حرکات. [ ح َ رَ ] ( ع اِ ) ج ِ حرکت. ( دهار ). حرکتها. جنبشها. جنبیدن ها. مقابل سکنات : حرکاتش همه رهه هنر است برم از جان من عزیزتر است.عنصری.متناسبند و موزون حرکات دلفریبت متوجهند با ما سخنان بی حسیبت.سعدی.تو در آب اگر ببینی حرکات خویشتن را بزبان خود بگوئی که به حسن بی نظیرم.سعدی.وه که از او جور و تندیم چه خوش آمد چون حرکات ایاز بر دل محمود.سعدی.- خوش حرکات . رجوع به همین ماده شود. - شیرین حرکات . رجوع به همین ماده شود : فتنه انگیزی و خون ریزی و خلقی نگرانند که چه شیرین حرکاتی و چه مطبوع کلامی.سعدی ( طیبات ).- امثال : هر خوش پسری را حرکاتی دگر است .
جمع حرکت (اسم ) جمع حرکت . ۱ - جنبشها حرکتها. ۲ - کارها اعمال : (( ازین حرکات باید جلوگیری کرد . ) )
معنی کلمه حرکات در ویکی واژه
جِ حرکت. جنبشها. کارها، اعمال.
جملاتی از کاربرد کلمه حرکات
الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ... الآیة، یدیمون المواصلات و یستقیمون فی آداب المناجاة و یؤدّون من اموالهم و احوالهم و سکناتهم و حرکاتهم الزّکاة بما یقومون فی حقوق المسلمین احسن مقام، و یتوبون عن ضعفائهم احسن متاب.
بیش مگو نزاریا از حرکاتِ ناقصی لاشه خری کجا رسد در عقبِ سوارهای
مشکلات زبانی در این بیماری عمدتاً به شکل کاهش دایره واژگان و فصاحت بروز میکند و منجر به ضعف در مهارتهای شفاهی و کتبی زبان میشود. در این مرحله، بیمار معمولاً قادر است ایدههای اساسی را به قدر کافی منتقل کند. بیمار میتواند حرکاتی مثل نوشتن، نقاشی کردن، لباس پوشیدن و غیره را انجام بدهد اما ممکن است در هماهنگی و برنامهریزی برخی حرکات دچار مشکل شود (آپراکسی) که البته چندان محسوس نیست. با پیشرفت بیماری، مبتلایان آلزایمر اغلب میتوانند بسیاری از کارها را مستقلاً انجام بدهند اما در فعالیتهایی که نیازمند توانایی شناختی بالاست، ممکن است نیاز به کمک یا نظارت داشته باشند.
برخی اشارات بدن یا تن گفتار، در یک گروه مورد توافق قرار گرفتهاند یا در فرهنگ یک جامعه، استفاده میشوند که معنای خاص و محدود به آن فرهنگ یا گروه هستند که به آنها «فرهنگوابسته» یا «گروهوابسته» گفته میشود و مردم بهطور آگاهانه، آنها را به کار میبرند. این نوع حرکات و اشارات بدنی را «نمادین» مینامند و مانند آن است که جایگزین کلمات میشوند.
خلاصه حرکات سپهر عصمت و دین نقاده ملکات جهان الغ ترکان
هستی به هوس تک زدن گرد فسوس است مانند نفس سخت ندامت حرکاتم
۲. «رساله فی الحرکه» نوشته کوتاهی است به زبان عربی در ۵ بخش در تعریف حرکت و گونههای آن و بیان آنکه هر حرکتی محتاج محرکی است و حرکات بهطور کلی باید از محرکی واحد آغاز شوند که محرک اول است و خود محرکی ندارد.
گر جمله خران دهر مرکب گردند خر را حرکات اسب تازی نبود
و همینطور همه حرکات آی کی دو الهام گرفته از شمشیر است.
داغ دلهای فکار از حرکاتش به خراش مرغ جانهای نزار از سکناتش به خروش
ما را بفریفت ما چه باشیم با آن حرکات ساحرانه
چو میرود دو نفس میزند بهر قدمی که منفصل حرکات است و دایم الیرقان
رعشه ز اضداد یکدگر حرکات زیر و بالا به قوّت و به صفات
گر به چمن در آید او یاد نیاورد کسی با حرکات قامتش جنبش سرو و نارون