ملودی
معنی کلمه ملودی در لغت نامه دهخدا

ملودی

معنی کلمه ملودی در لغت نامه دهخدا

ملودی. [ م ِ ل ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) از «ملوس » یونانی بمعنی آهنگ و «اوده » بمعنی آواز و نواست و در موسیقی سلسله صداهایی است که آهنگی را بوجود آورد و نیز توالی کلماتی که در عبارت ، گوش را نوازش دهد. ( از لاروس ). نوا و آهنگ خوش آیند و اصوات موزون و بهم پیوسته ای است که به گوش خوش آیند باشد. ملودی ممکن است با ساز و آواز توأمان باشد و یا ممکن است ساز یا آواز جدا از هم اجرا گردد که در این صورت آن را یک صدایی نامند. رجوع به فرهنگ فارسی معین و لاروس بزرگ شود.

معنی کلمه ملودی در فرهنگ معین

(مِ لُ ) [ فر. ] (اِ. ) آهنگ ، لحن ، نغمه .

معنی کلمه ملودی در فرهنگ عمید

قطعۀ موسیقی که از توالی چند صوت تشکیل شده و خوش آهنگ باشد، نغمه.

معنی کلمه ملودی در فرهنگ فارسی

آهنگ، لحن، نغمه، خوش آهنگی
( اسم ) نوا و آهنگ خوش آیند را گویند و آن مایه اصلی موسیقی است . بتعبیر دیگر اصوات موزون و متوالی است که بگوش خوش آیند باشد . ملودی ممکن است با ساز یا آواز تنها اجرا شود . در این صورت آنرا یک صدایی گویند . وقتی که چند صدایی باشد با چند ساز یا آواز اجرا میشود توضیح ملودی همان نغمه است ( نظری بموسیقی ج ۱ ص ۱۴۸ )

معنی کلمه ملودی در فرهنگ اسم ها

اسم: ملودی (دختر) (فرانسوی) (هنری) (تلفظ: melodi) (فارسی: ملودی) (انگلیسی: melodi)
معنی: نوا، آهنگ، نغمه، ( فرانسوی، melodie ) ( در موسیقی ) توالی تعدادی از اصوات در موسیقی سازی و آوازی، به گونه ای که یک واحد مستقل را بسازد و معمولاً قابل زمزمه کردن باشد

معنی کلمه ملودی در دانشنامه عمومی

آهنگ، نَوا یا ملودی ( به فرانسوی: Mélodie ) در موسیقی به معنای اجرای چند نُت است که شنونده آن را به صورت یک مجموعهٔ واحد احساس می کند. به عبارت دیگر، آهنگ عبارت است از احساس آغاز و انجام داشتنِ این سلسله از نت ها. به دیگر سخن، ملودی احساسی است که از ترکیب زیروبمیِ نت ها و ضرب آهنگ به وجود می آید.
واژهٔ «ملودی» در اصل، یک واژهٔ یونانی باستان ( μελῳδία ) [ الف] است به معنای آواز خواندن.
آهنگ یا ملودی در مقابل هارمونی قرار دارد که به خوشایندیِ اجرای هم زمان ( نه متوالیِ ) نت ها می پردازد. ملودی ها اغلب شامل یک یا چند موتیف یا بخش[ ب] موسیقی هستند که معمولاً در ترکیبات مختلف در قالب های متفاوتی تکرار می شوند. هدف و سرمایهٔ اصلی موسیقی، ملودی است. تمام قطعات هارمونی برای ایجاد یک ملودی زیبا به کار برده می شوند و هدف اصلی شان خلق یک ملودی جدید و شگفت انگیز است. این که بپرسیم، اهمیت ملودی بیشتر است یا هارمونی، پرسشی کاملاً بیهوده است، چراکه هردو در یک راستا و بر روی یک خط مشترک در حال حرکت اند.
ملودی (خواننده). ملودی ( اسپانیایی: Melody ؛ زادهٔ ۱۲ اکتبر ۱۹۹۰ ) خواننده و موسیقی دان اهل اسپانیا است. وی از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون مشغول فعالیت بوده است. او با انتشار آهنگ "El Baile de Los Gorilas" در سال ۲۰۰۱ به شهرت زیادی در آمریکای لاتین رسید.
ملودی (خواننده ژاپنی). ملودی ( انگلیسی: Melody؛ زادهٔ ۲۴ فوریهٔ ۱۹۸۲ ) خوانندهی سبک جی پاپ، طراح مد و مجری تلویزیون اهل کشور ژاپن می باشد. وی متولد کشور ایالات متحده آمریکا است. ملودی در سال ۲۰۰۸ در وبلاگش اعلام کرد که حرفهٔ خوانندگی را رها می کند تا به طراحی فشن بپردازد.
معنی کلمه ملودی در فرهنگ معین

