بن‌بست
معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ معین

بن‌بست

معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ معین

(بُ بَ ) (ص مر. ) فاقد راه خروج .

معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ عمید

۱. کوچه ای که آخرش بسته باشد و راه به جایی نداشته باشد.
۲. [مجاز] کار دشواری که راه حل برای آن پیدا نشود.

معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - قرار داد ( باج و خراج ) . ۲ - ترتیب انتظام ضبط و ربط. ۳ - استواری محکمی . ۴ - تدبیر . ۵- توطئه ساخت و پاخت . یا بند و بست بودن. ۱ - بسته بودن. ۲ - مقفل بودن .
بن بسته ٠ کوچ. تنگی که بن آن بسته و پوشیده باشد و راه در رو نداشته باشد ٠

معنی کلمه بن‌بست در فرهنگستان زبان و ادب

{dead end} [حمل ونقل درون شهری-جاده ای] راهی که یکی از دو سر آن بسته باشد
{deadlock} [رایانه و فنّاوری اطلاعات] وضعیتی که در آن دو یا چند برنامۀ هم زمان منتظر منبعی هستند که در دست دیگری قرار دارد

معنی کلمه بن‌بست در دانشنامه عمومی

بُن بَست خیابان یا کوچه ای است که انتهای آن بسته و پوشیده باشد وراه دررو نداشته باشد. در کاربرد زبان به هر شرایط یا حالتی که راه باز و دررو از آن وجود نداشته باشد نیز بن بست گفته می شود.
در قدیم کوچه های بن بست را کوچه ناگذارده نیز می گفتند و کوچه های غیر بن بست را گذارده می نامیدند.
کوچه یا معبر بن بستی که در انتهای آن محل مخصوصی برای دور زدن وسایل نقلیه در نظر گرفته شده باشد را بُن گَرد می گویند. این نوع بن بست ها بیشتر در شهرسازی آمریکا استفاده می شود. در شهرسازی نوین، از بن گردها برای کاستن از سرعت خودروها در مناطق مسکونی استفاده می شود.
بن بست (آلبوم). بن بست عنوان یکی از آلبوم های موسیقی پاپ ایرانی است که پیش از انقلاب با همکاری داریوش اقبالی ( خواننده ) ، بابک بیات آهنگساز و ایرج جنتی عطایی ( شاعر ) ساخته شد. ترانه های این آلبوم عموما بین سال های ۵۰ تا ۵۵ ساخته شده اند.
پس از انقلاب این آلبوم به صورت بی کلام با آهنگ و تنظیم مجدد بابک بیات در بازار داخلی ایران منتشر شد.
• متن ترانه بن بست از آلبوم بن بست در وب گاه جنتی عطایی
• آلبوم های داریوش اقبالی
• آلبوم های بابک بیات
• مقاله های بدون منبع از اکتبر ۲۰۱۵
• همه مقاله های بدون منبع
• مقاله های دارای میکروفرمت اچ اودیو
• صفحه هایی که از جعبه اطلاعات آلبوم با پارامترهای نامعلوم استفاده می کنند
• همه مقاله های خرد
• مقاله های خرد آلبوم
بن بست (ترانه). «بن بست» تک آهنگی از هنرمند اهل ایالات متحده آمریکا، آناستازیا است که در ۲۶ اکتبر ۲۰۰۹  ( ۲۰۰۹ - 10 - ۲۶ ) منتشر شد. این تک آهنگ در آلبوم Battling Giants قرار داشت.
بن بست (داستان کوتاه). «بن بست» داستان کوتاهی از نویسندهٔ ایرانی، صادق هدایت است که نخستین بار در سال ۱۳۲۱ خورشیدی، همراه با هفت داستان دیگر در مجموعهٔ سگ ولگرد منتشر شد.
شریف از اعیان یکی از شهرستان هاست. او در تهران درس خوانده و اکنون رئیس ادارهٔ مالیهٔ زادگاهش است. او به شغلش اهمیتی نمی دهد و از دوستان همکارش عقب افتاده است. آنچه که موجب عقب افتادگی او شده «عرق و تریاک» که مرتب می نوشد و می کشد نیست، بلکه «خوش طینتی» اوست. وقتی که پس از سال ها زندگی در تهران به زادگاهش برمی گردد، می بیند که دوستان قدیم «کمابیش به آرزوهای محدود خودشان رسیده بودند» و «یا شکمشان جلو آمده بود، یا شهوت آن ها از پایین تنه به آرواره هایشان سرایت کرده بود».
