معنی کلمه ماده تاریک در دانشنامه عمومی
اختر - فیزیک دانان فرضیهٔ مادهٔ تاریک را مطرح نمودند تا اختلاف میان جرم محاسبه شده برای اجرام غول پیکر آسمانی توسط دو روش استفاده از تأثیرات گرانشی آن ها یا استفاده از مواد درخشان درون آن ها ( ستارگان، گاز، غبار ) را توضیح دهند. این فرضیه نخستین بار توسط یان اورت در سال ۱۹۳۲ برای توضیح سرعت های مداری ستارگان در کهکشان راه شیری و توسط فریتس زوئیکی در سال ۱۹۳۳ برای توضیح شواهد مربوط به «جرم گمشده» در سرعت های مداری کهکشانها در خوشه های کهکشانی، مطرح گردید. در پی آن بسیاری از مشاهدات دیگر نیز مطرح گشت که دلالت بر وجود مادهٔ تاریک در جهان داشتند. از جمله این مشاهدات می توان به مشاهدهٔ سرعت های چرخشی کهکشان ها توسط ورا روبین در دهه های ۱۹۶۰–۱۹۷۰، همگرائی گرانشی اجسام پس زمینه توسط خوشه های کهکشانی همچون خوشه گلوله، الگوهای ناهمسان گردی دما در تابش زمینه کیهانی اشاره نمود. کیهان شناسان توافق نظر دارند که مادهٔ تاریک عمدتاً از نوعی ذره زیراتمی ناشناخته تشکیل شده است. جست وجو برای یافتن این ذره با استفاده از وسایل گوناگون یکی از تلاش های اصلی فیزیک ذرات بنیادی است.
ماده تاریک (مجموعه تلویزیونی). ماده تاریک ( به انگلیسی: Dark Matter ) نام یک سریال علمی تخیلی کانادایی است که توسط Joseph Mallozzi و Paul Mullie بر مبنای کتاب کمیکی به همین نام ساخته شده است. سه فصل از این سریال تولید شده است. شبکه تلویزیونی سای فای در تاریخ ۱ سپتامبر ۲۰۱۷ تولید این سریال را پس از ۳ فصل متوقّف نمود.
یک گروه شش نفره در حالی که حافظه خود را از دست داده اند و نمی دانند که هستند و از کجا آمده اند، به ناگاه در یک سفینه فضایی از خواب بیدار می شوند. آنها نام خود را به ترتیب بیدار شدن، از شمارهٔ یک الی شش انتخاب می کنند. یعنی اولین نفری که بیدار شده شماره یک و آخرین نفر شماره شش نامگذاری می شود.