معنی کلمه ملودی در دانشنامه آزاد فارسی

مِلودی (melody)
در موسیقی ، سری مشخصی از نت ها که یکی پس از دیگری خوانده یا نواخته شوند. ملودی یکی از سه رکن اصلی موسیقی غربی است ، دو رکن دیگر ریتم و هارمونی اند. در موسیقی غربی، ملودی معمولاً از نت های یک گام یا مُد ساخته می شود. هر ملودی ، با یا بدون همراهی ، می تواند به خودی خود یک قطعۀ کامل باشد ـ مانند یک ترانۀ ساده . در موسیقی کلاسیک اغلب آن را همچون تِمی در درون قطعه ای طولانی تر به کار می برند.
ساختار ملودیک . ملودی اغلب عنصری برجسته و شاخص در موسیقی برشمرده می شود، که از هارمونی و ریتم متمایز است ، اما این سه عنصر، البته در موسیقی غربی ، تا حد زیادی نسبت به یکدیگر وابستگی متقابل دارند. جمله های درون یک ملودی را اغلب به چند دسته نت می توان تجزیه کرد که تلویحاً آکوردهای متناسب خود، و بنابراین یک ساختار هارمونیک را القا می کنند؛ موتیف های ریتمیک به تأکیدگذاری بر این ساختار می توانند کمک ، یا شکل خاص خود را به ملودی تحمیل کنند. عوامل دیگر، مثل حاکمیت جمله های بالارونده یا پایین رونده ، یا گشادگی فاصله های بین نت های ملودی ، نیز جنبۀ بیانگرانه دارند.
ساختار هارمونیک . ساختار هارمونیک ضمنیِ یک ملودی ، چه آشکارا شکل همراهی داشته و چه نداشته باشد، با بناکردن رابطۀ آن با یک الگو، مُد، یا گام بنیادین، ویژگی ای متمایز به آن می دهد. چنین ساختاری این توقع را در شنونده برمی انگیزد که در ادامه باید عناصر قراردادی خاصی وجود داشته باشد ـ هرچند اغلب شکستن این قراردادهاست که ملودی را حقیقتاً به یادماندنی می کند. در بیشتر موارد ساختار ضِمنی هارمونیک یا گامی، حال و هوای یک ملودی را مشخص می کند ـ همچون ماژور یا مینوربودن گام ، فاصلۀ گام مقصد با گام مبدأ در مدولاسیون ، و مقدارِ کروماتیک بودن هارمونی (← کروماتیسم ).
عناصر ریتمیک. ممکن است تصور شود که زیرایی نت های یک ملودی اولین خصوصیت تعیین کنندۀ آن به شمار می رود، اما در بیشتر موارد این گونه نیست . الگوهای ریتمی و سرعت نیز می توانند از اجزای تعیین کنندۀ ملودی باشند، تا آن جا که برخی ملودی ها را فقط با ریتم شان می شناسند. در مقابل ، ملودی های معروف زیادی یافت می شوند که اگر کشش نت های شان هم اندازه شود به زحمت شناخته می شوند.
اصول زیبا شناسی ملودی. در تاریخ موسیقی، چگونگی ساخته شدن «یک نغمۀ خوب» موضوع مباحث بسیاری بوده است ، که هریک برای قضاوت در این مورد معیارهای خاص خود را داشته اند. هرنسلی همگام با تغییر سلیقه های موسیقایی، جانشینان خود را به سبب کمبود زیبایی ملودیک نقد کرده اند. به همین شکل ، موسیقی فرهنگ های دیگری که برای شنونده ناآشنایند، اغلب «بی نغمه» توصیف می شوند. در این مورد نیز مثل تمامی شاخه های زیبا شناسی نمی توان قوانین سفت و سختی برای ساختار یک ملودی زیبا یا به یادماندنی درنظر گرفت ، اما کوشش در راه تجزیه وتحلیل عناصری که ساختار ملودیک صدا را تشکیل می دهند، همچنان ادامه دارد.

معنی کلمه ملودی در ویکی واژه

آهنگ، لحن، نغمه.

جملاتی از کاربرد کلمه ملودی

افشین در سال ۲۰۱۳ در امارات متحده عربی نسبت به تأسیس مؤسسه هنری ملودیکا اقدام نمود. این مؤسسه آموزش موسیقی و رقص هم‌اکنون یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش موسقی خاورمیانه می‌باشد که در آن با بهره‌گیری از مدرسان بین‌المللی موسیقی و رقص در رشته‌های پیانو، گیتار، درام، آواز، ویلون، رقص باله و غیره تدریس می‌شود. منبع
مونته‌وردی هنگام خلق این اپرا از تکنیک قدیمی «پریما پرکتیکا» که در واقع تکنیک پلی‌فونیِ گذشته بود، به تکنیک جدید «سکوندا پرکتیکا» تغییر جهت داد و بیشتر به متن شعر و ساخت ملودی برای آن توجه کرد. او در دست‌نوشت‌های خود برای آهنگسازی اپرایش از سه حالت طبیعی انسان سخن گفت که دربردارنده خشم، حالت معمولی و آرامش هستند و هر یک از این کیفیت‌ها بر تکنیک آهنگسازی او اثر خواهند گذشت.
ملودیکاها معمولاً بسته به محدودهٔ صوتی ساز طبقه‌بندی می‌شوند و معمولاً سازهای یک محدودهٔ صوتی خاص ظاهر خاص خودشان را نیز دارا می‌باشند.
اکثر مراسم آیینی در یهودیت با ملودی سنتی به نام نیگون به حالت آوازی قرائت می‌شود. در هر کنیسه، سکویی کم ارتفاع وجود دارد که حزان بر فراز آن این مناجات را رهبری می‌کند.