روزی کارمند جوانی از تهران به ادارهٔ او فرستاده می شود. این جوان شبیه دوست درگذشتهٔ شریف، محسن است. کارمند جوان خاطره های دوستی گذشته را به یاد شریف می آورد. شریف و محسن در تهران دوستان نزدیکی بودند. ازدواج محسن، شریف را بسیار ناراحت کرده بود. چرا که به باور شریف این ازدواج مانعی در دوستیشان بود. با این وجود شریف نیز کمی بعد با دخترخاله اش ازدواج می کند که این پیوند یک شب بیشتر دوام نمی آورد. کمی بعد هنگامی که شریف و محسن به ساحل رفته اند، محسن برای شنا وارد دریا شده و غرق می شود.
مشخص می شود که کارمند جوان پسر محسن است. او نیز مانند پدرش غرق می شود. منتها اینبار در استخر خانهٔ شریف. شریف دوباره خود را سرزنش می کند. او خانه را ترک کرده و ظاهراً دیگر برنمی گردد.
به گفتهٔ محمد علی همایون کاتوزیان، مضمون اصلی داستان، احساس گناه عمیق شریف از بابت غرق شدن محسن در دریاست؛ گرچه او هیچ گونه مسئولیتی در این فاجعه نداشته است.
به گفتهٔ محمد بهارلو، شریف نیز مانند بسیاری از آدم های اصلی داستان های هدایت ( مانند داش آکل، آبجی خانم، داودگوژپشت، و راوی بوف کور ) محکوم به تنهایی است و همچنین اعتقاد او به جبر و تقدیر که پس از مرگ دوستش در جملهٔ «باید این اتفاق بیفتد» منعکس است، به صورت نخستین احساس او پدیدار می شود. بهارلو باور دارد، شریف، به تعبیر فرویدی دچار نوعی «ملانکولی»، [ یادداشت ۱] یعنی نوعی افسردگیِ عمیق که با بیزاری از خود و جهان پیرامون خویش همراه است، می باشد. همچنین آنچه موجب می شود شریف در لاکِ تنهایی خود فرو رفته و از نزدیک شدن به دیگران بپرهیزد، نقصی است که او در چهرهٔ خود می بیند.
بن بست (علوم رایانه). بن بست یا مخمصه ( به انگلیسی: Deadlock ) در محاسبات همروند وضعیتی است که در آن هر عضوی از یک گروه منتظر عضو دیگری یا حتی منتظر خودش است تا شروع به کاری کند مثلاً یک پیام بفرستد یا اینکه به طور شایع تر یک قفل را آزاد کند. بن بست ها مشکل شایعی در سیستم های چند پروسه ای، محاسبات موازی، و سیستم های توزیع شده هستند. در این موارد قفل های نرم افزاری و سخت افزاری برای اختصاص منابع مشترک و پیاده سازی همگام سازی پروسه استفاده می شوند.
در سیستم عامل، بن بست زمانی رخ می دهد که یک فرایند یا یک ریسمان در یک وضعیت انتظار قرار می گیرد چون منبع مورد نیاز آن، توسط یک پروسهٔ منتظر دیگر در انحصار قرار گرفته است که آن پروسه نیز منتظر منبع دیگری است که توسط یک پروسهٔ منتظر دیگری در انحصار قرار گرفته است. اگر یک پروسه به دلیل اینکه منابع مورد نیاز آن توسط پروسه منتظر دیگری در اختیار قرار گرفته باشد، تا ابد قادر نباشد وضعیت خود را تغییر دهد، در این وضعیت اصطلاحاً می گوییم که بن بست رخ داده است.
در سیستم ارتباطاتی بن بست اساساً ناشی از سیگنال های از دست رفته یا خراب شده است و مربوط به رقابت بر سر منابع نمی شود.
یک وضعیت بن بست در رابطه با منابع فقط و فقط زمانی رخ می دهد که تمام شرایط زیر همزمان در یک سیستم برقرار باشند:
انحصار متقابل: حداقل یک منبع باید در یک وضعیت غیرقابل اشتراک نگه داشته شود، در غیر این صورت نمی توان فرایندها را از استفاده از منابع در هنگام لزوم بازداشت. فقط یک فرایند می تواند در هر لحظه از منبع استفاده کند.
نگه داشتن و انتظار یا نگه داشتن منبع: یک فرایند حداقل یک منبع را در اختیار می گیرد و درخواست منابع دیگری می کند که توسط فرایندهای دیگر نگه داشته شده اند.
نبود بازپس گیری: یک منبع فقط به صورت داوطلبانه توسط پروسه ای که آن را در اختیار تام گرفته است قابل آزاد شدن است.
انتظار حلقوی: هر پروسه باید برای منبعی که توسط پروسه دیگری نگه داشته شده است منتظر بماند و پروسهٔ دیگر نیز منتظر پروسهٔ اول است تا منبع را آزاد کند. به طور کلی مجموعه ای از پروسه های در حال انتظار وجود دارند، P = {P1, P2, …, PN}، به گونه ای که P1 منتظر منبعی است که توسط P2 نگه داشته شده است و P2 منتظر منبعی هست که توسط P3 نگه داشته شده است و به همین شکل ادامه پیدا می کند تا زمانی که Pn منتظر منبعی است که توسط P1 نگه داشته شده است.
