سالاد. ( فرانسوی ، اِ ) غذایی مرکب از کاهو و سرکه وروغن زیتون و جز آن که در سر سفره یا میز گذارند. سالاد. ( فرانسوی ، اِ ) نوعی کلاه خود سبک که جنگجویان اروپائی از قرن پانزدهم تا هفدهم آن را بر سر می نهادند. سالاد. ( اِخ ) یکی ازایالات مجارستان بطول 150 و بعرض 20 هزارگز و مرکز آن «ساله آیرس » است. رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.
معنی کلمه سالاد در فرهنگ معین
[ فر. ] (اِ. ) مخلوطی از سبزی های پخته یا خام یا محصولات گوشتی که با سس مخصوص خورده می شود.
معنی کلمه سالاد در فرهنگ عمید
نوعی خوراک سرد که از خیار، گوجه فرنگی، پیاز، برگ کاهو یا سبزی های دیگر با سرکه یا آب لیمو و روغن زیتون درست کنند.
معنی کلمه سالاد در فرهنگ فارسی
ترشی تازه ازخیارووگوجه فرنگی وپیازوبرگ کاهو ( اسم ) غذایی است مرکب از انواع سبزیها پخته یا خام که با نمک سرکه روغن آغشته کنند یکی از ایالات مجارستان
معنی کلمه سالاد در دانشنامه عمومی
سالاد ( به فرانسوی: Salade ) غذایی است که پیش از غذا به عنوان پیش غذا، پس از غذای اصلی به عنوان یک وعدهٔ مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعدهٔ غذای اصلی مصرف می شود. واژهٔ ( Salad ) در زبان فرانسوی از کلمه ای لاتین با عنوان ( Salata ) به معنی شور و نمکی و نمک اندود شده ریشه می گیرد. در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. با جا افتادن این نوع غذا در میان عامه مردم اکنون حتی در برخی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار ( salad bar ) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن عرضه می شود. • سالاد فصل • سالاد شیرازی • سالاد کلم • سالاد الویه • سالاد لوبیا • سالاد ماکارونی • سالاد سزار • سالاد تخم مرغ • سالاد سزار • سالاد آمریکایی • سالاد روسی • سالاد میوه • سالاد پاستا • سالاد اندونزی برای تزیین سالاد از انواع سس استفاده می شود، این سس ها با طعم های مختلف و به سلیقه های متفاوت بروی سالاد ریخته می شوند.
معنی کلمه سالاد در دانشنامه آزاد فارسی
سالاد (salad) طیف وسیعی از خوراک ها که انواع اصلی آن عبارت اند از سالاد تازه؛ سالاد سبزیجات؛ سالاد ماکارونی، حبوبات، یا غلات؛ سالاد مخلوط حاوی گوشت قرمز و گوشت مرغ و غذاهای دریایی؛ و سالاد میوه. بیشتر سالادها سرد خورده می شوند، اما برخی سالادهای گرم نیز وجود دارند، نظیر سالاد آلمانی سیب زمینی. ساده ترین سسی که برای سالادها استفاده می شود مخلوط روغن و سرکه، معمولاً به نسبت سه به یک، به اضافۀ نمک و فلفل و سبزی های معطر و خردل است. سس های خامه ای عبارت اند از سس مایونز، خامۀ شیرین یا ترش، یا سسی پختنی حاوی تخم مرغ و آرد و شیر یا خامه. به این سس ها مواد دیگری نیز چاشنی می شود چون پنیر کپکی؛ پیاز، سیر، ترخون، و جعفری؛ سس گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زیتون، جعفری، و تخم مرغ.
معنی کلمه سالاد در ویکی واژه
insalata مخلوطی از سبزیهای پخته یا خام یا محصولات گوشتی که با سس مخصوص خورده میشود.
جملاتی از کاربرد کلمه سالاد
بیشتر استان بخشی از منطقه گران چاکو میباشد که شامل زمینهای هموار و در برخی موارد فرورفتگیهایی است. تالابهای حوضهٔ رودهای سالادو و دولسه دراین فرورفتگیها شکل گرفتهاست.
کاتن در ۱۴ خرداد ۱۳۵۷ در هیوستون، تگزاس به دنیا آمد. او یک مسیحی معتقد است و درحال حاضر با همسرش و ۶ فرزندش در سالادو، تگزاس زندگی میکند.
برگهای ارغوان به شکل قلب، بدون کرک و دارای کنارههای صاف است. گلهای این درخت در اوایل بهار، در گروه های۳ تا۶ تایی، روی شاخهها و حتی روی ساقه اصلی، پیش از رشد برگها پدید میآیند و چون عده آنها بسیار زیاد است، منظره زیبایی به درخت میدهد. مزه گل ارغوان ترش و نسبتاً مطبوع است. از این رو در بعضی از کشورها گل ارغوان را همراه سالاد میخورند یا در بعضی از غذاها میریزند.
رودهای عمده در استان، کوئنتو و کونلارا میباشند. همچنین رودهای سالادو و دساگادرو مرز این استان را با سایر ایالات تشکیل میدهد.
رودهای سالادو، ریو نگرو، پالومتا، ریو ده اورو، گوایکورو و تاپه ناگا از مهمترین رودهای استان هستند که از غرب به شرق جریان دارند و به دو رود پارانا و پاراگوئه میریزند.
غذاهای بلغاری اغلب با سالاد به عنوان پیش غذا همراه است و همینطور به خاطر اهمیت دادن به فراورده لبنی، شراب و نوشیدنیهای الکلی دیگر، مانند راکیا مورد توجه قرار دارد. آشپزی بلغاری همچنین دارای ویژگی تنوع در سوپ، همچون سوپ سرد زاتزیکی و شیرینیها، همچون خمیر فیلو بر پایه بانیتسا، پیتا و انواع مختلف بورک است.
رودهای جاری در لا پامپا عبارتند از: رود کلرادو (در مرز با استان ریو نگرو) و رود سالادو.
کتانجک در ژاپن به عنوان سالاد استفاده میشود. در حال حاضر در صنعت کشت کتانجک، چین پیشرو است. این کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از هفت میلیون تن کتانجک تولید کرد.
سالاد در روش آشپزی آذربایجانی از جایگاه ویژهای برخوردار میباشد. در تهیه سالاد، گوجه فرنگی، خیار، فلفل شیرین، ریحان و گشنیز را بسیار کوچک خرد میکنند. این گونه سالاد را با یکی از غذاهای اصلی سرو میکنند.