معجزه
معنی کلمه معجزه در لغت نامه دهخدا

معجزه

معنی کلمه معجزه در لغت نامه دهخدا

( معجزة ) معجزة. [ م ُ ج ِ زَ ] ( ع اِ ) آنچه نبی عاجز کند بدان خصم را وقت غلبه جستن در دعوی. ج ، معجزات. ( منتهی الارب ) ( از ناظم الاطباء ). امر خارق العاده ای که مردم را از آوردن نظیر آن عاجز می کند و عادةً مقرون به دعوی نبوت است و در این کلمه هاء برای مبالغه باشد. ( از اقرب الموارد ). و رجوع به معجزه شود.
معجزة. [ م َ ج َ زَ / م َ ج ِ زَ ] ( ع مص ) رجوع به معجز [ م َ ج َ / م َ ج ِ ] شود. || ( اِ ) جایی که در آن از کسب عاجز باشند و منه الحدیث : ولاتلبثوا بدار معجزة؛ یعنی در جایی که از کسب عاجز باشید اقامت نکنید. ( از منتهی الارب ). جایی که در آن از کسب عاجز باشند. ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ).
معجزة. [ م ِ ج َ زَ ] ( ع اِ ) کمربند بدان جهت که متصل کمر صاحب خود باشد. ( منتهی الارب ). کمربند و منطقه. ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ).
معجزه. [ م ُ ج ِ زَ / زِ ] ( از ع ، اِ ) چون خرق عادتی از نبی صادر شود که خلق از آوردن مثل آن عاجز آید آن را معجزه گویند و چون از ولی خرق عادتی پیدا گردد آن را کرامت خوانند و چون خرق عادتی از کافر به ظهور آید آن را استدراج گویند. ( آنندراج ) ( غیاث ). آن چیزی که مردم از آوردن آن عاجز باشند مانند خرق عادتی که از انبیا صادر می گرددو شگفت و چمراس و فرجود نیز گویند. ( ناظم الاطباء ). امر خارق العاده ای که مایه خیر و سعادت باشد مقرون به دعوی نبوت و غرض از آن آشکار ساختن صدق کسی است که مدعی رسالت از جانب خداست. ( از تعریفات جرجانی ). امر خارق العاده اعم از ترک یا فعل مقرون به تحدی با عدم معارضه ، و به عبارت دیگر معجزه امر خارق العاده ای است که بر دست مدعی نبوت ظاهر شود موافق دعوی او. ( ازکشاف اصطلاحات الفنون ). ج ، معجزات : پس قوه پیغمبران معجزات آمد. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 93 ).
پیغمبری ولیک نمی بینم
چیزیت معجزات مگر غوغا.ناصرخسرو.ماند فتوح تو ز عجایب به معجزات
هر کس که معجزات تو بشنید بگروید.امیر معزی ( از آنندراج ).معجزات تو شود آن آب و آتش زآنکه تو
چون خلیل و چون کلیم از آب و آتش بگذری.سنائی.نه چون تو بذل کند هر که نعمتی دارد
نه معجزات بود هر که را عصا باشد.ادیب صابر.و به معجزات ظاهرو دلایل واضح مخصوص گردانید. ( کلیله و دمنه ).

معنی کلمه معجزه در فرهنگ معین

(مُ جِ زِ ) [ ع . معجزة ] (اِ. ) امر خارق العاده مخصوص پیامبران که دیگران توانا به انجام آن نباشند. ج . معجزات .

معنی کلمه معجزه در فرهنگ عمید

امر خارق العاده از سوی پیامبران که دیگران از انجام مانند آن عاجز باشند.

معنی کلمه معجزه در فرهنگ فارسی

امرخارق العاده که دیگران از آوردن مثل آن عاجزباشند، معجزات جمع
( اسم ) امری خارق عادت از طرف پیغامبران که افراد مردم از آوردن نظیر آن عاجز باشند جمع : معجزات . توضیح خرق عادت اگر از پیغامبر صادر گردد معجزه نامیده میشود و اگر ازولی صادر شود کرامت و اگر از کافر صادر شود استدراج . یا معجز. مسیح . ۱ - زنده کردن مرده بیناکردن کور شفا دادن بیمار . ۲ - مائدهای که از آسمان بجهت عیسی و مریم نازل شد .
کمر بند بدان جهت که متصل کمر صاحب خود باشد . کمر بند و منطقه .

