عمرخیام
معنی کلمه عمرخیام در فرهنگ فارسی
معنی کلمه عمرخیام در دانشنامه عمومی
قطر دهانه خیام ۱۰۴ متر و مختصات آن ۵۸ درجه شمالی و ۱۰۱٫۲ غربی است. دهانه خیام در لبه باختری دشت دیواردار بزرگ تری به نام پوچوبوت قرار گرفته و کناره شمال غربی دهانه عمر خیام را بخشی از دهانه برخوردی زیگموندی پوشانده است.
بخش خاوری و جنوب خاوری سطح کف دهانه خیام را پوششی از یک دهانه کوچک تر و جوان تر در بر گرفته و بقیه سطح کفی دهانه خیام توسط شیاری به دو نیم تقسیم شده است. این شیار به لبه بیرونی سمت غربی دهانه خیام ختم می شود. این بخش ها و شیارها به دهانه خیام ظاهری چندبرخوردی بخشیده است.
لبه بیرونی دهانه خیام به شدت فرسایش یافته است و در سمت جنوب خاوری اش شکاف بزرگی پدید آمده است. دهانه ای کوچک بخشی از رویه کناره غربی خیام را پوشانده و در کناره ها و بخش های محیط درونی دهانه خیام دهانک های متعدد دیگری دیده می شود.
این دهانه به افتخار عمر خیام، ستاره شناس، ریاضیدان و شاعر ایرانی سده ۱۱ میلادی نام گذاری شده است.
معنی کلمه عمرخیام در ویکی واژه
احتمالا همارز عُمَر خیمهدوز، عُمَر چادردوز، لقب حکیم ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خیام نیشابوری فیلسوف و از ریاضیدانان، اخترشناسان و شُعرای بنام ایران در دوره سلجوقی است. چون لاله به نوروز قدح گیر بدست/ با لاله رخی تو را اگر هست فرصت/ مَی نوش به خرمی کین چرخ کبود/ ناگاه تو را چو خاک گرداند پست
جملاتی از کاربرد کلمه عمرخیام
اولین بار عمرخیام دو جمله ای را که بعدها بنام پاسکال معروف شد، کشف کرده بود.