ماشین حساب
معنی کلمه ماشین حساب در دانشنامه عمومی

ماشین حساب

معنی کلمه ماشین حساب در دانشنامه عمومی

ماشین حساب (ویندوز). ماشین حساب ویندوز ( به انگلیسی: Windows Calculator ) یک نرم افزار ماشین حساب به صورت پیش فرض در همه نسخه های ویندوز است.
ماشین حساب ساده حسابگر برای نخستین بار در ویندوز ۱٫۰ رونمایی شد.
در ویندوز ۳٫۰، حالت علمی، به این ماشین حساب افزوده شد که قادر به انجام توان، ریشه، لگاریتم، توابع فاکتوریلی، مثلثات ( پشتیبانی از زاویه رادیان، درجه و گرادیان ) و… بود.
در ویندوز ۹۸ و بالاتر، میزان شماره ها به ۳۲ رقم رسید برای انجام عملیات پیشرفته تر. . در ویندوز ۲۰۰۰، گروه بندی رقمی اضافه شده بود. درجه و دیگر تنظیمات به نوار منو افزوده شد.
در ویندوز ۷، حالت برنامه نویس، آمار، تبدیل واحد و محاسبه تاریخ در حالت های جداگانه اضافه شد که از منوی View می توان این حالت ها را تغییر داد. راهنمای ( Help ) ابزار از ماشین حساب حذف شد. علاوه بر این، رابط ماشین حساب برای اولین بار از زمان معرفی آن ( ویندوز ۱ ) اصلاح شد. توابع تبدیل پایه به حالت برنامه نویس ( Programmer ) منتقل شد و آمار توابع به حالت آمار ( statistics ) منتقل شدند.
در ویندوز ۸٫۱ ماشین حساب از حالت مترو استفاده کرده است، در این ویندوز، این برنامه شامل یک رابط کاربری تمام صفحه و همچنین حالت های عادی، علمی، و مبدل می باشد.
ماشین حساب ( به انگلیسی: calculator ) وسیله ای برای انجام محاسبات عددی است. ماشین حساب های مختلف کاربردهای مختلفی دارند. ساده ترین آن ها تنها محاسبات جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را انجام می دهند. ماشین حساب های پیشرفته تر می توانند انواع توابع مهم ریاضی را پیاده سازی کنند. ماشین حساب های نوین در واقع تلفیقی از ماشین حساب و رایانه هستند و امکانات گسترده تر و سریع تری همچون رسم نمودار را در اختیار کاربران قرار می دهند.
چرتکه های چوبی، که قرن ها پیش ــ و حتی امروزه ــ در بازارهای محلی کشورهایی چون چین و ایران استفاده می شدند، به عنوان اولین ماشین حساب شناخته می شوند. البته اولین وسیله شمارش جهان چوب خط است ولی از چرتکه برای اعمال حسابی در ۲۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در امپراتوری بابل استفاده می شد. اولین ماشین های آنالوگ در دوران باستان برای محاسبات نجومی استفاده می شدند که از آن جمله می توان اسطرلاب ( ۱۵۰–۱۰۰ سال قبل از میلاد ) را نام برد. دستگاه های مکانیکی دیگری نیز در زمان های قدیم به این منظور ساخته شدند که به اندازهٔ خیلی بزرگی بودند که بعضی از مهم ترین آن ها عبارتند از: کره هامن نما توسط ابوریحان بیرونی ( ۱۰۰۰ سال بعد از میلاد ) ، اسطرلاب های ساخته ابراهیم بن یحیی الزرقالی ( ۱۰۱۵ میلادی ) ، برج ساعت نجومی توسط سو سانگ ( ۱۰۹۰ میلادی ) و یک ساعت نجومی توسط بدیع الزمان جزری ( ۱۲۰۶ میلادی ) که آن را اولین کامپیوتر آنالوگ قابل برنامه ریزی می دانند. در سال ۱۶۱۷ جان نپیر، ریاضی دان اسکاتلندی، وسیله ای ساده به نام استخوان های نپیر ساخت که از آن برای ضرب و تقسیم اعداد استفاده می شد؛ این نام به این دلیل به دستگاه او داده شد که برای ساخت مهره ها از استخوان یا عاج استفاده کرده بود. در سال ۱۶۲۲ شخصی به نام ویلیام اوترد اولین خط کش محاسبه ( Slide Rule ) را که ۷ سال بعد توسط شاگردش هویدا شد اختراع کرد. ویلهلم شیکارد در سال ۱۶۲۳ دستگاهی به نام «ساعت محاسباتی» ساخت که می توان آن را اولین ماشین حساب مکانیکی نامید. بیست سال بعد نیز پاسکال وسیله خود به نام «پاسکالین» برای محاسبه مالیات در فرانسه و همچنین لایبنیتز که فیلسوفی آلمانی بود نیز یک ماشین محاسبه ساخت. پیشرفت های مهم بعدی در قرن نوزدهم انجام شد.
در سال ۱۸۲۲ چارلز بابیج که فیلسوف و ریاضی دانی انگلیسی بود ماشین تفاضلی خود را ارائه داد. این ماشین قادر بود ۷ عدد مختلف تا ۳۱ رقم اعشار را نگه داشته و روی آن ها محاسبه انجام دهد. او دو طرح بسیار پیشرفته تر هم برای توسعه این دستگاه و ساخت یک کامپیوتر قابل برنامه ریزی به نام موتور تجزیه و تحلیل ارائه کرد که البته در زمان او هیچ کدام به طور کامل تکمیل نشد ولی بعدها جرج شوتز با تکمیل طراحی های او ماشینی به اندازه یک پیانو برای ایجاد جدول های لگاریتم ساخت. در. ای. فلت آمریکایی دستگاه «کامپتومتر» را در ۱۸۸۴ اختراع کرد که اولین نمونه موفق ماشین حساب کلیددار محسوب می شود. ماشین حسابی به نام «میلیونر» نیز که اجازه عمل ضرب مستقیم در هر عددی را می داد، در اواخر این قرن به بازار عرضه شد.
معنی کلمه ماشین حساب در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه ماشین حساب

