هنرهای زیبا
معنی کلمه هنرهای زیبا در فرهنگ فارسی

هنرهای زیبا

معنی کلمه هنرهای زیبا در فرهنگ فارسی

ادراه کل هنرهای زیبای کشور . در زمان رضاشاه نسبت به صنایع قدیم ایران توجه خاصی مبذول گردید . کاخ سعد آباد و کاخ مرمر بسبک و شیوه باستانی و با هنرهای ملی تزیین شد . علاوه بر هنرستان کمال - الملک که در آن هنرهای اروپائی تدریس می شد هنرستان صنایع قدیمه ایران نیز تاسیس گردید تا هنر جویان در رشته های مختلف تعلیم ببینند و تربیت شوند . بدین ترتیب استادان از گوشه و کنار کشور به پایتخت احضار شدند و در موسسه صنایع قدیمه مشغول تعلیم و آموزش گردیدند . در سال ۱۳۲۹ هجری شمسی اداره کل هنرهای زیبای کشور در وزارت فرهنگ تشکیل شد و رئیس آن اداره با سمت معاونت وزارت فرهنگ طبق تصویبنامه هیئت وزیران و فرمان شاه منصوب گردید . تا کنون انجمنها و موسسات زیر از طرف اداره هنرهای زیبا تشکیل شده است : انجمن هنرمندان هنرستان کمال الملک انجمن دوستداران موسیقی که به زبان فرانسه فیلارمونیک میگویند ( برای اشاعه موسیقی غربی ) انجمن نقاشان حکاکان مجسمه سازان انجمن اشاعه و اعتلائ موسیقی انجمن موسیقی ملی انجمن هنرهای تزیینی مدرسه آزاد موسیقی ( کنسرواتور ) هنرستان ملی رقص ایران ( بالت ) گروه ملی رقص ( بالت ) انجمن هنری جوانان کلاسهای تعلیم و غیره

معنی کلمه هنرهای زیبا در فرهنگستان زبان و ادب

{fine arts} [هنرهای تجسمی] هنرهای مبتنی بر اصول زیبایی شناسی که هدفشان صرفاً ایجاد زیبایی و لذت دیداری است

معنی کلمه هنرهای زیبا در دانشنامه عمومی

هنرهای زیبا ( به انگلیسی: Fine art ) هنرهایی است که تنها به دلایل زیبایی شناسی و کمتر با توجه به کارکرد یا پایداری شان خلق شده اند. به عبارتی نه به خاطر چیزی دیگر، بلکه به خاطر خودشان به وجود آمده اند؛ مانند: نقاشی، مجسمه سازی، موسیقی.
در سنت های آکادمیک اروپایی، هنرهای زیبا عمدتاً برای زیبایی شناسی یا زیبایی ایجاد می شوند و آن را از هنر تزئینی یا هنر کاربردی متمایز می کند، که همچنین باید برخی از عملکردهای عملی را شامل می شود، مانند سفالگری یا فلزکاری. در تئوری های زیبایی شناسی که در رنسانس ایتالیا ایجاد شد، بالاترین هنر آن چیزی بود که امکان بیان و نمایش کامل تخیل هنرمند را فراهم می کرد، بدون هیچ یک از ملاحظات عملی درگیر مثلاً ساختن و تزئین قوری. همچنین این مهم تلقی می شد که برای ساخت اثر هنری نیاز به افراد متخصص و گوناگون با مهارت های تخصصی نیست، به عنوان مثال، ممکن است با یک قطعه مبلمان یک اثر به وجود بیاید. حتی در هنرهای زیبا، سلسله مراتبی از ژانرها بر اساس میزان تخیل خلاق مورد نیاز بود، با تاریخ نقاشی که بالاتر از طبیعت بی جان قرار می گرفت.
یکی از تعاریف هنرهای زیبا این است که «این در زمره هنرهای تجسمی در نظر گرفته می شود که اساساً برای اهداف زیبایی شناختی و فکری ایجاد شده است و به دلیل زیبایی و معنادار بودن آن، به ویژه، نقاشی، مجسمه سازی، طراحی، آبرنگ، گرافیک و معماری مورد قضاوت قرار می گیرد». ( و اکنون در هنر عکاسی هم مورد توجه است ) . تفاوت های مفهومی بین هنرهای زیبا و هنرهای تزئینی یا هنرهای کاربردی وجود دارد ( این دو اصطلاح عمدتاً رسانه های مشابهی را پوشش می دهند ) . تا آنجا که به مصرف کننده هنر مربوط می شود، ادراک کیفیت های زیبایی شناختی مستلزم قضاوت دقیقی بود که معمولاً از آن به عنوان داشتن ذوق خوب یاد می شود، که هنر زیبا را از هنر و سرگرمی رایج متمایز می کرد.
واژه "Fine" با ترجمه فارسی زیبایی، چندان نشان دهنده کیفیت اثر هنری مورد بحث نیست، بلکه نشان دهنده خلوص رشته طبق قوانین سنتی اروپای غربی است. به جز در مورد معماری، که در آن کاربرد عملی پذیرفته شده بود، این تعریف در اصل هنرهای کاربردی یا تزئینی «useful» ( مفید ) و محصولاتی را که به عنوان صنایع دستی تلقی می شدند را حذف می کرد. در عصر معاصر، این تمایزات و محدودیت ها اساساً بی معنی شده اند، زیرا به مفهوم یا نیت هنرمند، بدون توجه به ابزار و رسانه ای که از طریق آن بیان می کند، اولویت داده می شود.
معنی کلمه هنرهای زیبا در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه هنرهای زیبا در دانشنامه عمومی
معنی کلمه هنرهای زیبا در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه هنرهای زیبا در ویکی واژه