بن بست (فیلم ۱۹۳۷). بن بست ( به انگلیسی: Dead End ) فیلمی ۹۳ دقیقه ای به کارگردانی ویلیام وایلر با بازی سیلویا سیدنی محصول کشور ایالات متحده آمریکا است.
بن بست (فیلم ۱۹۶۶). بن بست ( به انگلیسی:Cul - de - sac ) ، فیلمی محصول سال ۱۹۶۶، به کارگردانی رومن پولانسکی لهستانی است که در نورتامبرلند بریتانیا فیلمبرداری شده است. بن بست، پس از انزجار، دومین فیلم پولانسکی است که در بریتانیا ساخته شده است. این فیلم در شانزدهمین دورهٔ جشنوارهٔ برلین، توانست جایزهٔ خرس طلایی بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کند.
جرج ( با بازی دونالد پلیزنس ) و ترزا ( با بازی فرانسواز دورلاک ) زوج میانسالی هستند که مالک یک عمارت قدیمی هستند. بر حسب اتفاق، دو گنگستر فراری به نام های آلبی و ریچارد، بنزین اتوموبیلشان در جاده تمام می شود و برای اینکه بتوانند به رییسشان اطلاع دهند به این عمارت قدیمی می روند و جرج و ترزا را به نوعی به اطلاعت از خود مجبور می کنند. آلبی می میرد و جرج مجبور می شود تا آنجا بماند تا از رییسش دستور بگیرد. اما بداقبالی های جرج ادامه دارد. در این اوضاع بد، گروهی از قدیمی جرج به دیدار او می آیند. ریچارد برای اینکه کسی از ماجرا بویی نبرد، نقش مستخدم جرج را بازی می کند. نگاهها و شوخی های بد مهمانان با ترزا باعث می شود که جرج، عذر آنان را بخواهد. سپس جرج، ریچارد را غافلگیر می کند و اسلحه اش را بر می دارد و او را می کشد. اینجاست که یکی از مهمانان به نام سیسیل باز می گردد تا اسلحه ای که جا گذاشته را ببرد. ترزا هم با سیسیل از عمارت قدیمی می رود. . .
ژاکلین بیسه، بازیگر زنِ فرانسوی که در سال ساخت فیلمِ بن بست، ۲۲ سال داشت و بازیگر مشهوری نشده بود، در این فیلم در نقشی کوتاه به ایفای نقش می پردازد.
بن بست (فیلم ۱۹۷۰). «بن بست» ( انگلیسی: Deadlock ( 1970 film ) ) فیلمی در ژانر درام، جنایی، و وسترن است که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به ماریو آدورف و آنتونی داوسون اشاره کرد.
بن بست (فیلم ۱۹۹۷). بن بست ( به انگلیسی: Gridlock'd ) فیلمی محصول سال ۱۹۹۷ و به کارگردانی واندی کرتیس - هال است. در این فیلم بازیگرانی همچون تیم راث، توپاک شکور، تندی نیوتون، لوسی لیو، چارلز فلیشر، بوکیم وودبین، هاورد هسمن، جان سیلس، تام تولس، تام رایت، جیمز پیکنز جونیور، دبرا ویلسون، راستی شومر، الیزابت پنیا، کیسی لمونز و واندی کرتیس - هال ایفای نقش کرده اند. شکور چهار ماه قبل از اکران فیلم کشته شد.
بن بست (فیلم ۲۰۲۱). بن بست ( به انگلیسی: Deadlock ) یک فیلم اکشن و دلهره آور آمریکایی محصول سال ۲۰۲۱ به کارگردانی و نویسندگی جارد کوهن با بازی پاتریک مولدن و بروس ویلیس است.
• بروس ویلیس
• پاتریک مولدن
• بیلی جک هارلو
رون ویتلاک مجرمی تحت تعقیب که رهبری تعدادی از مجرمان تبهکار را در عملیاتی انتقام گیرانه بر عهده دارد، این گروه که اطمینان دارند دولت علیه آنها می باشد، نیروگاه انرژی را تصرف می کنند و کارکنان آن را گروگان می گیرند، شهر کناری آنها در معرض خطر سیل و خرابی قرار دارد و حالا یک تکاور بازنشسته ارتش وظیفه نجات جان هزاران افراد را برعهده دارد پیش از آنکه دیر شود…
فیلمبرداری در فوریه ۲۰۲۱ به پایان رسید.
کمپانی صبان فیلمز در ژوئن ۲۰۲۰ حقوق آمریکای شمالی و انگلیس را برای این فیلم به دست آورد.
معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ عمید
معنی کلمه بن‌بست در فرهنگ فارسی
معنی کلمه بن‌بست در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه بن‌بست در دانشنامه عمومی
معنی کلمه بن‌بست در دانشنامه اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه بن‌بست

