نوآوری
معنی کلمه نوآوری در فرهنگ فارسی
معنی کلمه نوآوری در فرهنگستان زبان و ادب
{innovation} [حقوق، مدیریت-مدیریت فنّاوری] اختراع یا ایده ای نو که در عمل به کار گرفته شود و ارزش افزا باشد
معنی کلمه نوآوری در دانشنامه عمومی
نوآوری اغلب از طریق توسعه محصولات، فرایندها، خدمات، فناوری ها، آثار هنری یا مدل های کسب وکار مؤثرتر صورت می گیرد که نوآوران در اختیار بازارها، دولت ها و جوامع قرار می دهند. نوآوری با اختراع مرتبط است، اما با آن یکسان نیست: نوآوری بیشتر مستلزم اجرای عملی یک اختراع برای ایجاد تأثیر معنادار در بازار یا جامعه است، و همه نوآوری ها به اختراع جدید نیاز ندارند.
یک تعریف نوآوری، اجرای صحیح ایده های خلاق است. نوآوری عبارت است از انتخاب ایده های درست و اجرای صحیح فرایند تبدیل آن به محصولات، خدمات، و فرآیندهایی به منظور دستیابی به سود و رشد. اگر یک سرمایه گذار بخواهد ظرفیت نوآوری خود را افزایش دهد، سطح بالایی از خلاقیت مورد نیاز است. ایده جدید اشاره به درک نیاز جدید مشتری یا روش جدید تولید دارد و از طریق جمع آوری اطلاعات با دیدگاه کارآفرینانه توسعه می یابد. در فرایند کاربردی شدن ایده جدید، به صورت محصول، فرایند یا خدمت، به کاهش هزینه و افزایش بهره وری باید توجه شود. نوآوری زمانی رخ می دهد که ایده به صورت محصول، فر آیند یا خدمتی از چرخه فناوری و جویبار نوآوری، بتواند به کمک انجام دگرگونی های ناپیوسته در سازمان به امتیازهای حاصل از آن ها برسد. در واقع در دنیایی که سریع در حال تغییر است، ضرورت نوآوری افزایش میابد. لذا نوآوری برای رشد، ادامه دادن به رقابت، و تطبیق با نیازهای در حال تغییر مشتری، ضروری است.
پدیده نوآوری چند بعدی و بسیار پیچیده است. "نوآوری همراه است با توان دیدن اتصالات، برای تعیین فرصتها و کسب مزیت از آنها. نوآوری، ایجاد تغییر است که در چندین فرم مختلف انجام می شود. نوآوری محصول Product Innovation از طریق تغییر در چیزها، نوآوری فرآیند Process Innovation از طریق تغییر در روش ایجاد و انتقال، نوآوری جایگاه Position Innovation از طریق تغییر در مفهوم معرفی محصولات و خدمات، و نوآوری الگو Paradigm innovation از طریق تغییر اصول مدلهای ذهنی که چارچوب فعالیتهای سازمان را شکل می دهد.
معنی کلمه نوآوری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه نوآوری
حکومتی که شاه اسماعیل بنیانگذاشت بیش از دو قرن دوام آورد و در اوج دوران خود (در زمان شاه عباس بزرگ) بر تمام ایران امروز، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، شرق قفقاز شمالی، عراق، کویت، افغانستان، بخشهایی از سوریه، ترکیه، پاکستان، ازبکستان و ترکمنستان حکومت میکرد. تأسیس دوبارهٔ ایران بهعنوان یک پایگاه اقتصادی بین شرق و غرب، ایجاد دولت و دیوانسالاری، نوآوری در معماری و حمایت از صنایع دستی و هنر از دیگر دستاوردهای امپراتوری صفوی بود. شاه اسماعیل موفق شد در خلال ۱۰ سال، پس از حرکت از لاهیجان به اردبیل و فتح تبریز، از آنجا سراسر ایران از کرمان و پارس و خراسان تا خوزستان و عراق کنونی را زیر پرچم یک دولت واحد شیعی درآورد.
ماتیس به سبب نوآوریها و اثر گذاری بر معاصران، یکی از مهمترین هنرمندان سده بیستم بهشمار میآید. اهمیت تاریخی کشفهای او در عرصه رنگ ناب را میتوان در حد دستاورد کوبیسم در آزادسازی فرم از قید بازنمایی عینی دانست. ماتیس در رشته حقوق تحصیل کرد و ابتدا در همین رشته مشغول به کار شد، ولی در بیست و دو سالگی به دنیای هنر گام نهاد. او در مسیر نقاشی دست به تجربه مجسمهسازی زد و از هنرمندان برجسته گروه دَدگر یا فوویست بهشمار میرفت.
یکی از مهمترین نوآوریهای یازجیها ایجاد یک قلم عربی بسیار ساده بود؛ وی و همکاران با کاهش انواع نویسههای عربی از ۳۰۰ به ۶۰ عدد به طوری که این کاراکترها تا حدود زیادی شبیه کاراکترهای الفبای لاتین شدهبودند، توانستند با این روند کمک شایانی به ایجاد ماشین تحریر عربی کنند.
استخرهای خورشیدی از جمله نوآوریهای جدید تولید انرژی میباشند و میتوان از این سیستمها برای تأمین انرژی مورد نیاز صنعت از طریق ذخیرهسازی انرژی رایگان خورشید در آب استخر استفاده نمود.