معنی کلمه هنرهای زیبا در دانشنامه آزاد فارسی

هنرهای زیبا (fine arts)
هنرهایی که بیشتر براساس معیارهای زیباشناختی ارزیابی می شوند تا کارکرد؛ نقاشی، مجسمه سازی، و چاپنقش سازیاز آن جمله اند. معماری را هم از هنرهای زیبا می دانند، هرچند کارکرد نیز در آن مهم است. موسیقی و شعر و تئاتر هم گاه از هنرهای زیبا برشمرده می شوند. مرسوم است که هنرهای زیبا را در مقابل هنرهای کاربردیقرار می دهند.

معنی کلمه هنرهای زیبا در ویکی واژه

هنرهای مبتنی بر اصول زیبایی‏شناسی که هدفشان صرفاً ایجاد زیبایی و لذت دیداری است.

جملاتی از کاربرد کلمه هنرهای زیبا

او دوره ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند و در نیمه دههٔ ۱۳۳۰ به حزب تودهٔ ایران پیوست. سپس در دانشکدهٔ هنرهای زیبا در تهران به تحصیل ادامه داد، و چندی بعد مدتی به تدریس و مدتی به کار در آموزش و پرورش پرداخت.
نگرت در پوپایان کلمبیا متولد شد. او در مدرسه هنرهای زیبا در کالی، کلمبیا به تحصیل مشغول شد.
آلبوم موسیقی دوم او، مِیِ ناب: نکوداشت خیام، توسط گندی‌شاپور و با همکاری سازمان ملی هنرهای زیبا فرانسه تولید و منتشر شد. این آلبوم که شامل آثاری برای خواننده کلاسیک، کلارینت و پیانو است، آثار چهار آهنگساز ایرانی نسل جدید را گرد هم آورده است که برای خلق این اثر همکاری کرده‌اند. این آلبوم موسیقی بزرگداشتی به شاعر قرن یازدهم میلادی خیام است که اشعارش به بزرگداشت مفاهیمی چون شراب، عشق و جستجوی ابدی لحظه حال می‌پردازند.
اگرچه وی به صورت حرفه ای نقاشی می‌کرد اما تدریس را نیز جزو علایقش می‌دانست چنانچه از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۹ به مدت حدود ۹ سال دردانشکده هنرهای زیبا، هلسینکی به آموزش مشغول بود. و به دلیل فعالیت‌های هنری در سال ۱۹۷۶ نشان شیر فنلاند به او اعطا شد.
این سازمان هر ساله برگزیدگانی را در عرصهٔ هنر، ادبیات و رسانه که خدمات ارزنده‌ای را به جامعه و فرهنگ ایرانی ارائه کرده‌اند اعلام می‌کند و به حمایت و ترویج و توسعه هنرهای نمایشی، هنرهای زیبا، ادبیات، شعر، روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و تولیدات رسانه‌ای می‌پردازد.
وی در ۱۵ اوت ۱۹۵۵ در ایروان به دنیا آمد و از آکادمی دولتی هنرهای زیبای ارمنستان فارغ‌التحصیل گشت. وی برنده جوایزی همچون مدال یادبود نخست‌وزیر ارمنستان (۲۰۱۴), مدال موسس خورناتسی (۲۰۱۸) و مدال مارشال باقرامیان (۲۰۱۰) است.
پاولا سلیتر، مجسمه‌ساز آمریکایی سه تندیس برنزی جداگانه از ندا آقاسلطان بنام «فرشتهٔ ایران» ساخت که در اکتبر و نوامبر ۲۰۰۹ از آن‌ها به ترتیب در کاخ هنرهای زیبای شهر سانفرانسیسکو و «کنفرانس بزرگداشت زنان ایرانی» در شهر واشینگتن دی سی پرده‌برداری شد. یکی از تندیس‌ها در ساختمان شهرداری سانفرانسیسکو به‌طور دائم قرار خواهد داشت. و تندیس دیگر به نامزد ندا، کاسپین ماکان و خانواده ندا اهدا شد.
تابلو در تاهیتی کشیده شده‌است، و در موزه هنرهای زیبای بوستون، ایالت ماساچوست، آمریکا نگهداری می‌شود.
آکادمی ملی طراحی یک انجمن افتخاری از هنرمندان آمریکایی است که در شهر نیویورک در سال ۱۸۲۵ توسط ساموئل مورس، آشر دوراند، توماس کول، مارتین ای. تامپسون، چارلز کوشینگ رایت، ایتیل تاون و دیگران برای ترویج هنرهای زیبا تأسیس شد. این آکادمی از طریق آموزش و نمایشگاه به ۴۵۰ هنرمند و معمار آمریکایی که توسط همتایان خود بر اساس برتری شناخته شده انتخاب می‌شوند اداره می‌شود.