معنی کلمه بن‌بست در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بن بست به کوچه ای می گویند که راه به جایی ندارد
بن بست به کوچه ای اطلاق می گردد که آخر آن بسته و از سه طرف، دیوار و یا درهای منازل، آن را احاطه کرده باشد.
کاربرد بن بست در فقه
در بابهای طهارت و احیاء موات به مناسبت از آن سخن گفته شده است.
ملکیت بن بست
همۀ کسانی که در منزلشان به کوچه بن بست باز می شود به طور مشترک مالک آن هستند، نه کسانی که تنها دیوار منزلشان به سمت کوچه است بدون آنکه دری به آن باز باشد.
بنابراین، صاحب ان کوچه می توانند آن را میان خود تقسیم کنند و یا دروازه ای برای آن بگذارند؛ لیکن دیگران و نیز برخی شرکا بدون اذن باقی، حقّ تصرف در بن بست یا فضای آن- از قبیل کندن چاه و زدن بالکن- ندارند؛ هرچند استفاده از آن مانند نشستن، آمدوشد، گذاردن اثاث و بار در آن جهت بردن به منزل و یا خارج کردن از آن، برای صاحبان کوچه و نیز اعضای خانواده، میهمانان و واردشوندگان بر آنان، بدون اذن شرکا جایز است.
← حکم ملکیت مشترکه کوچه بن بست
...