معنی کلمه معجزه در دانشنامه عمومی

معجزه (آلبوم نانپوینت). معجزه ششمین آلبوم رسمی گروه نو متال امریکایی نانپوینت می باشد. این آلبوم در تاریخ ۴ مه ۲۰۱۰ منتشر شد. اولین تک آهنگ آن نیز در ۱۵ فوریه ۲۰۱۰ وارد ایستگاه های رادیویی شد.
۱ - سایه
۲ - معجزه
۳ - دیوانه
۴ - صف مقدم
۵ - بنگر
۶ - برق
۷ - چه کاری برایم کردی
۸ - پرتاب سنگ ها
۹ - ۵ دقیقه تنهایی
۱۰ - آنچرا که شده ام
۱۱ - آب های خطرناک
۱۲ - شماره ۱۳ خوش شانس
۱۳ - روح بی جان
۲ - Miracle
۳ - Crazy
۴ - Frontlines
۵ - Looking Away
۶ - Electricity
۷ - What You've Got For Me
۸ - Throwing Stones
۹ - 5 Minutes Alone
۱۰ - What I've Become
۱۱ - Dangerous Waters
۱۲ - Lucky #13
۱۳ - Dead Soul
• الیاس سوریانو  : آواز
• کی بی  : بیس
• راب ریورا  : درامز
• زک برودریک  : گیتار
• چاد گری  : تهیه کننده، هم آواز در ترانه "معجزه"
• گرگ تریبت  : تهیه کننده
معجزه (آلبوم کوئین). معجزه به ( انگلیسی: The Miracle ) نام آلبوم سیزدهم گروه راک انگلیسی کویین می باشد. این آلبوم در سال ۱۹۸۹ منتشر شد. این آلبوم در صورتی ضبط گردید که برایان می گیتاریست گروه کویین درگیر مشکلات زناشویی خود بود و فردی مرکوری خواننده اصلی با بیماری ایدز دست و پنجه نرم میکرد. ( هرچند که اعضای گروه با این مشکل فردی اطلاع داشتند ولی این موضوع رسانه ای نشده بود و مردم اطلاع نداشتند ) ضبط آلبوم از تاریخ ژانویه ۱۹۸۹ شروع شد و تا یک سال ( دوازده ماه ) ادامه یافت. آلبوم قرار بود "مرد مخفی" صدا زده شود ولی به گفته راجر تیلور سه هفته قبل از انتشار نام آلبوم به "معجزه" تغییر نام یافت. جلد آلبوم شامل تصاویر چسبانده اعضای گروه می باشد. از چب به راست چهره های  : جان دیکن , راجر تیلور , فردی مرکوری و برایان می قرار دارد. این آلبوم در جدول برترین آلبوم های برتر انگلیس , اتریش , آلمان , هلند و سوییس اول شد و در بیلبورد ۲۰۰ آمریکا رتبه ۲۴ را بدست آورد.
همه ترانه ها توسط اعضای کویین منتشر شده و ساخته شده.
معجزه (ترانه سمرا رحملی). «معجزه» تک آهنگی از هنرمند اهل جمهوری آذربایجان سمرا رحملی است که در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشر شد. این ترانه نماینده آذربایجان در مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۱۶ بود.
معجزه (ترانه ویتنی هیوستون). «معجزه» ( به انگلیسی: Miracle ) تک آهنگی از ویتنی هیوستون است که در سال ۱۹۹۱ میلادی منتشر شد.
این تک آهنگ در چارت های ، جزو ده ترانه اول قرار گرفت.
معجزه (ترانه کسکادا). «معجزه» ( به انگلیسی: Miracle ) تک آهنگی از کسکادا است که در سال ۲۰۰۴ میلادی منتشر شد.
این تک آهنگ در چارت های فرانسه در رتبه اول و در چارت های بریتانیا، ایرلند، جزو ده ترانه اول قرار گرفت.
معجزه (ترانه کوئین). «معجزه» ( به انگلیسی: The Miracle ) تک آهنگی از کوئین است که در سال ۱۹۸۹ میلادی منتشر شد و در آلبومی به همین نام قرار گرفت.
معجزه (فیلم ۱۹۵۹). «معجزه» ( انگلیسی: The Miracle ( 1959 film ) ) یک فیلم به کارگردانی اروینگ رپر است که در سال ۱۹۵۹ منتشر شد.
• کارول بیکر
• راجر مور
• ویتوریو گاسمن
• کتینا پاکسینو
• دنیس کینگ
• تورین تاچر
• بل میچل
• دنیس کینگ
معجزه (فیلم ۱۹۸۶). معجزه ( انگلیسی: Miracles ) فیلمی است که در سال ۱۹۸۶ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به تری گار، پال رودریگز، کریستوفر لوید و تام کونتی اشاره کرد.
معجزه (فیلم ۱۹۸۷). معجزه ( فرانسوی: Le Miraculé ) فیلمی در ژانر کمدی است که در سال ۱۹۸۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به میشل سرو، ژن مورو و دومینیک زاردی اشاره کرد.
معجزه (فیلم ۱۹۸۹). معجزه ( انگلیسی: Miracles ) فیلمی در ژانر اکشن و رزمی به کارگردانی جکی چان است که در سال ۱۹۸۹ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جکی چان، آنیتا موی، وو ما و سیمون یام اشاره کرد.
معجزه (فیلم ۱۹۹۱). «معجزه» ( انگلیسی: The Miracle ( 1991 film ) ) فیلمی در ژانر درام به کارگردانی نیل جوردن است که در سال ۱۹۹۱ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به بورلی دی آنجلو اشاره کرد.
معجزه (فیلم ۱۹۹۲). معجزه ( به انگلیسی: Chamatkar ) فیلمی هندی در سبک کمدی است که در سال ۱۹۹۲ منتشر شرد.
• نصیرالدین شاه
• شاهرخ خان
• اورمیلا ماتوندکار
• تینو آناند
• شامی کپور
معجزه (فیلم ۲۰۰۴). معجزه ( انگلیسی: Miracle ) فیلمی آمریکایی به کارگردانی گوین اکونر است که در سال ۲۰۰۴ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به کرت راسل، پاتریشا کلارکسون، نوآ امریک، کنت ولش و ادی کیهیل اشاره کرد.
فیلم معجزه داستانی واقعیست که “هرب بروکس” بازیکن هاکی روی یخ تیم ملی آمریکا، منجر به پیروزی در مقابل تیم شکست ناپذیر و سرسخت روسیه در المپیک ۱۹۸۰ شد. . .
معجزه (فیلم ۲۰۰۹). معجزه ( روسی: Чудо ) یک فیلم است که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
معجزه (فیلم ۲۰۱۵). معجزه ( ترکی استانبولی: Mucize ) فیلمی ترکیه ای است در سبک درام به کارگردانی ماهسون قرمزی گل که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد.
داستان در مورد معلمی است که مجبور به ترک همسر و دو دختر خود برای تدریس در یک روستای کوهستانی و به دور از امکانات می شود. موضوع داستان حول معلم، کودکان روستا و یک فرد معلول از اهالی روستا می باشد که همکاری آنها منتهی به یک سری اتفاقات در روستا می شود.
• ماهسون قرمزی گل ( Bozat )
• طلعت بولوت ( Muallim Mahir )
• علی سورملی ( Hayder )
• آدم آتباس ( Fehmi )
• بشرا پکین ( Gule )
• جزمی باسکین ( Isa )
معنی کلمه معجزه در فرهنگ معین
معنی کلمه معجزه در فرهنگ عمید
معنی کلمه معجزه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه معجزه در دانشنامه عمومی
معنی کلمه معجزه در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه معجزه در دانشنامه اسلامی

