منامه
معنی کلمه منامه در لغت نامه دهخدا

منامه

معنی کلمه منامه در لغت نامه دهخدا

( منامة ) منامة. [ م َ م َ ] ( ع اِ ) جای خواب. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( از اقرب الموارد ). جای خواب و خوابگاه. ( ناظم الاطباء ). || گلیم که شب پوشند. ( مهذب الاسماء ). جامه خواب و بستر. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). جامه خواب و گویند: «بات فی المنامة» و آن قطیفه است. ( از اقرب الموارد ). || دکان. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). گاهی دکان را منامة گویند و آن دکانی است که در آن خوابند. ( از اقرب الموارد ). دکان و انبارخانه. || اطلس. || مخمل. ( ناظم الاطباء ).
منامه. [ م َ م َ ] ( اِخ ) همان قصبه بحرین است. ( فارسنامه ناصری ). پایتخت و امیرنشین بحرین در جزیره بحرین که 79100 سکنه دارد. ( از لاروس ).

معنی کلمه منامه در فرهنگ معین

(مَ مَ یا مِ ) [ ع . منامة ] (اِ. ) ۱ - جای خواب . ۲ - جامة خواب . ۳ - قبر، گور.

معنی کلمه منامه در فرهنگ فارسی

پایتخت کشور بحرین واقع در جزیره بحرین جمعیت آن ۸۹٠٠٠ تن است .
( اسم ) ۱ - جای خواب . ۲ - جامه خواب . ۳ - قبر گور .

معنی کلمه منامه در دانشنامه عمومی

منامه ( به عربی: المَنامَة ) پایتخت کشور بحرین و بزرگ ترین شهر این کشور است که در استان عاصمه واقع شده است. مساحت منامه ۳۰ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۱۵۷۰۰۰ نفر است.
منامه به عربی:الْمَنَامَة به انگلیسی:el - Menâme پایتخت و بزرگترین شهر بحرین است، با جمعیت تقریبی ۲۰۰ هزار نفر تا سال ۲۰۲۰. از دیرباز یک مرکز تجاری مهم در خلیج فارس، منامه بوده است. این شهر طی دورانی بسیار طولانی یکی از شهرهای شاهنشاهی ایران بعنوان مرکز ناحیه بحرین به شمار می رفت گرچه که تحت سلطه چند کشور پس از استقلال حاکمیت از ایران بعنوان پایتخت بحرین بوده است. جمعیت بسیار متنوع پس از دوره هایی تحت کنترل پرتغالی ها و پارس ها و تهاجم های سلسله های حاکم عربستان سعودی و عمان، بحرین در سال ۱۹۷۱ میلادی پس از یک دوره هژمونی بریتانیا، خود را به عنوان یک کشور مستقل تثبیت کرد.
شهر منامه در قسمت شمال شرقی خاک این کشور واقع شده است و جزیره محرق در جلو این شهر و در ناحیهٔ مشرق قرار دارد. مساحت منامه در حدود ۲۷٫۴۸ کیلومتر مربع است. راه ارتباطی شهر منامه با جزیره محرق بوسیلهٔ پلی است که به نام پل شیخ عیسی بن سلمان معروف است. این پل از فراز خور القلیعه می گذرد. در سایر نقاط شهر منامه چشمه های آب شیرین و باغ های نخل خرمای زیادی وجود دارد. در دوران پیشین کشور بحرین به نام «سرزمین یک میلیون نخل» ( به عربی: أرض میلیون نخلة ) معروف بوده است اما در حال حاضر بیشتر این چشمه های آب شیرین خشکیده و بسیاری از باغ های نخل خرما نیز نابود شده اند.
جمعیت منامه بر پایه آمار سال ۲۰۰۱ برابر با ۱۵۳٬۳۹۵ نفر بوده است که در حدود یک چهارم جمعیت کشور را در بر می گیرد. مردم بحرین بیشتر عرب، ایرانی و هندی هستند. تعداد کمی نیز از یهودیان در این کشور وجود دارند که از دوران بسیار دور زندگی می کنند و تابعیت این کشور را دارند.
منامه در قرن چهاردهم میلادی بنا گردید و به تدریج از لحاظ بندری توسعه پیدا کرد. بندر جدید در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی تأسیس شد. در دهه ۱۹۶۰ این بندر صاحب صنایع سبک و صنایع کشتی سازی شد.
شهر منامه شامل امکانات زیر است:
• بندرگاه بزرگ میناء سلمان
• کارخانهٔ ماهی
• کارخانه آرد
• بیت القرآن
• پل ملک فهد که بحرین به عربستان سعودی وصل می کند، درازی این پل ۲۵ کیلومتر است.
• بازار چهارشنبه ( به عربی: سوق الأربعاء )
• بازار آهنگران ( به عربی: سوق الحدادین )
• بازار تنباکو ( به عربی: سوق التبغ )
• بازار مسگران ( به عربی: سوق الصفارین )
• بازار مروارید ( به عربی: سوق الطواشین )
منامه (امارات متحده عربی). منامه روستای کوچکی از توابع امارت عجمان در امارات متحده عربی می باشد. منامه در ۶۰ کیلومتری سمت مشرق عجمان واقع می باشد. راه منامه از خاک امارت شارقه ( شارجه ) و فجیره می گذرد. در منطقه منامه یک سهل شنی گسترده ای وجود دارد و خاکش حاصلخیز و آبش شیرین است و باغهای مرکبات ونخل خرما وجو دارد. مسیلهای آبی و درههای پهناور وشنی منامه و رودخانه های فصلی در هنگام بارش باران دریاچه های زیبائی در اطراف منطقه به وجود می آورند.
معنی کلمه منامه در فرهنگ معین
معنی کلمه منامه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه منامه در دانشنامه عمومی
معنی کلمه منامه در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه منامه در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه منامه