جملاتی از کاربرد کلمه بن‌بست

وفادار ماندن به خمینیسم حتی پس از مرگ خمینی، به عنوان یک محک و پیش‌نیاز برای سیاست‌مداران ایرانی به کار رفته‌است. خمینیسم در خارج از ایران نیز نفوذ کرده‌است و شیعیان عراق و لبنان آن را لمس کرده‌اند. هرچند که بر پایهٔ اعلام امیر طاهری، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی، بیشتر مردم عراق خواستار حکومتی خمینی‌گرایانه نیستند. برخی از رسانه‌های عربی اعلام داشته‌اند که خمینی‌گرایی، ایران را به بن‌بست رسانده‌است.
این زندانیان تأکید کرده‌اند اقداماتی از قبیل تبعید گسترده زندانیان سیاسی بیش از آن که حتی ذره‌ای موجب عقب‌نشینی ما در دفاع از حقوق انسانی‌مان بشود، بیانگر ترس و وحشت حکومت از فریاد عدالت‌خواهی ما و نتیجه بن‌بست لاعلاج سیاسی و اقتصادی و اجتماعی است که خود در آن گرفتار آمده‌اند.
آب‌انبار خواجه خضر مربوط به دوره قاجار است و در یزد، خیابان امام خمینی، کوچه خواجه خضر، ابتدای بن‌بست ۱ واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۹۰۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اقتصاد شهر شوط به علت قرار گرفتن در بن‌بست جغرافیایی و بحران کم‌آبی از رونق لازم برخوردار نیست.مردم شهر به کشاورزی ، دامپروری ، تجارت و بازرگانی مشغول هستند و بخشی نیز کارمندان ادارات دولتی را تشکیل می‌دهند.
رژیم نجیب الله با وجودی که در به دست آوردن پشتیبانی داخلی و به رسمیت شناختن بین‌المللی شکست خورده بود تا سال ۱۳۷۱ (۱۹۹۲) مقاومت کرد اما به تدریج با تضعیف ارتش به ویژه دلیل فرار سربازان و افسران وارد مرحله جدید می‌شد که پیش از آن در دوران حضور شوروی سابقه نداشت و کابل با یک بن‌بست در ناکار آمدی سیاست و نظامی به رهبری نجیب الله می‌رسید، همچنین در طی این سه سال پس از عقب‌نشینی، چند دستگی و اختلاف در داخل دولت و پیوستگی با مخالفان خود مزید بر علت شده و رو به افزایش بود.
از ۱۹ دی ۱۳۶۵ تا ۶ فروردین ۱۳۶۶ عملیات کربلای ۵ را برای تصرف بصره انجام داد که در آن ۶۵ هزار ایرانی و ۲۰ هزار عراقی کشته شدند و موفق نبود و در جبهه جنوب جنگ به بن‌بست رسید.
در حال حاضر مسجدی به نام وی در کنار امامزاده زینبیّه اصفهان برپاست که مورد توجه مردم می‌باشد. در میانه خیابان عبدالرزاق اصفهان کوچه بن‌بستی به نام شهید امیرحسین دیانی - که قبلاً آیت الله دهکردی نام داشته - قرار دارد که در حال حاضر منزل سیدابوالقاسم دهکردی در آن واقع شده‌است که به همان صورت اولیه و سبک و سیاق دوران حیات وی حفاظت گردیده‌است.
شهروندان زاهدان، سراوان، خاش و چابهار پس از نمازجمعه به خیابان‌ها آمدند و بار دیگر علیه حکومت اعتراض کردند. معترضان متشکل از زنان و مردان بلوچ در تظاهرات خود با اشاره به اعتراضات کردستان شعارهای «کرد و بلوچ برادرن، تشنه به خون رهبرن»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر بسیجی» و «کردستان، کردستان، حمایتت می‌کنیم» سر دادند. مولوی عبدالحمید از رهبران حکومت و همچنین اصلاح‌طلبان انتقاد کرد و گفت جمهوری اسلامی به «بن‌بست» رسیده‌است. به گزارش «کمپین فعالان بلوچ» امروز بار دیگر مأموران امنیتی جمهوری اسلامی پس از نماز جمعه به روی مردم زاهدان آتش گشودند و ده‌ها نفر را کشته و زخمی کردند.
جمعه، ۲ ژانویه – رهبران افغانستان با مقامات ایالات متحده آمریکا و سازمان ملل متحد، از جمله لخضر ابراهیمی، نماینده سازمان ملل متحد و زلمی خلیل‌زاد، سفیر ایالات متحده به‌صورت خصوصی در کابل دیدار کردند تا به بن‌بست قانون اساسی پیشنهادی افغانستان پایان دهند.
طی جلسات دادگاه، دو برادر مدعی شدند که این قتل‌ها ناشی از سال‌ها سوءاستفاده جنسی و روانی است که از سوی والدین‌شان متحمل شده‌اند. آن‌ها ابتدا توسط دو هیئت ژوری مختلف (هر برادر جدا) مورد قضاوت قرار گرفته‌بودند، اما این دادگاه‌ها به بن‌بست رسیدند و سپس هر دو برادر توسط یک ژوری مورد محاکمه قرار گرفتند که منجر به محکومیت هر دو شد. برادران منندز به حبس ابد بدون امکان درخواست بخشش محکوم شده‌اند.