معنی کلمه معجزه در دانشنامه آزاد فارسی

امری که از نظر علمی و تجربی ناممکن می نماید و خداوند به هر یک از پیامبرانش که بخواهد، می دهد تا با آن صحت رسالت خود را به اثبات برساند. معنای معجزه، بی قانون بودن یا فوق قانون بودن نیست. همین طور، وقوع آن بدون علّت نیست، امّا علت آن اسباب عادی و متعارف که ما می شناسیم، نیست. همین طور معجزه جزو محالات عقلی نیست. زیرا که محالات عقلی امکان وقوع ندارند. معجزات همه جزو محالات عادی هستند یعنی اموری که وقوع آن ها عادتاً محال ولی عقلاً محال نیست؛ از این رو معجزه را «خَرق عادت» نیز می نامند. ویژگی اصلی معجزه شکست ناپذیری آن است، یعنی چون مستند به ارادۀ الهی است کسی را یارای شکست دادن آن نیست، حال آن که امور خارق عادت دیگر از قبیل کرامات و سحر و امثال آن چنین نیستند و امکان شکست دادن آن ها توسط افراد قوی تر، وجود دارد. معجزه از این حیث مانند دعای مستجاب است زیرا دعای مستجاب نیز چون مستند به ارادۀ الهی است، غلبه ناپذیر است. ویژگی دیگر معجزه این است که همراه با دعوی نبوت است؛ اما کرامت چنین نیست و به همین دلیل معجزه تخلف ناپذیر است؛ یعنی هرگاه نبی بخواهد می تواند معجزه بیاورد و تخلف بردار نیست، زیرا ارتباط با هدایت مردم دارد و تخلف آن موجب بی اعتمادی مردم می شود و آن نقض غرض است. لفظ معجزه در قرآن به کار نرفته است؛ اما از آن با ذکر الفاظی چون آیات و بیّنات تعبیر شده است. در قرآن مجید به معجزه های حضرت موسی (ع) ازجمله تبدیل عصا به اژدها، ید بیضا، شکافتن دریا، جوشاندن چشمه از سنگ و ... و نیز معجزات حضرت عیسی (ع) ازجمله شفادادن بیماران و نابینایان، زنده کردن مردگان و نیز معجزات پیامبر اسلام ازجمله قرآن کریم اشاره شده است، ولی به اتفاق متکلمان اسلامی، معجزۀ اصلی و مستمّر حضرت محمد (ص) که از آن به معجزۀ ختمیه نیز یاد می شود، قرآن است (← اعجاز_قرآن).

