکیو، پاتریک سوویزی، راب لو، دایان لین، امیلیو استیوز، تام کروز، لیف گرت، دارن دالتون، تام ویتس، گایلارد سارتاین، ویلیام اسمیت ایفای نقش کرده اند.
بیگانگان (فیلم ۱۹۸۷). بیگانگان ( به فرانسوی: Les Innocents ) ( انگلیسی: The Innocents ) فیلمی درام به کارگردانی آندره تشینه که در سال ۱۹۸۷ منتشر شد. با بازی ساندرین بونر، عبداللطیف کشیش و ژان - کلود بریالی. این فیلم بخشی از رمان ویلیام فاکنر بود.
• ساندرین بونر در نقش جین
• عبداللطیف کشیش به عنوان Saïd
• ژان - کلود بریالی در نقش Klotz
• Simon de La Brosse در نقش استفان
• تانیا Lopert در نقش Mme Klotz
• مارته ویلالونگا در نقش هتل صاحب
• ژاک Nolot در نقش پزشک
• Marie - France در نقش خواننده
• کریستین پاولینی در نقش Maïté
• Krimo Bouguetof در نقش Noureddine
فیلم نامزد دریافت ۴ جایزه بود جایزه سزار: بهترین فیلم، بهترین کارگردان؛ بهترین موسیقی اصلی و ژان - کلود بریالی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جایزه از آکادمی سینما.
معنی کلمه بیگانگان در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه بیگانگان

وی در ۲۷ نوامبر ۲۰۱۴ در دیدار با اعضای سازمان همکاری کشورهای اسلامی در استانبول مدعی شد: «بیگانگان تنها در پی پول و ثروت مسلمانان هستند. باور کنید، آن‌ها علاقه‌ای به ما ندارند.» اردوغان با لحنی احساسی افزود: «غربی‌ها خود را دوستان ما جلوه می‌دهند، اما آرزوی مرگ ما را دارند. آن‌ها می‌خواهند که فرزندان ما بمیرند.» به گفته اردوغان غربی‌ها در پی «نفت، طلا، الماس و نیروی کار ارزان» در کشورهای اسلامی هستند.
فراماسون‌ها اغلب می‌گویند که آنها «یک جامعه مخفی نیستند، بلکه جامعه ای با اسرار هستند». اسرار فراماسونری حالت‌های مختلف تشخیص است - گرفتن (دست دادن)، رمز عبور و علائم (اشارات دست) که نشان می‌دهد فرد فراماسون است. در حالی که اینها و بقیه مراسم ماسونی چندین بار در طول سالها افشا شده‌است، فراماسونها همچنان به گونه ای رفتار می‌کنند که گویی مخفی هستند، و قول می‌دهند که آنها را بیشتر از روی سنت و نه نیاز به رازداری واقعی، با بیگانگان بحث نکنند.
بی تماشای جمالت محیی گوید روز حشر در صف بیگانگان یالیتنی کنت تراب
محمدعلی ابطحی سیاستمدار اصلاح‌طلب که در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی رئیس دفتر رئیس‌جمهور بود با اشاره به اعتراضات اخیر در برخی شهرهای ایران و حمایت بیگانگان از این اعتراضات گفت: مقامات آمریکایی و اسراییلی و فرح پهلوی و محمد بن سلمان سعودی و تکفیری‌ها با حمایت‌های کورشان بازهم دشمنی‌شان را با ملت ایران آشکار کردند.
ز بیگانگان شهرها بستدم همه دشمنان را به هم بر زدم
شیخ المشایخ در زمان جنگ با بیگانگان انتخاب می‌شود.
مگو که شینه بیگانگان ست جامی را که عمرهاست سگ کویت آشنای من است
هوتوم-شیندلر مهندسی دانش‌آموختهٔ دانشگاه لایپزیگ بود. او در ۱۸۶۸ برای کار تلگراف به ایران آمد و هشت سال پس از آن دولت ایران وی را برای بازرسی خدمات تلگراف استخدام کرد. در ۱۸۸۲ او مدیر کل معادن فیروزهٔ خراسان شد. هفت سال پس از آن بازرس بانک شاهنشاهی شد. در ۱۸۹۴ برکنار شد ولی دو سال پس از آن دوباره دولت وقت ایران وی را به عنوان رایزن در مسائل گوناگونی به ویژه مسائل مربوط به بیگانگان به خدمت گرفت.
