نئون
معنی کلمه نئون در فرهنگ عمید
معنی کلمه نئون در فرهنگ فارسی
معنی کلمه نئون در دانشنامه عمومی
نئون گازی بسیار خطرناک و کشنده می باشد. این گاز باعث خفگی شدید می شود
در سال ۱۸۹۸ توسط شیمیدان انگلیسی به نام سر ویلیام رمزی و موریس در لندن کشف شد. آن ها همچنین دو گاز دیگر کریپتون و زنون را نیز در آزمایشگاه به وجود آوردند.
لامپ نئون توسط ژرژ کلود فرانسوی با استفاده از یک لوله خلأ که داخل آن گاز نئون بود ساخته شد او پس از اینکار دو سر این لوله را به دو الکترود وصل کرد و پس از عبور جریان از این لوله نور قرمز رنگی ایجاد نمود. لامپ های نئون برخلاف لامپ های رشته ای عمری طولانی بین ۷ تا ۱۰ سال دارند و به دلیل مقرون به صرفه بودن و عمر بالای آن در تبلیغات فضای باز کاربرد بالایی دارند.
لامپ های نئون به صورت لوله های شیشه ای محتوی گاز نئون ساخته می شوند که در دو سر آن مفتول یا میلهٔ آهنی وجود دارد و به شکل مختلف خم می شود، فشار گاز نئون در داخل این لوله ها فوق العاده کم است ( حدود یک میلی متر جیوه ) ، اگر در سر این لوله ها ولتاژ کافی ایجاد شود، لوله های مذکور با نور قرمز روشن می شوند.
گازها در حالت عادی عایق هستند ولی در اثر فشار الکتریکی بعضی از اتم ها آن به یون های مثبت و منفی تبدیل شده و به طرف قطب های مخالفشان کشیده می شوند در اثر این یونیزه شدن جریان از لامپ عبور کرده و آن را نورانی می کند. قطر لوله های نئون که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد ۱۸ میلی متر است، طول این لوله ها بر حسب احتیاج ممکن است از چند سانتی متر تا چندین متر باشد.
شدت جریانی که از لوله محتوی گاز نئون عبور می کند ۱۰ تا ۵۰ میلی آمپر است و ولتاژی که برای روشن کردن این لوله ها به کار می رود بستگی به طول و قطر آن ها دارد برای روشن کردن هر متر لوله ولتاژی حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ ولت لازم است. برای تولید ولتاژ زیاد از ترانسفورماتورهای مخصوص افزاینده ولتاژ استفاده می شود. در لامپ های نئون به دلیل ولتاژ بالا باید از کابل های مخصوص استفاده کنیم. لامپ های نئون بیشتر جنبه تزئینی و تبلیغاتی دارد. با استفاده از آلیاژهای دیگر در لوله می توان نوری با رنگ های مختلف تولید کرد.
نئون (شرکت). نئون ( انگلیسی: Neon ) شرکت فیلم سازی آمریکایی است، که در سال ۲۰۰۷ توسط تیم لیگو تأسیس شد.
معنی کلمه نئون در ویکی واژه
یکی از عناصری که گازی شکل است و به مقدار بسیار کم در ترکیب هوا موجود است و در تهیة چراغهای نئون مورد استفاده قرار میگیرد.
جملاتی از کاربرد کلمه نئون
استخر بیانتها نخستین نمایش جهانی خود را در جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۲۳ داشت، و توسط نئون در ایالات متحده در ۲۷ ژانویه ۲۰۲۳ اکران شد. نخستین نمایش اروپایی آن در جشنواره بینالمللی فیلم برلین بود.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال وویوودینا، باشگاه فوتبال چوکاریچکی، باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد جتس، باشگاه فوتبال رادنیشکی نیش، و باشگاه فوتبال انوسیس نئون پارالیمنی اشاره کرد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال پارتیزانی تیرانا، باشگاه فوتبال انوسیس نئون پارالیمنی، باشگاه فوتبال هانوفر ۹۶، باشگاه فوتبال دویسبورگ، باشگاه فوتبال خنک، و باشگاه فوتبال تیرانا اشاره کرد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال سویا، باشگاه ورزشی بارسلونا، باشگاه فوتبال نیولز اولد بویز، باشگاه فوتبال دپورتیوو لاکرونیا، باشگاه فوتبال راسینگ سانتاندر، باشگاه فوتبال اسپورتینگ پرتغال، باشگاه فوتبال اسپانیول، باشگاه فوتبال انوسیس نئون پارالیمنی، و باشگاه فوتبال ویرا اشاره کرد.
نخستین رمان وی یه با نام «جوانی» در بیست و دو سالگی نوشته شد، اما هرگز منتشر نشد. پاککنها اولین اثر رب-گریه یه بود که در ۱۹۵۳ توسط انتشارات مینویی چاپ شد. این رمان که مضمونی پلیسی داشت در آن سال برنده جایزه فنئون شد و به شدت مورد توجه رولان بارت منتقد برجسته ادبیات فرانسه قرار گرفت.
از باشگاههایی که سولومو در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال آپوئل، باشگاه فوتبال انوسیس نئون پارالیمنی و باشگاه فوتبال آپولون لیماسول اشاره کرد.
از باشگاههایی که در آن بازی کردهاست میتوان به باشگاه فوتبال بوتو پلوودیو و انوسیس نئون پارالیمنی اشاره کرد.
از فیلمهایی که وی در آن نقش داشته است، میتوان به ماندگار، شراب کهنه، شهد پرتقال، بدن نئونی، نرون، درخت خون، فتح بهشت، آغوشهای گسسته، بارباروسا، میل مبهم هوس، نمیتوانی بهتنهایی خود را نجات دهی، دریا، شهر سوخته، سنگها، جسم زنده، نبرد سه پادشاه و باریا اشاره کرد.
انفجار نهایی یک ستارهٔ سنگین را ابرنواختر مینامند، ولی خورشید هیچگاه چنین انفجاری را تجربه نخواهد کرد؛ زیرا کمترین جرم مورد نیاز برای رخداد یک ابرنواختر، هشت برابر جرم خورشید است. از نظر شیمیایی سه-چهارم جرم خورشید را هیدروژن و باقیماندهٔ آن را بیشتر هلیم میسازد. پس از هیدروژن و هلیم، دیگر عنصرهای سازندهٔ خورشید عبارتند از: اکسیژن، کربن، نئون و آهن و غیره، این عنصرها سازندهٔ ۱٫۶۹٪ از جرم خورشید هستند که این مقدار خود ۵٬۶۲۸ برابر جرم زمین است.