معنی کلمه معجزه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در این که حقیقت معجزه چیست حرف و حدیث های فراوانی مطرح شده است و جای بحث های فراوان دیگری نیز هست.
امام صادق- علیه السلام - در تعریف معجزه می فرماید: «و المعجزه علامهٌ لله لا یعطیها إلا انبیاءهُ و رُسُلَهُ و حججه لیعرف به صدق الصادق من کذب الکاذب؛ «معجزه» نشانه ای از خداوند است که آن را جز به پیامبران و فرستادگان و حجت های خود نمی دهد، تا به وسیله ی آن، راستگویی (مدّعیان ارتباط با خدا) از دروغگویی (مدّعیان دروغین) شناخته شود.»
در توضیح این حدیث شریف باید دانست که معجزه
چنان که از لفظش پیدا است ـ یعنی عاجز کننده و آن کار خارق العاده ای است که نوع بشر، حتی نوابغ در تمام زمان ها از آوردن آن عاجز باشند، و اساساً معجزه فراتر از نیروی بشر است و پیامبران به اراده و مشیت خدا، برای اثبات درستی ادعای رسالت خویش، انجام می دهند و دعوت به «مقابله به مثل» (تحدی) نیز می نمایند.
تعبیر قران از معجزه
قرآن کریم از این واژه به «آیت»، یعنی نشانه و علامت، و نیز به «بینه» تعبیر کرده است و در روایات (از جمله روایت فوق) و فرهنگ متکلمان (از آن نظر که این نشانه، ناتوانی سایر افراد را آشکار می سازد) به «معجزه» تعبیر شده است.
قرآن کریم نقل می کند که مردم هر زمان، از پیامبران زمان خویش تقاضای «آیت» و «معجزه» می کردند و آن ها نیز به درخواست هایی که معقول و منطقی و در راستای حقیقت جویی بود، پاسخ مثبت می دادند، ولی اگر درخواست ها از سوی مردمی بهانه جو بود و به جهت دشمنی و مبارزه و معارضه باپیامبران صورت می گرفت، چون پیامبران برای اثبات رسالت خویش به مقدار لازم، معجزه آورده بودند، به خواسته ی آن ها پاسخ نمی دادند.
نمونه هایی از معجزات
قرآن کریم معجزه های زیادی را برای پیامبران نقل کرده است؛ مانند: زنده کردن مرده، علاج بیماران صعب العلاج و علاج کور مادرزاد، سخن گفتن در گهواره، تبدیل عصا به اژدها، خبر دادن از نهان و آینده و....
ارکان اساسی معجزه
...
[ویکی شیعه] معجزه، کار شگفتی است که پیامبران الهی بر خلاف قوانین عادی و جاری طبیعت، به منظور اثبات ادعای نبوّت خویش انجام می دهند؛ کارهایی که انسانهای عادی از انجام دادن آنها ناتوانند. معجزه، شروط و ویژگیهایی دارد از جمله تحدی ، عدم معارضه و مغلوب نشدن.
به عقیده متکلمان شیعی معجزه منافاتی با اصل علیت ندارد و نشان دهنده بهره مندی صاحب معجزه از قدرت الهی و صداقت در دعوت است.
در منابع دینی، معجزات بسیاری از پیامبران ثبت شده است که برخی از آنها حسّی و با حواس ظاهری قابل درک بوده است و برخی عقلی که خارق العاده بودن آن از حیطه درک حس خارج و تنها توسط عقل قابل درک است. مشهورترین معجزات پیامبران عبارتند از زنده کردن مردگان، عصای موسی، ید بیضاء، زنده ماندن ابراهیم در آتش و معجزه جاوید پیامبر اسلام، قرآن کریم.
[ویکی اهل البیت] کلید واژه: پیامبران، اعجاز قرآن، معجزه، سند شریعت اسلام، محمد بن زید واسطی، بیان اعجاز القرآن، معجزه جاوید، صراحت قرآن
اعجاز از ریشه «عجز» (ناتوانی) به معنای ناتوان ساختن می باشد. ناتوان ساختن بر دو گونه است: یکی آن که توانایی کسی قهراً از وی سلب شود و او به عجز درآید، مثلا اگر شخصی قدرت مالی یا مقامی دارد، آن مال یا مقام از او با زور گرفته شود و او به خاک مذلت بنشیند.