معنی کلمه ماشین حساب در ویکی واژه

calcolatrice

جملاتی از کاربرد کلمه ماشین حساب

نخستین تلفن همراه برای تلفیق با ویژگی‌های پی دی آ، یک نمونه اولیه آی بی ام بود که در سال ۱۹۹۲ ساخته شد و همان سال در نمایش تجاری صنعت کامپیوتر او ام دی ای ایکس معرفی شد. یک مدل بهبود یافته از آن محصول در سال ۱۹۹۴ توسط بل سالت تحت عنوان سیمون پرسنال کامینیکتور به مصرف‌کنندگان عرضه شد. سیمون اولین تلفن همراه بود که می‌توان از آن به عنوان یک تلفن هوشمند یاد کرد. البته این وسیله در سال ۱۹۹۴ یک تلفن هوشمند خوانده نمی‌شد. علاوه بر توانایی آن در ایجاد و دریافت تماس‌های تلفن‌های همراه سیمون قادر به ارسال و دریافت فکس‌ها و ایمیل‌ها بوده و شامل اپلیکیشن‌های دیگری مانند دفترچه آدرس، تقویم، زمانبندی ملاقات‌ها، ماشین حساب، ساعت جهانی و یک نوت پد در صفحه نمایش لمسی خود بود.
این روش، روشهای افزودن و تفریق ماشین حساب کلاس را به نمایش می‌گذارد.
ال‌ئی‌دی‌های اولیه قرمز فقط برای استفاده به عنوان نشانگر مناسب بودند، زیرا نور خروجی آنها برای روشن کردن یک اتاق کافی نبود. بازخوانی در ماشین حساب‌ها آنقدر کم بود که روی هر رقم عدسی‌های پلاستیکی ساخته می‌شد تا خوانایی بیشتری داشته باشد. بعداً رنگ‌های دیگر به‌طور گسترده در دسترس قرار گرفتند و در وسایل و تجهیزات ظاهر شدند.
مثل ماشین حساب‌هایی که نمودار می کشند.