به علت رشادت و مهارت اسماعیل خان در تیراندازی و جنگ‌های چریکی، در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه قاجار به وی لقب صولت‌الدوله داده شد و در سال ۱۳۲۴ قمری (۱۲۸۵ خورشیدی) فرمان ایلخانی قشقایی را از شاه گرفت. او از بدو امر طرفدار مشروطه خواهان و همواره با نفوذ بیگانگان در فارس مخالف بود. پس از تعرض پلیس جنوب به قسمتی از جنوب کشور که سید عبدالحسین مجتهد لاری حکم جهاد علیه انگلیسی‌ها داد، ایل قشقایی تصمیم به جهاد گرفت و تا عزل فرمانفرما از حکومت فارس و ورود مصدق‌السلطنه به این ایالت یعنی آخر سال ۱۳۳۸ قمری (۱۲۸۹ خورشیدی) می‌جنگید.
قوله: لَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ، ای سیّد! این مشتی بیگانگان که مقهور سطوت و سیاست مااند و مطرود درگاه عزت مااند تو دل خویش چرا بایشان مشغول داری و از ناگرویدن ایشان بر خود چرا رنج نهی؟ ایشان را بحکم ما تسلیم کن و دل خویش وا مهر و صحبت ما پرداز، هر آن دل که با مهر و صحبت ما آرام گرفت نیز غیری را در آن دل جای نبود. از سهل علی مروزی پرسیدند که از کرامات که اللَّه با بنده کند کدام مه است، گفت: آن که دل او از غیر خود خالی دارد. جنید را پرسیدند که دل کی خوش بود؟ گفت: آن وقت که او در دل بود.
وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ پس از ذکر کافران و رسیدن ایشان در سرانجام به عقوبت جاویدان، ذکر مؤمنان در گرفت و ناز و نعیم ایشان در آن بهشت جاودان، تابنده مؤمن را میان هر دو آیت در خوف و رجا بگرداند. چون صفت بیگانگان شنود و خشم و عذاب خدا در حق ایشان، در خوف افتد، گهی زارد گهی نالد، گهی از آتش فریاد میکند چنانک مصطفی از پس هر نماز بگفتی‌
در دوره شاه اسماعیل دوم مرزهای کشور آرام و جان و مال مردم از گزند گذر سپاهیان و یورش بیگانگان در امنیت بود. او در دوران زمامداریش، هیچ جنگی برپا نکرد و جز ازبکان که یک بار به نیشابور حمله کردند و شکست خوردند هیچ نیروی بیگانه‌ای به شهرها و روستاهای ایران تجاوز نکرد. والیان مناطق مختلف از بیم شاه جرئت تجاوز و تعدی به مردم را نداشتند.
در اواخر دههٔ ۱۹۳۰ موج تصفیه‌های خون‌بار استالینی نهادهای آموزشی و پژوهشی شوروی را هم درنوردید. طی چند هفته صدها تن از پژوهشگران و کارمندان پژوهشکدهٔ شرق‌شناسی نریمانف، و دانشگاه کمونیستی زحمتکشان شرق «بازداشت و به اتهام جاسوسی برای بیگانگان محاکمه و بلافاصله به جوخهٔ اعدام سپرده شدند».
یوسف جان پیش ما بودی نه با بیگانگان گر خریداری درین بازار سودی داشتی
ده روز پس از حادثه پلیس مدعی شد که عاملان اصلی این اقدام را شناسایی و دستگیر کرده‌است. روزنامهٔ جوان وابسته به سپاه پاسداران نوشت: «... متهمان که همگی جوان هستند و تحصیلاتی از سیکل تا دیپلم دارند در بازجویی‌ها ادعا می‌کنند تحت تأثیر آموزش‌های شبکه‌های مجازی و مصرف ماده مخدر گل و جنگ رسانه‌ای بیگانگان قرار گرفته و فریب خورده‌اند.»
بسیاری از روشنفکران مسیحی یا روشنفکران مسلمان لاییک، با هدف ایجاد جامعه‌ای متمایز با جامعه عثمانی آلبانی، توجه زیادی به قهرمانان و شخصیت‌های مسیحی کردند. ضدیت با عثمانی به عنوان بیگانگان و متجاوزان، به طرح ادبیات ضد دینی یا مسیحیایی منجر شد. دولت کمونیستی آلبانی نیز در سال ۱۹۶۸، اسکندربیگ را قهرمان ملی اعلام کرد. اسکندربیگ قهرمان آلبانیایی است که در کودکی اسلام آورد و در دربار سلطان مراد دوم تربیت شد. سلطان بعدها او را به دلیل شجاعت و شایستگی‌های نظامی، به مقام بیک رسانید و فرماندهی قشون نظامی را بدو سپرد ولی اسکندربیک به آلبانی بازگشت و دوباره به مسیحیت گروید و نام گیرگی کاستریوتی را برگزید.
من به غم سازم تو با بیگانگان هرکسی با آشنای خویشتن
رفتند از دیار تو بیگانگان همه شادان مباد ، هر که ازین رفتنش غمست
که ای پیر تعلیم فرزانگان ز خوی نکو خویش بیگانگان
در جامه بیگانگان خود را ز‌ من کردی نهان یعنی که من تو نیستم من دیگرم تو دیگری