دیگر آن که کاری انجام گیرد که دیگران از انجام و یا هم آوردی با آن عاجز باشند، بدون آن که درباره آنان هیچ گونه اقدام منفی به عمل آمده باشد، مثلا ممکن است کسی در کسب کمالات روحی و معنوی به اندازه ای پیش رفت کند که دست دیگران بدو نرسد و از روی عجز دست فرونهند که معجزات انبیاء از این نوعند.
کسی که دعوی پیغمبری می کند علاوه بر دعوی صحت شریعت خود، دعوی دیگری دارد و آن این است که با عالم بالا رابطه وحی و نبوت دارد و از جانب خدا ماءموریت دعوت یافته است به عبارت دیگر انبیاء مدعی شعور مرموزی بودند که با مدد غیبی به ایشان اضافه می شد و از آن راه، وظایف اعتقادی و عملی مردم را از پیشگاه خدایی فرا گرفته به مردم تبلیغ می کردند. پیداست که این شعور مرموز چیزی است که در سایر مردم که مانند وی انسانند یافت نمی شود و ناچار نیرویی است غیبی که خدا به طور خرق عادت به پیغمبر خود داده است. و ادعای برخورداری از آن در جای خود دلیل می خواهد. معجزه به منزله دلیلی بر این ادعاست چرا که معجزه خارق عادت دیگری است که برای مردم محسوس است و مردم به وسیله آن باور می کنند خدا پشتبان اوست و خارق عادت نخستین که ادعای پیامبری است را نیز به گزاف مدعی نیست و در دعوی خود صادق است.
این سؤال پیش می آید که معجزه یک ضرورت تبلیغی است یا ضرورت دفاعی؟ یعنی پیامبران دعوت خود را از همان روز نخست با معجزه آغاز می کنند، یا موقعی که با شبهه های منکران روبرو می شوند معجزه ارائه می دهند؟
سیره پیامبران و صراحت قرآن بر امر دوم دلالت دارد اساسا هیچ پیامبری از همان آغاز، دعوت خود را با معجزه همراه ننمود، ولی هنگامی که با منکران روبرو گردید و درخواست معجزه نمودند یا بدون درخواست و صرفا برای دفع شبهات آنان «معجزه» آورده است دعوت انبیا عین صراحت حق است که با فطرت اصیل انسان دمساز و با عقل سلیم هم آهنگ می باشد چیزی را می گویند که فطرت و عقل بشری بی درنگ و آزادانه آن را می پذیرد.
از این رو در جای جای قرآن تصریح شده که صاحب نظران اندیشمند، بی درنگ دعوت حق را می پذیرند و به ندای حقیقت لبیک می گویند تنها کسانی که حق را خوش آیند ندارند یا با مصالح موهوم خویش سازگار نمی بینند، آن را نمی پذیرند، گرچه در دل به حق بودن آن اذعان و اعتراف دارند.
لذا طبق منطق قرآن، همواره حق آشکار است و باطل خودنما، و برای پذیرفتن حق دلیلی جز فطرت و حجتی جز خرد حاجتی نیست. برای حق جویان و حقیقت پویان دلیلی روشنتر از بیان خود حق نمی باشد و به حجت و برهان نیاز ندارد، زیرا حق، خود آشکار است و فطرت پاک آن را پذیرا است.
[ویکی فقه] معجزه (علوم قرآنی). معجزه نشان صدق مدعی نبوت می باشد.
«معجز» اسم فاعل از « اعجاز »، و «ه» برای مبالغه است.
تعاریف اصطلاحی
تعریف های معجزه در اصطلاح متکلمان و اهل تفسیر عبارتند از:۱. اثبات چیزی غیر عادی یا نفی چیزی عادی؛ در صورتی که خارق العاده باشد و با ادعا مطابقت کند.۲. معجزه آن است که مدعی منصبی از مناصب الهی آن را بیاورد که خرق عادت باشد و دیگران از آوردن آن عاجز باشند.۳. معجزه امری فراتر از عادت است که در مقام محاجه آورده می شود.۴. معجزه عبارت است از امری خارج از عادت که دلالت کند امری ماوراء الطبیعه در طبیعت و امور مادی تصرف کرده است.
تعریف مشترک
در مجموع، کاری خارق العاده همراه با دعوی نبوت و تحدی است؛ به طوری که عجز دیگران از انجام مانند آن، بر صدق دعوی نبوت دلالت کند و حاکی از انجام آن کار به تایید الهی باشد. البته این کار خارق العاده باید داعی به خیر و سعادت باشد و مراد از آن نیز نه خودنمایی، بلکه فقط نشان دادن صدق مدعی رسالت و نبوت باشد.
تفاوت معجزه و کرامت
...