معنی کلمه منامه در دانشنامه آزاد فارسی

مَنامِه (Manamah)
پایتخت و بزرگ ترین شهر بحرین، از بندرهای جنوبی خلیج فارس، واقع در ساحل شمال شرقی جزیرۀ بحرین، در نزدیکی ظهرانِ عربستان سعودی. جمعیت آن ۵۲۷هزار نفر است (۲۰۰۳). آب و هوای آن گرم است و ساکنانش پیش از فرآوری و صدور نفت، بیشتر به صید ماهی و مروارید اشتغال داشتند. توسعۀ آن از دهۀ ۱۹۵۰ با استحصال نفت آغاز شد. در ۱۹۷۱ پایتخت کشور تازه استقلال یافتۀ بحرین و از ۱۹۵۸ بندر آزاد اعلام شد و تجارت در آن رونق گرفت. بازرگانی نفت و انبارداری تجارت اصلی در این بندر است. ایجاد صنایعی همچون پالایش نفت و حوضچۀ خشک تعمیر کشتی بر شکوفایی آن افزود.

معنی کلمه منامه در ویکی واژه

منامة
جای خواب.
جامة خواب.
قبر، گور.

جملاتی از کاربرد کلمه منامه

پیغامم از نرفتن قاصد به او رسید غمنامه ام شکنجه کش نامه بر نبود
خواهم که به روز وصل پیشت غمنامه هجر خوانم ای دوست
افسانه شادی را یکسر خط بطلان کش غمنامه ماتم را آرایش عنوان شو
در آن غمنامه چون داد سخن داد دل خود در میان نامه بنهاد
غمنامه عاشق به کبوتر نتوان داد هرگز نسپردست کسی شعله به پر بر
پیغام وفا درگره سعی هلاک است غمنامهٔ ما جز به پر مور نباشد
و عن انس (رض) قال: اتی رسول اللَّه اسقف فذکر انّه رأی فی منامه الامم کانوا یمضون علی الصّراط یتهافتون حتّی اتت امّة محمد (ص) غرّا محجّلین. فقلت: من هؤلاء؟ انبیاء؟ فقالوا: لا. فقلت: مرسلون؟ فقالوا: لا. فقلت: ملائکة؟ فقالوا: لا. فقلت من هؤلاء؟ فقالوا: امّة محمد (ص) غرّ محجّلون، علیهم اثر الطهور. فلمّا اصبح الاسقف اسلم.
بپیچید و نهادش پیش شکر که: «این غمنامه من پیش جم بر
قال ابو بکر الوراق: یُطْعِمُنِی بلا طعام و یَسْقِینِ بلا شراب، مجازها یشبعنی و یروینی من غیر علاقة. یدل علیه حدیث السّقا فی عهد رسول اللَّه (ص) حین تبع النبی علیه السّلام ثلاثة ایّام یقرأ: وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَی اللَّهِ رِزْقُها فرمی بقربته فاتاه آت فی منامه بقدح من شراب الجنّة فسقاه. قال انس فعاش بعد ذلک نیّفا و عشرین سنة لم یأکل و لم یشرب علی شهوة.