معنی کلمه معجزه در ویکی واژه

ورز. امر شگفت و خارق‌العاده از سوی پیامبران که دیگران از انجام مانند آن عاجز باشند.
معجزات.

جملاتی از کاربرد کلمه معجزه

نظریه «صرفه»، این عقیده است که قرآن به خودی خود، معجزه نیست و دیگران می‌توانستند مانند آن بیاورند؛ ولی خدا مردم را از این کار بازداشته است؛ نظریه صرفه را ابواسحاق ابراهیم نظام نیشابوری در قرن سوم هجری مطرح کرد.
نفس خرم جبریل و دم باد مسیح همه از معجزهٔ لعل سخنگوی تو بود
جسم او چون دید جانم زود ایمان تازه کرد گفتمش چه گفت بنگر معجزه کبری است آن
چون دستاو شد دست حق نبود عجب کز معجزه در مشرق از مغرب اگر خورشید خاور برکشد
من شکسته زبان مدح فقر چون گویم؟ زبان معجزه مدحتسرای درویشی است
و همانا به موسی کتاب [تورات] را دادیم و پس از او پیامبران را پشت سر هم فرستادیم و به عیسی‌بن‌مریم معجزه‌های آشکار بخشیدیم و او را با روح‌القدس تأیید کردیم، [پس چرا] هرگاه پیامبری چیزی را که خوشایند شما نبود برایتان آورد، کبر ورزیدند و گروهی را دروغ‌گو خواندید و گروهی را کشتید؟
چون که آمد ز حال خوش قرآن گشت آن قال معجزه به جهان
وانکه خارج بود از مکرمتش روی و ریا همچو از معجزه‌های نبوی زرق و حیل
باشد آن معجزه به عرف انام ور نه آمد کرامت آن را نام
در راه مرتبه اش عیسی نشسته خجل با صدق معجزه اش موسی شکسته عصا
ز معجزهای حسن توست دانم که از آب افکنی آتش به جانم
گر نیست ابر معجزهٔ یوسف صحرا چرا چو روی زلیخا شد
ماجرایش در برخی منبع‌های تاریخی آمده‌است. محدث نوری گفته‌است: داستان مرة بن قیس گرچه در منبع‌های معتبر نیامده‌است ولی شهرتش نزد شیعیان بسیار است و بر کسی پوشیده نیست. بلکه معجزه‌ای است که به این شهرت رسیده‌است. فردوسی و سنایی در الهی‌نامه نیز ذکر کرده‌اند. سنایی این را از منقبت‌های مسلّم خوانده‌است.